eBook reader: Care sunt cele mai bune ebook readere din 2023?

Pe masura ce tehnologia se dezvolta, nimic nu ramane neatins, iar cartile nu fac exceptie. Descarcarile de carti electronice incep sa schimbe modul in care informatiile sunt create, difuzate si vizualizate. Cu ajutorul unui ebook reader puteti citi cartile preferate oriunde v-ati afla.

De la aparitia Amazon Kindle, popularitatea cartilor electronice a crescut. In mare parte, deoarece pretul lor este accesibil in raport cu versatilitatea pe care o ofera. In plus, acest format este mult mai convenabil decat cel al cartilor traditionale si se economiseste hartie si cerneala.

Aceste fisiere care pot fi descarcate includ tot ce se gaseste de obicei in formate imprimate, inclusiv pagini numerotate, continut, imagini, grafica si design, la fel ca orice alta carte tiparita.

Top cele mai bune ebook readere de pe piata in 2023

In continuare, vom prezenta un clasament pe care l-am pregatit cu cele mai bune carti electronice disponibile pe piata. Fiecare dintre ele se remarca mai ales datorita anumitor caracteristici. Desigur, toate ofera au un raport – calitate excelent. Speram ca aceste informatii va vor ajuta sa o alegeti cea care se potriveste cel mai bine nevoilor dvs.

Mai jos sunt cateva argumente pentru a intra in revolutia eBook. De asemenea, va prezentam cele mai bune ebook readere in acest moment, unde le gasiti, si la ce pret.

Recomandari:

eBook Reader Amazon Kindle 2022, 6″, 300 ppi, 16 GB, USB-C, Negru
eBook Reader Amazon Kindle copii
eBook Reader Amazon Kindle Copii 2022, 6″, 16 GB, 300 ppi, Wi-Fi, USB-C, Space Whale
eBook Reader Amazon Kindle
eBook Reader Amazon Kindle 11 2022, 6″, 16 GB, 300 ppi, Wi-Fi
 eBook Kindle Paperwhite
eBook Reader Amazon Kindle Paperwhite
 eBook Kindle Paperwhite
eBook Reader Amazon Kindle Paperwhite 6.8″ 2021, 16GB, Wi-Fi, Bluetooth, Negru
Ebook Kobo Clara HD
eBook reader Kobo Clara 2E E-ink 6inch 16GB Ocean Blue
Ebook Reader Kindle Oasis
E-Book Amazon Kindle Oasis, Ecran 7″, 300 ppi, 32GB, Wi-Fi, Waterproof
Ebook Reader Kindle Oasis
eBook Reader Amazon Kindle Oasis (10th Gen 2019) 7″ 8GB WiFi
Ebook Reader Kindle Oasis
eBook Kindle Oasis Wi-Fi, 300 ppi, 8GB, Negru
e-book reader
-Book Reader Onyx Boox Note AIR 2
Ebook Reader Kobo Forma
EBook Reader Kobo Forma, 8.0″, 8GB, Wi-Fi, Waterproof IPX8
Ebook Reader Kindle Oasis
eBook Kindle Oasis Wi-Fi, 300 ppi, 8GB, Negru

Cu un eBook reader sau chiar si un smartphone sau tableta, puteti avea acces la mii de titluri fara sa fie nevoie sa parasiti confortul casei.

Nu aveti inca o colectie impresionanta de carti digitale? Nu e problema! Descarca carti electronice de aici>>.

Gasiti o varietate impresionanta de genuri si autori, astfel incat sa puteti alege exact ceea ce va doriti. Transformati eBook reader-ul intr-o adevarata biblioteca portabila si bucurati-va de ore nesfarsite de lectura oriunde v-ati afla!

Dupa cum puteti vedea, linia Amazon Kindle reprezinta cea mai mare parte a alegerilor noastre de top, iar pentru multi oameni va fi alegerea perfecta. Dar nu este singura alegere. Iata ce ar trebui sa luati in considerare atunci cand cumparati un ebook.

