7 lucruri de care să ții cont când îți mobilezi bucătăria

Spațioasă sau din contră, bucătăria este inima oricărei case, nucleul în care se dezvoltă principalele activități domestice și unde alimentele se transformă în cele mai delicioase preparate. În articolul de astăzi vei observa de ce aspecte să ții cont în momentul în care trebuie să-ți mobilezi această încăpere.

1. Definirea celor mai bune spații

Înainte de cumpărarea mobilierului, ar trebui să știi că bucătăria este o zonă operațională și este important să proiectezi un spațiu cât mai funcțional posibil. Această zonă este un mediu complex, în care libertatea de mișcare și diviziunea în zonele de lucru sunt fundamentale pentru a te simți în largul tău.

2. Să știi cum să folosești lumina

Pentru a amenaja o bucătărie, trebuie să știi cum să profiți cât mai mult de spațiile în care lumina naturală este prezentă și care sunt locurile care vor necesita o iluminare artificială. Este însă nevoie trebuie să faci mai multe mutări pentru a vedea cum să dispui mobilierul cât mai eficient.  Poți utiliza ca inovații de lumină artificială, utilizarea LED-urilor integrate în plafonul secundar pentru a încastra spoturi în plafonul fals, pentru a crea o lumină caldă și ambientală.

3. Alege cel mai potrivit tip de bucătărie adecvat spațiului, nevoilor și preferințelor tale

Adesea, oamenii doresc o bucătărie dictată de tendințele momentului, dar aceasta nu este întotdeauna fezabilă în realitate. Ar trebui să te concentrezi doar pe tipul de mobila de bucatarie care ți se potrivește și care te ajută să îndeplinești cu ușurință task-urile. Pe offero.ro poți regăsi atât articole noi, cât și produse second hand, dar în stare excelentă, iar ultima variantă poate fi ideală dacă vrei să optimizezi cât mai bine bugetul de care dispui. 

4. Cele mai potrivite combinații de mobilier

Când începi un nou proiect, trebuie să știi că pentru a face acest lucru, trebuie să găsești echilibrul corect între inovație și estetică, astfel încât mobilierul să treacă testul timpului și să îți reflecte personalitatea. Ar trebui să încerci întotdeauna să găsești configurația care poate rezista testului timpului, iar cestea sunt cele mai utilizate:

  • Bucătărie cu aparate încorporate sau vizibile
  • Bucătărie cu sau fără mobilier de perete
  • Bucătărie cu insulă
  • Bucătărie tip open space

5. Optează mereu pentru calitate

Imaginația, creativitatea și tendințele actuale nu ar trebui să te facă să pierzi din vedere ceea ce face cu adevărat diferența într-un proiect de succes: calitatea și particularitățile materialelor, dar și mobilierul inovativ.

O mobilă durabilă, eficientă și ușor de curățat este ceea ce are nevoie orice persoană care se ocupă de întreținerea casei, de aceea producătorii au implementat modele ale căror suprafețe se pot lustrui ușor.

6. Profită de inovațiile tehnologice

Dacă estetica este importantă, mai ales într-un mediu modern în care bucătăria este în centrul atenției, calitatea și tehnologia sunt fundamentale, iar aparatele moderne trebuie să răspundă unei multitudini de nevoi: să fie din ce în ce mai eficiente, ușor de utilizat și curățat, dar și capabile să raționalizeze consumul de energie electrică la maxim.

7. Achiziționează-ți electrocasnice eficiente 

Pe lângă eficiacitatea în susținerea diferitelor task-uri, electrocasnicele se recomandă să fie încadrate într-o clasă energetică superioară, deoarece această caracteristică va contribui la diminuarea consumului.

Nu uita faptul că orice mobilă, indiferent de spațiul pe care îl ai la dispoziție, trebuie să fie perfect funcțională și să te ajute atunci când petreci timp în bucătărie.

- Advertisement -

RECENTE