Se apropie cel mai asteptat moment al anului: vorbim, bineinteles, de Craciun, cea mai iubita sarbatoare de copii si adulti! Mesele bogate, cadourile, colindele si cumparaturile sunt, cu siguranta, printre elementele importante ale acestei sarbatori, dar exista un lucru care pur si simplu nu poate lipsi din toate casele: bradul de Craciun, desigur!
Impodobirea bradului este un adevarat moment de bucurie pentru intreaga familie. Simbolul incontestabil al acestei sarbatori este bradul de Craciun care trebuie sa joace absolut un rol principal. Cum sa decorezi bradul de Craciun. Realizarea bradului poate parea simpla, dar de fapt necesita planificare, organizare si o buna doza de imaginatie. Este necesar sa-ti identifici stilul personal adaptandu-l la cel al locuintei si al camerei in care va fi amplasat.
Cum sa decorezi bradul de Craciun
Traditional, contemporan sau complet iesit din comun, bradul de Craciun este o modalitate excelenta de a-ti exprima stilul personal in perioada sarbatorilor.
Fie ca este vorba de decoratiuni noi sau instalatie cu lumini stralucitoare, fie de globuri multicolore, iata cateva sfaturi despre cum sa-ti impodobesti bradul de Craciun.
Alege bradul de Craciun cel mai potrivit pentru locuinta ta
Mici, mari, naturali sau artificiali, ingusti, lati, acoperiti de zapada sau nu, numarul brazilor de Craciun este vast si reusind sa navighezi in posibilitatile infinite de alegere poate fi complicat.
Daca ai o casa mare si mult spatiu la dispozitie, sfatul este sa iei un brad inalt cu baza destul de lata si care sa atinga podeaua pentru a nu se vedea picioarele care il sustin. Absolut cel mai pitoresc tip de brad.
Daca, in schimb, nu este mult spatiu disponibil, incearca sa profiti de inaltime, mizeaza poate pe brazi de Craciun subtiri, deloc voluminosi, dar totusi de impact. >>> O selectie de brazi de craciun subtiri gasesti aici.
Inaltimea tavanului este evident fundamentala, regula impunand ca varful bradului sa ajunga la maximum 50 cm de peretele superior, nu mai sus.
Un alt lucru de luat in considerare este numarul de ramuri din care este compus pomul de Craciun, va parea banal dar, cu cat sunt mai multe ramuri, cu atat pomul va fi mai frumos. Ace scurte si o multime de crengute pe varfuri sunt tusele suplimentare care vor face pomul tau sa para mai gros. Poti alege un varf pentru bradul de Craciun in forma de ingeras, stea, Mos Craciun si alte figurine traditionale.
Pentru mai multe informatii despre cum sa-ti alegi bradul artificial, citeste articolul nostru dedicat in intregime aspectelor mai tehnice de luat in considerare atunci cand te decizi sa cumperi un brad artificial. >>>Descopera aici o selectie de brazi de Craciun artificiali si cum ii alegi.
Ce sa pui la poalele pomului de Craciun
Baza bradului de Craciun este partea cea mai „inestetica” care uneori ne poate distrage de la atmosfera magica pe care incearca sa o creeze luminile si stralucirea decoratiunilor.
Daca esti in cautarea a ceva gata de utilizare, o idee ar putea fi sa cumperi huse speciale pentru bradul de Craciun, care se imbina perfect prin preluarea culorii de baza a bradului sau poate tematice, cu desene cu reni si oameni de zapada astfel incat sa faca si copiii fericiti.
Ti se pare banal? preferi solutii mai creative? Singura ta limita este imaginatia. Cadourile frumos impodobite, cosurile de rachita si bustenii de lemn pot fi plasate pe partea inferioara a bradului pentru a obtine un efect modern si jucaus.
In cele din urma, poti alege sa imbini modernitatea si traditia inserand scena Nasterii Domnului la baza bradului tau.
Construirea scenei cu nasterea lui Iisus sub bradul de Craciun iti va permite sa combini cele mai importante doua simboluri ale Craciunului, oferind fiecaruia relevanta potrivita.
Aranjeaza ghirlanda luminoasa
Ghirlanda luminoasa structureaza bradul. Acest accesoriu luminos este deci un element cheie in decorarea bradului de Craciun. Acorda atentie dimensiunii ghirlandelor, deoarece trebuie sa fie suficient de mari pentru a inconjura complet bradul.
Sfatul este sa te bazezi pe lumini LED, care consuma mai putin. Cu toate acestea, cei care au copii sau animale de companie in casa sau nu au o priza in apropiere, alternativa este sa se bazeze pe lumini alimentate de baterii. In general, in magazinele online exista diferite tipuri de ghirlande pentru bradul de Craciun: cu lumina calda sau rece, in forma de stele sau Mos Craciun, sau fulgi de nea, cu cele mai diferite culori. Exista intr-adevar o multime de unde poti alege. >>> Descopera aici o selectie de ghirlande luminoase pentru a impodobi bradul intr-un mod creativ.