Cel mai bun ebook rezistent la apa – eBook Kindle Paperwhite Wi-Fi

Cel mai popular e-book in acest moment este Kindle Paperwhite Wi-Fi. Acesta este produsul Amazon (care detine cea mai mare librarie online de carti electronice). Pe langa faptul ca este extrem de usor si subtire, Kindle Paperwhite are un design compact, foarte confortabil si functional. Ecranul sau va permite sa cititi textele ca si cum ar fi pe hartie reala, astfel incat veti simti ca cititi o carte in format hartie.

Pe de alta parte, acest produs este rezistent la apa, astfel incat sa puteti citi linistit pe plaja, piscina sau baie, fara niciun inconvenient. Are spatiu de stocare dublu cu 8 GB si il puteti combina cu casti sau difuzoare bluetooth. In plus, are o lumina reglabila incorporata si o singura incarcare a bateriei poate dura cateva saptamani.

  • Disponibil in alb sau negru, afisaj cu rezolutie mai mare (300 ppi)
  • Cu de doua ori mai multi pixeli, lumina reglabila incorporata
    Anti-glare
  • O singura incarcare a bateriei dureaza saptamani, nu ore
  • Selectie masiva, preturi mici – peste un milion de titluri
  • Wi-Fi incorporat care va permite sa descarcati carti in mai putin de 60 secunde
  • Nu va obosesc ochii in intuneric – Kindle Paperwhite ghideaza lumina spre suprafata ecranului cu lumina sa frontala incorporat

Vezi aici intreaga gama de ebook Kindle Paperwhite

Cel mai bun privind durata de viata a batariei – Ebook Reader Kindle Oasis

Noul model este chiar mai subtire decat primul Oasis, este rezistent la apa si are afisajul reglabil al culorii. Oasis este incredibil de usor de tinut, iar durata de viata a bateriei este impresionanta. Ecranul masoara 7 inci in diagonala si puteti adapta luminozitatea. Puteti obtine 8 GB sau 32 GB spatiu de stocare, in functie de cat de mare este biblioteca dvs. De asemenea, puteti asocia ereaderul cu casti Bluetooth pentru a asculta carti audio cu Audible.

Pro:
Kindle Oasis a fost modernizat cu o noua lumina integrata reglabila in culori.
Este complet impermeabil (poate fi scufundat) si va poate reda carti audio la casti sau difuzoarele Bluetooth.

Concluzie: Paperwhite este un ebook ieftin bun, dar Kindle Oasis actualizat isi asigura pozitia de cel mai bun ebook reader in cazul in care pretul nu este o problema.

Cel mai bun ebook reader cu lumini – Onyx Boox Note 2

Onyx Boox Note 2 este un cititor de carti electronice care are o lumina frontala reglabila cu un sistem de temperatura a culorii. Lumina frontala poate fi reglata la cald sau la rece si puteti gestiona nivelul de intensitate a luminii in functie de preferintele sau nevoile dvs.

In plus, are un sistem touch pen care va ofera optiunea de a evidentia cuvintele sau frazele care va intereseaza cel mai mult. Veti putea exercita o presiune mai mult sau mai putin subliniata, ca si cum ar fi un adevarat stilou. In plus, este compatibil cu Android 6.0, eReader, Quad-core si are 64 GB de stocare.

Ebook Reader Kobo Forma

De-a lungul anilor, Kobo s-a dovedit a fi principalul concurent al Kindle-ului. Cititoarele sale sunt mai deschise la diferite tipuri de fisiere, inclusiv la romane grafice. Veti dori sa puneti mana pe Kobo Forma daca nu sunteti un utilizator Amazon, detineti in mod obisnuit carti electronice EPUB, va place sa cititi romane grafice sau doriti sa aveti acces la mai multe tipuri de fisiere pe ereader.

  • Ecran mare de 8 inch. Luminos pentru dimensiunea sa.
  • Este rezistent la apa.
  • Integrare biblioteca publica.
  • Gestioneaza multe formate de fisiere.
  • Lumina de fundal se schimba de la albastru la galben seara

Click aici pentru mai multe modele de ebook Kobo.

