5 cele mai importante avantaje ale constructiilor din BCA

Constructiile din BCA au devenit din ce in ce mai populare in ultimii ani, chiar daca materialul de constructii in sine nu a fost apreciat multă vreme la justa valoare. Totusi, blocurile BCA au revolutionat lumea constructiilor, iar beneficiile nu au trecut neobservate. Iata care sunt avantajele constructiilor din BCA si cum poti folosi acest material in avantajul tau.

Constructiile din BCA sunt mai economice

Atunci cand a aparut pe piata, BCA-ul a fost denumit ”caramida saracului”, pentru ca avea un pret cu mult mai mic decat caramida uzuala, dar oferea aproape aceleasi caracteristici structurale. In prezent situatia este aproape la fel, iar daca vrei sa te convingi de pretul pentru BCA intra pe site-ul celor de la Mathaus. In plus, materialul a fost imbunatatit de-a lungul timpului, astfel ca in prezent din ce in ce mai multi constructori aleg blocurile de BCA,chiar in detrimentul caramizii.

Pentru ca are un pret mic si pentru ca nu necesita decat mortar pentru realizarea structurilor, pretul caselor din BCA, la nivel de plan de construire, este mai mic decat in oricare alta situatie. Asadar avantajul economiei este unul care nu poate fi trecut cu vederea, mai ales daca discutam despre cladiri mari.

Clădirile din BCA sunt eficiente din punct de vedere termic

Una dintre principalele preocupari ale prezentului este economia in ceea ce priveste consumul de energie. Practic, o casa foloseste resurse foarte mari pentru incalzire, iar daca aceasta nu este izolata, in acest caz pierderile pot fi considerabile. Pentru ca o locuinta sa devina eficienta din punct de vedere termic este nevoie ca aceasta sa fie bine izolata cu ajutorul unui material special termoizolant si sa fie realizata din materiale calde, capacile sa retina caldura la interior. 

Casele din BCA reusesc sa faca acest lucru, astfel incat acest avantaj poate determina constructorii sa aleaga varianta aceasta de construire. 

Cladirile din BCA sunt structuri usoare

Una dintre cele mai importante caracteristici ale BCA-ului este aceea că greutatea sa este foarte redusa, comparativ cu cea a altor materiale de constructii. Structura BCA-ului este una aerata, iar materialele din amestec sunt naturale (var, ciment in cantitate mica, apa, nisip). Astfel, constructiile nu doar ca sunt mai ”curate” si mai prietenoase cu mediu, ci si mai putin grele, fara a necesita conditii speciale de fundare. 

Structura aerata a blocurilor de BCA este si cea care ajuta la izolarea locuintei.. Peretii respira, iar in acest fel sunt reduse problemele care pot aparea la nivelul structurii, cum ar fi umiditatea in exces si mucegaiul, mai ales daca este aleasa si o solutie constructiva potrivita de hidroizolare. 

Cladirile din BCA sunt foarte rezistente

Ca orice structura din beton, chiar si locuintele din BCA ofera un nivel ridicat de rezistenta. Astfel, BCA-ul va oferi caracteristici foarte bune de rezistenta la compresiune, chiar si in ipoteza unui regim mai mare de inaltime. 

Constructiile din BCA se realizeaza mai repede

In comparatie cu orice alt tip de constructie, a carei realizare poate dura destul de mult timp din cauza etapelor si a timpilor de asteptare, BCA-ul ofera cea mai potrivita solutie. Constructiile din BCA necesita putin timp pentru realizare, fara timpi de uscare si fara nevoia de a apela la echipe specializate de muncitori. Este nevoie de o tencuire ulterioara a structurii insa, pentru ca aceasta, fiind poroasa, poate atrage apa, iar apa se poate infiltra cu usurinta. 

Acestea sunt doar cateva dintre avantajele pe care le ofera cladirile din BCA si pe care ar trebui sa le ai in vedere atunci cand alegi materialele pentru casa ta. BCA-ul pare sa fie solutia viitorului atat pentru locuinte individuale, cat si pentru dependinte sau ansambluri rezidentiale. 

Sursa foto: https://unsplash.com

- Advertisement -

RECENTE