Cat de predispus esti la boli? Fa testul si vezi care sunt obiceiurile zilnice care te imbolnavesc

Vrei sa stii cat de predispus esti la boli? Raspunde la aceste intrebari si descopera care sunt obiceiurile zilnice care iti afecteaza starea de sanatate, si predispozitia la boala. Incepe testul acum!

 

Cum sa stai departe de boli si sa iti intaresti sistemul imunitar

Pentru a-ti vindeca si intari sistemul imunitar, este necesar sa iti schimbi obiceiurile zilnice. Nu numai cand vine vorba de hrana, ci si de activitatile tale.

Este bine de stiut ca in spatele acestor procese, organismul intra in ceea ce se numeste o „criza de vindecare”. In acest stadiu, simptomele devin mai acute. Asta inseamna ca boala va fi mai severa, deoarece organismul elimina toate toxinele.

In timpul acestei crize s-ar putea sa experimentezi:

  • Secretii excesive
  • Dureri de cap
  • Dureri de stomac
  • Transpiratie
  • Eruptii cutanate

In plus, se va intampla ceva similar cu ceea ce se intampla atunci cand faci un vaccin: sistemul imunitar incepe sa genereze anticorpi.

In timpul etapei de evacuare, organismul va elimina tot ceea ce nu are nevoie si incepe procesul de reparatie, intinerire si curatare (poate dura cateva zile sau saptamani). Cel mai bun lucru este ca, din acel moment, bolile vor fi mai mult o exceptie decat o regula.

Vezi si: Tipuri de personalitate DISC: Care dintre ele te descriu cel mai bine? Fa testul!

Cu toate acestea, pentru ca acest lucru sa se intample, trebuie sa iti schimbi categoric obiceiurile. In caz contrar, toate eforturile vor fi in zadar.

Este important sa dormi cel putin sapte sau opt ore pe zi, astfel incat corpul sa elimine oboseala produsa in timpul zilei si sa se reincarce in mod corespunzator. Daca nu exista odihna adecvata, oboseala, atat fizica cat si psihica, nu va disparea, si poate duce la alte boli si probleme de sanatate mai grave.

Prin urmare, pentru a avea un somn sanatos, nu consuma cofeina cu patru pana la cinci ore inainte de culcare. De asemenea, evita utilizarea calculatorului, mai ales inainte de culcare.

Concluzie

O dieta sanatoasa, exercitii fizice si o odihna corespunzatoare, sunt pilonii importanti pentru a mentine o viata sanatoasa si activa. Desigur, va fi necesar sa cauti tehnici de relaxare, sa elimini stresul si, astfel, sa eviti starile de anxietate. Stresul slabeste sistemul imunitar. Prin urmare, practica tehnici de relaxare si de respiratie, yoga, sau alte terapii pentru a detensiona organismul. In acest fel vei scapa de anxietatea care iti afecteaza in mod negativ corpul.

- Advertisement -

RECENTE