Cel mai bun ebook Hd – Ebook Kobo Clara HD

Kobo Clara HD 6 „este o optiune foarte buna pentru lectura electronica. Are 6 ecrane tactile de inalta definitie, imprimare Letter E-Ink. Aceasta tehnologie ofera o lumina extrem de clara pentru citire in orice moment al zilei.

In plus, acest ebook reader tactil are un format ultra-subtire care il face foarte usor de transportat in orice geanta sau rucsac. Cu acesta puteti stoca pana la 6000 de carti electronice cu 8 GB de memorie. Bateria sa cu o singura incarcare dureaza cateva saptamani. In plus, accepta formate de imagine BPM, GIF, JPEG, Itali / PNTG.

  • Liderul de suport al bibliotecii publice
  • Mic și usor
  • Durata de viata excelenta a bateriei
  • ComfortLight Pro elimina lumina albastra
  • Ecranul cu rezolutie inalta ofera text si ilustratii clare
  • Modul de activitate ofera informatii detaliate despre lectura dvs.

ebook reader Xiaomi Mi Reader Pro

Daca va place sa cititi carti electronice, un e-reader dedicat ar putea fi ceva in care ar trebui sa investiti. Cand vine vorba de e-readers, Amazon Kindle este probabil cel mai cunoscut brand. Dar stiati ca Xiaomi are si un e-reader ? De fapt, compania tocmai a lansat un nou model. Noul model ofera imbunatatiri semnificative fata de Mi Reader, cu un ecran mare cu cerneala electronica de 7,8 inchi pentru a va citi cartile electronice preferate. Pe langa asta, vine cu iluminare de fundal LED cu 24 de niveluri de reglare, astfel incat sa puteti citi chiar si pe intuneric. In plus, Mi Reader Pro este incredibil de portabil, cu o dimensiune de 192,1 x 138,6 x 7,0 mm, ceea ce inseamna ca il puteti purta cu usurinta in timp ce calatoriti.

Dimensiune ecran: 7,8″
Rezoluție: 1872 x 1404p
Memorie de stocare: 32 GB
RAM: 2 GB
OS: Android 8.1 Open

ebook reader Xiaomi
ebook reader Xiaomi Mi Reader Pro

Avantajul acestor dispozitive in raport cu alte dispozitive electronice, cum ar fi tabletele, laptopurile sau telefoanele mobile este ca folosesc tehnica E Ink sau cerneala electronica, si nu au iluminare de fundal. Acest lucru, pe langa faptul ca ofera o experienta similara cu citirea unei carti, nu oboseste ochii, permite un consum de baterie foarte mic, deoarece exista un consum perceptibil doar la schimbarea paginilor.

Ce este un eBook reader?

Termenul de ebook se refera la expresia engleza carte electronica, care se refera atat la cartea digitala, cat si la dispozitivul care permite citirea acesteia. Adesea, pentru a face referire la dispozitiv, sunt utilizate si expresiile e-reader, e-book reader sau carte digitala.

Un ebook este un text prezentat intr-un format care ii permite sa fie citit pe un computer sau pe un dispozitiv portabil. Multe titluri disponibile in versiuni tiparite pot fi citite ca ebook-uri, inclusiv cele mai vandute carti si texte de referinta. Ebook-urile pot consta pur si simplu in text electronic sau pot contine, de asemenea, accesorii suplimentare, precum audio, video sau hyperlink-uri.

Cele mai bune ebook readere:

▷ Cel mai bun in general: Amazon Kindle Oasis
▷ Cea mai buna alternativa Kindle: Kobo Forma
▷ Cel mai bun Kindle ieftin: Kindle Paperwhite
▷ Cel mai bun ebook reader ieftin: Kobo Clara HD

Care sunt avantajele unui ebook reader

Imaginati-va ca trebuie sa va deplasati pentru o perioada mai lunga si sunteti un impatimit al lecturii de orice fel. Cum faceti sa transportati toate cartile de care aveti nevoie cu dumneavoastra? Foarte simplu. Cu Kindle, in 200-300 de grame intra 3500 de carti, care acopera nevoia oricarui avid de lectura, cu gusturi care se schimba odata pe ora.

