Cum sa ai o piele frumoasa in timpul sarcinii – 6 sfaturi de la specialisti

In cele noua luni de sarcina, femeile trec prin multe modificari ale corpului, nu numai cresterea in greutate, pielea sufera si modificari pozitive si negative, din cauza modificarilor hormonale care apar in aceasta perioada. Nu uitati ca pielea este cartea noastra de vizita!

Schimbarile pe care le sufera pielea devin uneori ireversibile, motiv pentru care ingrijirea acesteia in aceasta etapa importanta este esentiala si poate evita afectarile pielii.

Vergeturile si pielea lasata sunt ceva care insoteste fiecare mama dupa ce si-a conceput bebelusul. Dar exista modalitati de a impiedica aceasta „uzura a pielii” sa fie atat de severa, astfel incat ingrijirea pielii este esentiala in timpul sarcinii.

Este frecvent ca tulburarile hormonale sa afecteze pielea femeilor in timpul sarcinii, din cauza modificarilor secretiilor hormonale, cu toate acestea, genetica influenteaza foarte mult modul in care corpul tau se va comporta in fata acestor transformari si ingrijirea pe care o oferi pielii tale.

Modificarile hormonilor, in special in primul trimestru de sarcina, pot produce modificari bruste ale texturii pielii. Ce schimbari apar in timpul sarcinii? Potrivit expertilor, cele mai frecvente probleme ale pielii in aceasta etapa sunt:

-Acnee.
-Mancarimi de piele in sarcina.
-Pieta uscata (xeroza).
-Vergeturi.
-Melasma (panza).

Majoritatea acestor modificari dispar natural dupa nastere.

Toate acestea sunt rezultatul unei serii de modificari prin care trece organismul: imunologic, endocrinologic si metabolic. Aceste modificari afecteaza intregul corp, inclusiv pielea. Aproximativ 12% dintre femeile gravide au un anumit tip de afectiune a pielii, in special in al treilea trimestru si dupa nastere, din cauza modificarilor hormonale.

In aceasta postare vreau sa va impartasesc cateva sfaturi pentru a avea grija de pielea corpului si a fetei in timpul sarcinii.

1. Hidratare in orice moment

Cu cat pielea este mai elastica, cu atat este mai putin probabil sa se dezvolte vergeturi, de aceea este important sa se hidrateze frecvent zonele cele mai predispuse la vergeturi, oferind un masaj delicat cu creme hidratante pentru corp sau vergeturi specifice anti-vergeturi pentru a creste circulatie (de doua ori pe zi).

In primul rand, hidratarea interna este, de asemenea, importanta, prin urmare, ar trebui sa beti cel putin 2 litri de apa pe zi in aceste luni pentru a mentine o hidratare adecvata a corpului si a pielii.

Daca observati o piele foarte uscata, utilizati produse onctuoase, cum ar fi balsamul si daca, dimpotriva, devine foarte gras, folositi lapte si produse fara ulei.

Utilizarea de creme in timpul sarcinii, de preferinta anti vergeturi, este important sa le utilizati cel putin de doua ori pe zi, pe tot parcursul sarcinii si pana la 6 luni mai tarziu, deoarece pot aparea si vergeturi postpartum. Vezi cele mai bune creme pentru vergeturi din 2021.

2. Masaje cu creme si uleiuri speciale

Masajele favorizeaza circulatia sangelui, fac miscari circulare ascendente incepand de la picioare pana la coapse.

O crema hidratanta obisnuita nu este suficienta. Vergeturile sunt consecinta leziunilor care apar in partea cea mai adanca a pielii, atunci cand fibrele de colagen si elastina ale dermei se rup. Apar mai frecvent in burta, sani, coapse, fata interioara a bratelor, abdomenului si soldurilor.

Ce creme ai voie sa folosesti in timpul sarcinii? Pentru a evita aparitia vergeturilor, cautati creme sau uleiuri speciale, precum uleiuri de migdale sau macese, masand zilnic si veti obtine o piele mai fina. Vezi 20+ cele mai bune branduri de dermatocosmetice pentru toate tipurile de piele.