Alege cele mai frumoase decoratiuni pentru brad
Am ajuns la ultima parte, decorarea bradului, cea mai asteptata de copii: momentul in care decoratiunile sunt atarnate de crengi si totul prinde contur.
Dupa ce ai ales bradul, ai acoperit baza si ai fixat luminile, tot ce trebuie sa faci este sa atarni decoratiunile.
Globuri de Craciun
Pentru un rezultat armonios, incepe sa impodobesti cea mai larga parte a bradului cu cele mai mari globuri de Craciun, care vor fi cele mai impresionante si mai sugestive. Prin urmare, alege cele mai groase ramuri. Atarna fiecare minge de Craciun cu grija, mai ales daca este din sticla. Asigura-te ca le distribui uniform pe brad, astfel incat sa decoreze atat varfurile ramurilor, cat si interiorul bradului. Inainte de a trece la pasul urmator, fa un pas inapoi pentru a verifica rezultatul si pentru a face modificarile necesare.
Pentru un stil traditional, accesorizeaza bradul cu marile clasice: stele, fundite, ingerasi de Craciun si conuri de pin. Ca si in cazul decoratiunilor de Craciun, pune pe primul loc decoratiunile mai mari.
Instaleaza varful arborelui
Incoroneaza totul cu o panglica pentru bradul de Craciun de legat in partea de sus sau cu o frumoasa stea argintie sau aurie. Decorul pentru bradul de Craciun este disponibil in culorile auriu, argintiu, negru, turcoaz, rosu sau alb. Exista si modele stralucitoare pentru a adauga un pic de farmec. In plus, poti sa dai bradului tau un efect de zapada. Aceasta operatiune trebuie facuta la sfarsitul decoratiunii tale pentru ca odata cu manipularile, zapada artificiala nu ar rezista.
Cu toate acestea, iti putem oferi trei sfaturi simple pentru a evita greselile:
- Nu aseza niciodata decoratiuni intr-un rand, nici vertical, nici orizontal. Toate globurile sau decoratiunile de Craciun pe care urmeaza sa le asezi trebuie, aparent, sa aiba o ordine aleatorie.
- Evita sa pui globuri mai mari in partea de jos a bradului si pe cele mai mici in partea de sus. Decoratiunile, mari si mici, trebuie distribuite uniform pe toata lungimea.
- Foloseste o baza din aceleasi decoratiuni pentru a uniformiza totul si a sparge monotonia cu piese unice, decoratiuni deosebit de pretioase sau globuri realizate manual.
- Iar daca esti in cautare de putina inspiratie, nu trebuie decat sa vezi propunerile noastre pentru a decora bradul. Va fi un Craciun de neuitat!
Brad de Craciun impodobit: cateva idei inovatoare cu poze
Primul pas in decorarea bradului este alegerea unei teme. De fapt, bradul de Craciun este mult mai frumos si mai elegant daca decoratiunile sunt toate coordonate intre ele, atat dupa culori, cat si dupa tipul de decor.
Poti opta pentru decoratiuni intr-o singura culoare, in doua culori sau care amintesc de iarna si de perioada Craciunului: alege stilul potrivit care se potrivesc cel mai bine cu mobilierul casei si culorile peretilor. Iata cateva tendinte si imagini cu bradul de Craciun impodobit de unde te poti inspira:
Decoreaza-ti bradul de Craciun in rosu si verde
Rosul si verdele sunt culorile indispensabile pentru Craciun. Ramurile unui molid, cunoscut ca un clasic, ofera deja un decor frumos verde inchis, care pur si simplu trebuie insufletit cu globuri de Craciun albastru-verde pentru a contrasta si cateva ornamente rosii, cum ar fi beteala, ingerasi si conuri. Aceste culori traditionale vor oferi o atmosfera confortabila de petrecere. >>>Descopera cele mai frumoase decoratiuni pentru un bradul de Craciun.
Decoratiuni de Craciun aurii pentru brad
Pentru o sarbatoare traditionala de Craciun, nuantele aurii sunt esentiale. Globuri cu sclipici, stele si ghirlande de perle stralucesc pe brad. Alege sa creezi un ecou raspandind o fata de masa aurie pe masa de Craciun. Alege globuri de diferite nuante de auriu pentru a da un efect de varietate si profunzime bradului: ideal ar fi sa combini patru pana la sapte nuante diferite de auriu.
Pentru un efect si mai scenic, poti alege si un brad de Craciun verde cu baza inzapezita: albul zapezii false va scoate in evidenta si mai mult reflexele aurii. De asemenea, poti incerca sa alternezi globuri de Craciun aurii cu globuri argintii sau albe, obtinand un rezultat cu totul special si sofisticat. >>> Descopera cele mai frumoase decoratiuni aurii pentru un bradul de Craciun.
Decoreaza-ti bradul de Craciun in albastru
Pentru un decor de Craciun in stil scandinav, alege albastru ca nuanta principala. Dar nu oricare! Pentru reusita acestui decor la moda sunt necesare culori proaspete si vibrante, albastrul arctic este foarte trendy. Mizeaza pe echilibru si ofera putina caldura alegand o ghirlanda cu lumina alba calda.