· Un beneficiu enorm al acestui eBook reader este ca imaginea are calitatea unei pagini normale de carte. Asta inseamna ca ochii nu iti mai obosesc atat de repede si poti citi mult mai mult timp fara sa cauzezi probleme de vedere, asa cum se intampla cu ecranele luminoase care iti cauzeaza dureri de cap daca ai dat peste o carte pe care nu o poti lasa jos pana nu ajungi la capat.

· Un alt avantaj este viteza: cu titlul dorit disponibil, cartea poate fi descarcata imediat

· Portabilitate: un numar de carti pot fi transportate pe un singur dispozitiv – ideal pentru calatori.

· Ultimul, dar nu cel din urma, este avantajul autonomiei uriase, de peste o luna ca si timp de functionare, cu conditia ca wireless-ul sa fie oprit. Ecranul antiglare nu permite luminii de orice fel sa se reflecte in timp ce tu citesti si sa iti ingreuneze lecturarea.

· Nu ocupa spatiu ca cartile traditionale. Sunt accesibile si foarte versatile. Consumul sau de energie este extrem de redus, astfel incat bateriile sale au o autonomie mare.

· Utilizarea cartilor digitale reduce consumul de hartie si cerneala. Prin urmare, ajuta la evitarea defrisarii padurilor pentru a produce hartie. Acest lucru contribuie la conservarea planetei. Exista mai multe formate de fisiere diferite. Cele mai populare sunt: ​​mobi, ePub, pdf si html. Pretul sau a scazut considerabil in ultimii ani. Din acest motiv, au devenit mult mai accesibile publicului larg.

Cum functioneaza un ebook reader?

Marea majoritate a cartilor electronice de pe piata functioneaza cu tehnica E Ink sau cerneala electronica. Aceste tipuri de ecrane nu au un sistem de iluminare din spate, deci necesita o iluminare adecvata.

Principalul avantaj al acestui sistem este ca ofera o senzatie similara cu cea a unei carti traditionale. In plus, reduce oboseala vizuala si ne permite sa citim pentru perioade mai lungi de timp. Un alt plus este ca consumul sau de energie este foarte redus, astfel incat bateria poate dura saptamani sau luni.

Cum se foloseste un ebook?

Puteti incarca fisierele cu cartile pe care doriti sa le cititi in cititorul digital prin portul USB. Odata ce cartea electronica este conectata la computer, aceasta va functiona exact ca orice unitate de stocare. Puteti copia si lipi orice fisier in memoria cartii electronice usor si rapid.

O alta posibilitate este de a introduce un card SD in e-reader. In acest caz, trebuie sa ramana in cartea electronica, astfel incat sa puteti accesa cartile. Pentru a alege cartea pe care doriti sa o cititi, trebuie doar sa navigati prin meniurile interfetei. Incarcarea bateriei se face prin portul USB.

Ce formate de fisiere electronice exista?

In prezent exista diferite tipuri de formate de fisiere. Cel mai popular ePub, care este gratuit. Cartile achizitionate in acest format functioneaza pe diferite variante de cititori. Formatul pdf este altul dintre cele mai utilizate, deoarece utilizarea sa este foarte raspandita in calcul.

In format html, multe dintre carti sunt publicate cu drepturi de autor expirate. Doc este formatul celebrului Microsoft Word – nu mai trebuie spus nimic despre asta. RTF este un format de text bogat. Mobi este formatul nativ al cititorului digital Kindle. Txt este cel mai simplu format de text.

ePub: Este un format gratuit. Este folosit, mai presus de toate, de magazinele mici, dar si de cele mai mari, precum Barnes, Noble si Kobo.
mobi: Este formatul folosit de Kindle, Amazon eBooks. De obicei nu este acceptat de alti cititori electronici .
txt: Este un format foarte simplu. In general, este recomandabil sa-l transformati intr-un alt format.
pdf: Este un format foarte raspandit, deoarece poate fi utilizat si pe computere. Cu toate acestea, Kindle nu o accepta.
html: Este formatul web. Este sustinut de majoritatea cartilor electronice . Multe carti fara drepturi de autor au fost publicate in acest format.