4. Nu uitati de protectia solara

Produsul petelor maro (cunoscut sub numele de stofa) al soarelui este o alta tema recurenta la femeile gravide, acestea apar in principal pe: pometi, frunte, nas si barbie Pentru a le evita este esential sa folositi un factor bun de protectie solara 50 la fiecare 3 ore in timpul zi, in special pentru fata si una pentru corp si evitati sa va expuneti la soare in orele de radiatie solara maxima. Daca este posibil, purtati si o sapca sau o palarie. Vezi Crema de protectie solara, cum alegem conform recomandarilor dermatologilor.

In multe cazuri, acestea nu pot fi prevenite, dar protectia solara le ajuta sa nu fie atat de intunecate. In general petele se imbunatatesc si, in majoritatea cazurilor, dispar dupa nastere. Utilizati cele mai bune produse de ingrijire a tenului in sarcina.

5. Igiena pielii

Folositi sapunuri neutre si cremoase. Nu sunt recomandate bai calde. Dusul este de preferat, fara limitari de numar, dar aveti grija la temperatura apei. Pentru a favoriza circulatia, este recomandabil sa terminati baia sau dusul cu un jet de apa rece.

Nu uitati sa va curatati fata de doua ori pe zi cu un sapun usor si sa va demachiati inainte de culcare si sa dormiti cu fata curata.

5. Evita excesele

Evitati excesele, in special de alimente prajite si zaharuri, de aceea este indicat sa mancati o dieta sanatoasa si echilibrata: reduceti sarea, nu abuzati de alimentele excesiv de grase sau de dulciuri si beti multa apa. Totul este strans legat, o dieta slaba se reflecta intotdeauna in piele, declansand modificarile pe care le sufera deja o gravida.

Cel mai important lucru este sa urmati o dieta bogata in vitamine si saruri minerale adecvata pentru a evita cresterea excesiva in greutate, cu aceasta puteti preveni aparitia vergeturilor si a celulitei. Ideal este sa consumati, intr-un mod echilibrat, fructe si legume, sa beti cantitatea de apa recomandata de medici si sa consumati proteine, precum carnea de peste si pui, de patru pana la cinci ori pe saptamana, acest lucru va stimula productia de noi fibre musculare iar flaciditatea postpartum va fi evitata.

Amintiti-va ca este important sa nu castigati mai mult de cincisprezece kilograme in timpul sarcinii (cu exceptia sarcinilor multiple).

In aceasta etapa, uitati de consumul de bauturi alcoolice, reducerea dozelor de cafea si renuntarea la fumat, deoarece acestea sunt daunatoare dezvoltarii corecte a bebelusului si, de asemenea, afecteaza negativ pielea, efecte care cresc in aceasta perioada.

6. Faceti exercitii fizice sau activitate fizica

Mergeti jumatate de ora in fiecare zi si faceti miscari circulare cu piciorul, de la stanga la dreapta.

Nu este recomandabil sa stati in picioare sau sa stati asezate mult timp. Daca trebuie sa stati in picioare, este mai bine sa mergeti, chiar daca este pe distante scurte. Daca lucrati la birou, mergeti cel putin o data pe ora sau ridicati si coborati periodic tocurile pentru a activa circulatia in picioare. Evitati imbracamintea stransa, imbracati-va confortabil cu haine largi si usoare.

Odihna este, de asemenea, importanta, motiv pentru care este recomandat sa dormiti cel putin 8 ore pe zi pentru a avea o oxigenare mai buna a pielii.

Cu aceste sfaturi simple puteti oferi pielii ingrijirea de care are nevoie in aceasta etapa frumoasa. Indiferent de decizia pe care o luati pentru a aplica o procedura cosmetica, este foarte important sa consultati un medic specialist certificat, sa analizati toate posibilitatile, sa minimizati riscurile si posibilele efecte secundare, daca este necesar, sa mergeti la un dermatolog pentru orice modificare a pielii, par si unghii in timpul sarcinii sau alaptarii.

- Advertisement -

RECENTE