Cum construiesti unghii cu gel acasa: tutorial pas cu pas

Unghiile cu gel se pot face si acasa: cu produsele potrivite, manichiura ta va fi perfecta pana la 4 saptamani. Iata toti pasii si ce sa folosesti.

Reconstructia unghiilor cu gel consta in aplicarea unui gel pe unghii pentru a avea o manichiura de durata, dar, de asemenea, pentru a reconstrui unghiile rupte sau pentru a crea o alungire. Exista diferite tipuri de geluri cu care se realizeaza reconstructia, care este efectuata de obicei de un tehnician: cele mai utilizate geluri sunt cele trifazice si cele monofazice, cunoscute si sub numele de 3 in 1 deoarece rezuma cele trei faze operationale in un singur produs.

Astazi insa, datorita numeroaselor kituri cu gel de pe piata, poti crea propria manichiura acasa. Astfel, este posibil nu numai sa creezi forma care iti place cel mai mult si sa decorezi unghiile cu manichiuri elaborate, dar vei avea unghii lungi si puternice.

nailsup.ro

Set complet de pus unghii cu gel acasa

Pentru a-ti crea propria manichiura cu gel acasa nu vei avea nevoie de multe produse, dar este important sa le alegi pe cele potrivite si mai ales de buna calitate pentru a nu deteriora unghiile si a nu-ti asuma riscuri pentru sanatatea ta. Deci, care sunt instrumentele si produsele necesare pentru reconstructia cu gel?

Kit Unghii Gel cu Lampa SensoPRO Milano

kit unghii cu gel

Kit Profesional Unghii cu Gel

kit unghii cu gel

Produsele necesare pentru aplicarea unghiilor cu gel:

1. Degresant

Degresant: pentru a degresa unghiile.

Cleanser unghii SensoPRO Milano Lavender Cleaner – Degresant, 160 ml


2. Primer

Primer: pentru a pregati unghia pentru urmatorii pasi. Este un fel de lac de unghii, necesar pentru a permite aplicarea corecta a gelului.

Cleanser unghii SensoPRO Milano Lavender Cleaner – Degresant, 160 ml

primer

3. Gel UV

Gel: daca alegi un gel de unghii monofazic vei avea nevoie de un singur produs, in timp ce daca alegi sa faci reconstructia cu un gel trifazic vei avea nevoie de o baza, un constructor si un etansant. In ambele cazuri, daca doresti sa colorezi unghiile, va trebui sa adaugi si un gel colorant.

Poti alege un singur tip de gel (numit gel monofazic ) sau mai multe tipuri de gel pentru asa-numita metoda trifazica. Metoda in trei faze, considerata acum destul de „veche”, presupune utilizarea a trei tipuri diferite de geluri: primul este baza, cunoscut si sub numele de constructor; al doilea este gelul de modelare; al treilea este gelul de etansare. Astazi, insa, este mai folosit gelul monofazic, care este 3 in 1 si care se aplica in cele trei faze importante ale reconstructiei.

Gel Constructie Unghii SensoPRO Milano 15ml – Milky White

gel uv

Polygel Pinpai 30ml Pink – 01

gel uv unghii

4. Pensule aplicare gel

Pensule: pentru aplicarea gelului si decorarea unghiilor. Se recomanda in general sa folosesti doua tipuri de pensule, una mai plata si una mai subtire si mai fina. Prima este pentru aplicarea gelului; a doua, pe de alta parte, este folosita pentru aplicarea oricaror decoratiuni.

Set 15 Pensule Manichiura SensoPRO Milano, Black Strokes


5. Sabloane

Sabloane: acestea vor fi necesare daca doriti sa va lungiti unghia naturala. Sunt de preferat in cazul in care este necesara alungirea doar a unora dintre unghii sau in cazul in care este o unghie rupta, sau mai scurta, pe care vrei sa o aduci la lungimea celorlalte.
In acest caz nu este nevoie de lipici, deoarece sabloanele sunt deja echipate cu un material adeziv care permite aplicarea corecta.

Sabloane unghii profesionale gold 500buc

Sabloane Unghii Constructie SensoPRO Milano – 100 buc


6. Pile si buffere

Pile si buffere: vei avea nevoie de ele pentru a da unghiei forma dorita. Pilirea si curatarea unghiei naturale, care trebuie sa fie matifiata corespunzator pentru a permite atasarea corecta a unghiei artificiale si aderenta gelului.