Cui sunt recomandate cititoarele de carti electronice ?

In general, pentru oricui ii place sa citeasca. Si mai ales pentru cei care citesc regulat in transportul public sau care calatoresc frecvent. In acest fel, nu vor trebui sa duca carti grele de hartie dintr-un loc in altul. Este recomandat si celor care nu au mult spatiu acasa.

Ele pot fi, de asemenea, de interes pentru studenti, evitand astfel sa poarte rucsacuri grele pline de carti. Ele pot fi, de asemenea, interesante pentru cei care sunt preocupati de mediu. Sau pentru persoanele care citesc frecvent ultimele stiri din lumea editoriala si nu isi permit sa cumpere cartile pe hartie.

Ingrijirea unui e-book reader

In general, un e-book reader necesita ingrijirea obisnuita a oricarui dispozitiv electronic. Nu trebuie expus la temperaturi extreme sau la surse de caldura. Cu exceptia cartilor electronice impermeabile, acestea trebuie impiedicate sa intre in contact cu apa.

In plus, este convenabil sa se evite orice tip de impact puternic. Din acest motiv, purtati intotdeauna cartea electronica intr-o carcasa sau o husa captusita pentru a preveni loviturile. In ceea ce priveste calatoriile, daca mergeti in alta tara, verificati in prealabil tensiunea electrica si folositi un incarcator sau un transformator in functie de puterea locului.

ebook reader

Criterii de achizitie a unui cititor de carti electronice

In prezent, achizitionarea unui ebook reader este destul de accesibila pentru toate bugetele, dar daca doriti sa faceti o achizitie buna, ar trebui sa aruncati o privire buna asupra caracteristicilor sale. Dimensiunea ecranului sau viteza de rotatie a paginii sunt esentiale. Dar exista si alti factori importanti pe care ii vom descrie mai jos. Uitati-va la urmatoarele criterii!

Utilizare pe care urmeaza sa i-o dati

Cand cumparati un ebook reader, este important sa va ganditi la ce utilizare ii veti da. Daca aveti de gand sa-l utilizati noaptea in medii cu lumina slaba, ar trebui sa aiba iluminat. Daca intentionati sa-l utilizati la piscina sau pe plaja, este mai bine sa optati pentru un ebook reader impermeabil. Daca aveti de gand sa va miscati adesea cu el, mai bine sa fie usor.

Tipul si dimensiunea ecranului

O mare parte din succesul cititoarelor de carti electronice se bazeaza pe afisajele lor electronice pe baza de cerneala. Aceasta tehnologie are un mare avantaj: cu ea este posibila citirea fisierelor digitale in tonuri de gri. In acest fel, poti citi mai mult timp fara sa obositi ochii.

In plus, ofera un grad foarte bun de claritate.

Cu toate acestea, sunt utilizate si alte tipuri de ecran, cum ar fi TFT-urile, care ofera unele avantaje interesante. De exemplu, acestea pot fi colorate si permit ca cititorul sa fie folosit ca tableta. Cu toate acestea, sunt mult mai obositoare sa le privim. In plus, exista si ecrane tactile care permit navigarea fara butoane.

In general, majoritatea ebook-urilor au ecrane de 6″ – aceasta ar trebui sa fie dimensiunea minima pe care ar trebui sa o luati in considerare. Cu toate acestea, exista si cele cu ecrane mai mari, de pana la 10″. Rezolutia trebuie sa fie de cel putin 800 x 600 pixeli, ceea ce este tipic pentru 6″ pixeli. La cele mai mari, poate fi de 1024 x 768.

Tipul de cerneala pe care il utilizati

Acesta este unul dintre acele aspecte la care nu v-ati gandi niciodata. Cea mai avansata tehnologie de cerneala digitala de astazi este E Ink Pearl. Este prezenta in majoritatea celor mai bune dispozitive. In orice caz, inainte de a alege un ebook reader, ar trebui sa verificati aceasta intrebare. Un tip de cerneala adecvat va va permite sa cititi mai confortabil.

