Care este nivelul dvs. de expertiza in bucatarie? Lucrati ca bucatar profesionist? Sau va place sa pregatiti mese gourmet elaborate la domiciliu? Poate ca nici macar nu ati gatit nimic care sa necesite ceva mai mult decat cuptorul cu microunde. Oricare ar fi experienta dvs., daca aveti un interes deosebit in ceea ce priveste gatitul, va va placea acest test. Ai putea fi un Master Chef? Sa incepem testul!

 

Tehnici de gatit pe care trebuie sa le stii daca vrei sa devii un Master Chef

Cand vizionati un program de gatit probabil ca va ganditi: „Nu as putea sa tai o ceapa asa de repede!” Cu toate acestea, exista unele abilitati simple de gatit care intr-adevar va vor imbunatati timpul in bucatarie. Deci, apelati la aceste abilitati pentru a face primul pas spre a deveni un bucatar-sef:

Abilitatile de taiere, primul pas pentru a deveni un master chef

Cand vine vorba de a stapani abilitatile de taiere, exista multe aspecte tehnice pe care numai un bucatar-sef instruit le-ar sti. Exista diferite tehnici implicate atunci cand manuiti un cutit intr-o bucatarie profesionala. Acesta este primul set de calificari pe care trebuie sa il invatati. Va fi una dintre cele mai testate abilitati in timpul unui interviu de la inceputul carierei. Practica este cheia pentru a stapani aceasta abilitate.

Realizarea stocului perfect

Un stoc bun este inima si sufletul felurilor de mancare, cum ar fi supele, tocanele si alte preparate pe baza de rezerve, care le duc la nivelul urmator. Tinand cont de asta, ar trebui sa fiti pregatiti pentru a prepara acel fel de mancare perfect.

Gatiti pastele in mod corespunzator

Cantariti 100-150g de paste pe persoana. Aduceti un vas mare de apa rece la fierbere. Adaugati un varf sau doua de sare. Adaugati pastele si fierbeti pentru aproximativ 9-11 minute pentru a deveni al dente (diferite forme de paste necesita diferite perioade de timp, asa ca intotdeauna cititi eticheta).

Stapanirea tehnicii celor cinci sosuri franceze

Odata ce veti intra in bucatarie, veti invata si veti face o varietate de sosuri traditionale si moderne pentru diferite bucatarii. Cu toate acestea, cunoasterea celor cinci sosuri franceze se va dovedi esentiala. La inceput, ele pot parea putin complexe, dar sa stiti sa pregatiti aceste cinci sosuri este extrem de importante pentru un master chef.

Deveniti un expert in prepararea oualor

Ouale nu sunt asa de infricosatoare pe cat par. Cu toate acestea, atunci cand va aflati intr-o bucatarie profesionista, ouale ar putea fi unul dintre acele mici lucruri intimidante care ar putea parea teribil de gatit daca nu cunoasteti diferitele tehnici din spatele metodelor de preparare. Asigurati-va ca invatati foarte bine elementele de baza in timp.