Freza Unghii Profesionala PRO Nails 25000 RPM, SensoPRO Milano

freza electrica unghii

Sabloane Unghii Constructie SensoPRO Milano – 100 buc

pila unghii

7. Lampa Uv Led

Lampa UV: pentru a usca lacul cu gel.

Lampa UV Led 120w Galaxy X Pro – Luxorise Germania


Vezi si: >>>Modele unghii cu gel: de la culori la forme, descopera tendintele anului 2022

Pasii pentru a face o manichiura cu gel acasa

Crearea unghiilor cu gel necesita pasi precisi care trebuie efectuati cu grija. Vom incepe cu curatarea unghiei naturale pentru a trece la realizarea formei, care poate fi ovala, patrata, ascutita, migdalata sau balerina. Daca vrei sa iti alungesti unghia naturala, va trebui sa asezi sablonul inainte de a aplica gelul. Ultimii pasi vor merge pentru a rafina forma si suprafata unghiei inainte de a aplica culoarea si de a o sigila.

  1. Pregateste unghiile

Primul lucru de facut pentru a crea o reconstructie buna a unghiei va fi sa pregatesti unghia: cu o discheta demachianta degreseaza unghia si elimina stratul lipidic care se formeaza pe unghie care ar putea strica aderenta gelului.

unghii gel
  1. Matifiaza unghiile

Apoi matifiaza suprafata unghiei pentru a o face omogena si neteda si a crea forma dorita cu ajutorul unei pile. Finalizeaza pregatirea unghiei prin aplicarea unui grund: trebuie sa se usuce aproximativ 60 de secunde si nu trebuie introdus intr-o lampa UV.

Aceasta faza, chiar daca este cea mai plictisitoare, este si cea mai importanta pentru ca fara ea nu s-ar putea obtine un efect cu adevarat placut ochiului si rezistent: conform expertilor, tratamentul de pregatire a unghiilor este esential nu numai pentru ca unghia trebuie curatata, dezinfectata si pregatita corespunzator, dar si pentru ca daca acest tratament nu a fost efectuat, exista riscul de a nu s eprinde de unghia naturala.

unghii
  1. Aplica primer

Aplic primer (aderent fara acid) pe toata unghia fara a atinge pielea sau cuticula.

manichiura cu gel
  1. Aplica gelul

Continuati cu aplicarea gelului, folosind o perie speciala: de obicei se aplica o mica minge de produs in centrul unghiei, si cu ajutorul unei perii plate se intinde pe toata suprafata pana cand produsul va fi distribuit uniform, pastrand o curbura mai mare in centrul unghiei pentru a o proteja de socuri si a conferi o mai mare tridimensionalitate. Daca ai ales un gel monofazic vei avea nevoie de un singur produs care sa se intinda pe unghie, in timp ce in in cazul unui gel trifazic va trebui sa il combini cu un gel de baza si un gel de etansare: acesta din urma creeaza straturi extrem de subtiri de produs pentru a nu-ti ingrosa prea mult unghia.

  1. Usuca gelul la lampa Uv

Odata ce produsul a fost aplicat, va trebui sa introduci mana in lampa UV pentru a intari gelul, pentru un timp care poate varia de la 60 la 120 de secunde in functie de tipul de produs: citeste intotdeauna instructiunile de pe eticheta. Daca vrei sa-ti prelungesto unghiile cu un sablon, acesta va trebui sa fie lipit de deget si unghie inainte de a aplica gelul. Odata ce aplicarea gelului s-a terminat, este posibil sa pilesti suprafata unghiei din nou pentru a obtine o forma fara cusur si a elimina orice exces sau acumulari de gel.

aplicare unghii cu gel
  1. Decoreaza unghiile

Dupa aplicarea gelului poti continua cu decorul unghiilor si poti aplica culoarea dorita sau poti crea propriile decoratiuni. Tot in acest caz cu ajutorul uneia sau mai multe pensule: daca alegi aplicarea unei singure culori, o puteti aplica ca si cum ar fi o oja normala, avand grija sa o intinzi uniform si sa faci straturi de culoare pentru a o face plina si luminoasa. Odata uscat si acest ultim strat de gel, poti continua cu aplicarea unui top coat de gel, care iti va face manichiura si mai stralucitoare si de durata.

unghii cu gel
  1. Aplica o crema pentru unghii si cuticule

Nu uita sa ai grija de unghiile tale: la final, aplica un ulei hranitor pe unghii si cuticule.