Decoreaza-ti bradul de Craciun in roz si alb
Deliciosul roz si alb asigura o combinatie pe cat de sic, pe atat de atipica. Rozul este una dintre cele mai recente tendinte in decoratiunile de Craciun. Pentru a mentine armonia, mizeaza pe lejeritate cu decoratiuni suspendate, cum ar fi fundite delicate si globuri transparente. Rozul se combina si cu nuante calde de auriu pentru o atmosfera festiva si extrem de originala. >>>Descopera cele mai frumoase decoratiuni pentru a crea un Craciun roz magic!
Vezi si: >>>Masa de Craciun: idei pentru a o decora cu eleganta in 2023
Decoreaza-ti bradul de Craciun cu culori naturale
Naturalul este o tendinta eterna. Daca iti plac decoratiunile naturale si luminoase, poti conta oricand pe aceste nuante foarte relaxante. Declin in fiecare an pentru a creste modernitatea, anul acesta mustarul rosu-brun si galben formeaza o combinatie incredibila! Descopera cele mai frumoase decoratiuni de Craciun pentru un brad natural in atmosfera de Craciun Natural.
Povestea: de ce impodobim bradul de Craciun?
Ce semnifica bradul de craciun? Exista multe mituri despre istoria bradului de Craciun, originea exacta este neclara. Bradul de Craciun este initial un obicei pagan, deoarece plantele vesnic verzi erau considerate un simbol al fertilitatii in religiile precrestine. Se obisnuia ca vechile triburi germanice sa puna ramuri de brad in fata caselor si in locuri publice in timpul sezonului de iarna. In Evul Mediu, copacii erau impodobiti cu anumite ocazii, precum Maypole sau in timpul ceremoniilor de infrumusetare. Cea mai veche traditie a unui brad impodobit dateaza din 1419: in Freiburg im Breisgau, se spune ca breasla brutariilor a infiintat un brad impodobit cu turta dulce, nuci si mere. In 1539, breslele au ridicat un brad mare de Craciun in Catedrala din Strasbourg, iar in 1570 copiilor li s-a permis sa-l „scuture”; un copac acoperit cu mere, nuci, covrigei si flori de hartie, pentru petrecerea intr-o casa de breasla din Bremen.
Brazii erau foarte valorosi in Europa Centrala in secolul al XVIII-lea , asa ca aproape numai cetatenii bogati isi puteau permite un copac. Deoarece Biserica Catolica considera scena nasterii mai importanta din punct de vedere simbolic si bradul de Craciun era considerat un substitut al continutului religios pentru multi crestini, a luptat mult timp impotriva acestui obicei „pagan”. Abia in secolul al XIX-lea, bradul impodobit a devenit popular in randul publicului larg in cei patru pereti. Ideea bradului de Craciun, adica raspandirea unei atmosfere de Craciun, decorarea si oferirea de cadouri sub brad, a fost in cele din urma exportata din Europa in toata lumea.
Cand se impodobeste bradul de Craciun?
Se apropie decembrie si dorinta de a impodobi casele cu lumini si decoratiuni este din ce in ce mai puternica si incepem sa ne intrebam cand sa facem bradul ? Raspunsul este simplu. Nu exista o data precisa. Traditia spune sa facem bradul de Craciun pe 24 decembrie, in Ajunul Craciunului.
Cand se despodobeste bradul de craciun?
Conform traditiei, bradul de Craciun este despodobit pe 6 ianuarie sau in ziua Bobotezei. La fel ca datele anterioare, insa, si in acest caz este o conventie: sunt cei care il despodobesc mai devreme si cei care il mai lasa cateva zile.
Ce simbolizeaza bradul de Craciun? A fost intotdeauna considerat simbolul vietii in toate culturile. Bradul are o semnificatie simbolica deosebita, deoarece este verde si luxuriant atunci cand celelalte plante sunt goale si par moarte. Acest copac reprezinta viata vesnica si speranta de a reveni la viata.
De ce reprezinta bradul de craciun o bucurie pentru oameni?
Craciun este, probabil, momentul anului , cu o mai mare incarcatura emotionala . Emotiile generate de Craciun si de sfarsitul anului sunt variate si adesea contradictorii. Simtim totul, de la speranta si bucurie la tristete si dor. Exista multe adunari sociale si de familie care ne pot face sa ne bucuram si sa ne reconectam cu cei dragi. Aceleasi intalniri ne determina sa comitam excese, fie ca mancam, bem sau stam pana tarziu. Alteori, intalnirile aduc in minte in mod deosebit oameni care nu mai sunt acolo, de care ne-a fost atat de dor in restul anului.
Multi adulti traiesc si ei cu entuziasm in aceste zile, fie din cauza sentimentelor lor religioase, din cauza amintirilor din copilarie, fie din cauza dorintei de a se intalni cu prietenii si familia in zilele de Craciun.