unghii cu gel

Un alt avantaj al reconstructiei unghiilor cu gel este cu siguranta durata: cu gelul, de fapt, unghiile vor fi perfecte pana la patru saptamani, fara a se rupe sau coji. Pe langa aspectul estetic, reconstructia cu gel iti permite si tratarea unghiilor deteriorate, precum cele ale celor care sufera de micoza sau onicofagie. Pentru a crea o reconstructie excelenta cu gel acasa este esential sa alegi produse si instrumente certificate, sigure si de incredere. In plus, pentru a nu deteriora unghiile, nu este importanta doar aplicarea gelului, ci si indepartarea acestuia. Poti opta pentru un set complet de pus unghii cu gel pe care il gasesti in magazinele online cu usurinta.

Tutorial unghii cu gel pas cu pas pe unghia naturala

Urmareste acest tutorial unghii cu gel incepatori si creaza propria manichiura urmand pasii de mai jos:

Care este diferenta dintre gelul monofazic si cel trifazic

Gelurile cu care se realizeaza reconstructia unghiei sunt gelul trifazic si gelul monofazic. Gelul trifazic se mai numeste si gel de constructie si a fost primul produs lansat pe piata pentru a crea o reconstructie a unghiilor. Necesita aplicarea unei baze si a unui etansant si este folosit pentru a modela unghiile si a crea lungimea dorita, chiar si atunci cand este vorba de alungirea extrema.

Gelul monofazic, pe de alta parte, cunoscut sub numele de 3 in 1, iti permite sa utilizezi un singur produs pentru reconstructie: acest tip de gel, de fapt, are functia de baza, constructor si de etansare. Se foloseste mai ales pentru a prelungi refill-ul si pentru a crea curbura unghiei, permitand astfel crearea formei perfecte de C. In acest caz, timpii de realizare vor fi categoric mai scurti decat reconstructia gel creata cu gelul trifazic. Pentru cei care nu sunt profesionisti ar putea fi mai usor sa foloseasca gelul monofazic, realizand manichiura cu un singur produs: in acest fel, nu va trebui sa stratifici straturi de gel care, daca nu sunt executate corect, ar putea ingrosa unghia, creand un efect nenatural.

Cum sa indepartezi unghiile cu gel

Pe langa faza de reconstructie a unghiilor cu gel, este esentiala si indepartarea lacului cu gel, care se va efectua urmand pasi specifici pentru a nu deteriora suprafata unghiei. Pentru indepartare pot fi folosite diverse instrumente, cum ar fi freza electrica sau pila de mana.

  • Indepartarea gelului cu pila de mana

Pentru a indeparta gelul fara freza vei avea nevoie de doua pile, una mai moale si una mai tare: cu pila mai tare, de exemplu o granulatie de 100, va trebui sa indepartezi partea superficiala a gelului trecand-o pe unghie mereu in aceeasi directie, fara a ajunge vreodata la unghie si lasand mereu un strat de gel, care va fi apoi finisat cu pila cea mai moale, de exemplu o granulatie de 150 sau 180. Tamponul va servi ca pas final pentru ca suprafata unghiei sa fie mai neteda si mai omogena.

  • Indepartarea gelului cu freza

Daca, in schimb, ai mai multe abilitati manuale, poti folosi cutterul electric, care iti va permite sa indepartezi gelul intr-un mod mai rapid si mai usor. Atentie insa: intrucat este o unealta electrica este necesar sa stii sa o folosesti cat mai bine pentru a nu risca rani pe piele sau strica unghia prin indepartarea prea multor straturi. Vom incepe cu un cilindru cu granulatie grosiera 100/150 de aplicat pe piesa de mana pentru a indeparta partea superficiala a reconstructiei, apoi, cu un cilindru cu granulatie mai fina, de exemplu un 150 sau 180, se vor indeparta straturile de gel cele mai apropiate de unghia naturala.

  • Indepartarea chimica a gelului

O metoda mai putin utilizata este cea a indepartarii cu un solvent specific, asa cum se intampla pentru indepartarea ojei semipermanente. In acest caz, va trebui sa inmoi un tampon de bumbac in solvent, sa il asezi pe unghie si sa il sigilezi cu folie de aluminiu, lasandu-l sa actioneze aproximativ 15 minute. Orice reziduuri pot fi apoi indepartate cu un betisor sau cu o pila moale.

- Advertisement -

RECENTE