Capacitatea de reimprospatare a ecranului si viteza de rotatie a paginii

Asigurati-va ca rata de reimprospatare a ecranului este adecvata. Uneori, cand afiseaza o imagine pentru o lunga perioada de timp, aceasta ajunge sa fie marcata in fundal atunci cand intoarceti pagina. Acesta este un aspect care determina in special calitatea unui e-reader.

Interfata lenta a unor modele poate fi o problema reala. Daca intoarcerea paginii nu este suficient de lina, utilizarea unui ebook poate fi exasperanta. Aceasta incetinire afecteaza si navigarea in meniu. Pentru a preveni aceasta problema, nimic mai bun decat testarea cartii electronice si verificarea fluiditatii interfetei.

Capacitate de memorie

Nu trebuie sa va faceti griji excesive cu capacitatea memoriei interne a dispozitivului pe care urmeaza sa il cumparati. In general, fisierele de carti electronice ocupa foarte putin spatiu. Cu o capacitate de stocare de 2 sau 4 GB ar trebui sa aveti mai mult decat suficient. Cu exceptia cazului in care doriti sa creati propria biblioteca in ebook-ul dvs.

Si daca aveti nevoie de mai multa capacitate de stocare, puteti apela oricand la un card SD. In plus, multe ebook readere sunt standard cu capacitatea de a stoca si sincroniza fisiere in cloud. Desigur, amintiti-va ca pentru a accesa aceste fisiere va trebui sa fiti conectat la internet.

Tipul fisierului

In prezent, ePub este cel mai popular format si cel pe care il accepta cele mai multe carti electronice. Cu toate acestea, este important ca cititorul pe care il cumparati sa fie compatibil si cu restul formatelor. In principal, ar trebui sa fie, cel putin, cu urmatoarele: doc, mobi, pdf, html sau txt.

Amazon Kindle nu accepta formatul ePub.

Este necesar sa ne amintim ca Amazon Kindle nu accepta formatul ePub. O solutie la aceasta problema este convertirea fisierelor in format Mobi. Pentru a face acest lucru, exista o serie de programe care va permit sa efectuati acest tip de conversie. Unul dintre cele mai populare este Calibru.

Baterie

In general, acest aspect nu ar trebui sa va ingrijoreze. Consumul de energie al cititoarelor electronice este atat de redus incat bateria lor poate dura saptamani de utilizare intensiva. Cu toate acestea, modelele cu ecran color pot consuma mult mai multa energie a bateriei.

In legatura cu bateria este incarcarea dispozitivului. In acest sens, este interesant sa stim daca cititorul de carti electronice are sau nu posibilitatea incarcarii rapide. Mai ales daca vreti sa calatoriti. Amintiti-va ca, capacitatea unei baterii este masurata in miliamp ore (mAh).

Conectivitate

Exista mai multe moduri de a transfera fisiere in ebook. Una dintre cele mai frecvente este prin intermediul cardurilor SD. Cu acestea, cartile pot fi copiate de pe computer si ulterior citite in ebook. Conexiunea prin portul USB este de asemenea destul de obisnuita si, fara indoiala, foarte practica si rapida.

Unele cititoare au, de asemenea, conexiune Wi-Fi. In acest fel, este posibil sa cumparati cartile direct de la e-reader. Sau copiati fisiere de pe computerul dvs. prin wifi. In cele din urma, exista doar conexiunea bluetooth cu care va puteti conecta cititorul la casti fara a fi nevoie de cabluri.

Functii suplimentare

Atunci cand cumparati o carte electronica, ar trebui sa evaluati ce functii ofera. Multe carti electronice au o serie de caracteristici suplimentare. Unul dintre cele mai frecvente este playerul MP3, cu care puteti asculta muzica in timp ce cititi sau ascultati carti audio. Altii ofera posibilitatea de a naviga pe Internet, de a citi stirile si chiar de a juca jocuri simple. Este important sa luati in considerare numarul si dimensiunile fontului pe care le aveti.

Alte functii interesante sunt: ​​posibilitatea de a roti ecranul pentru citirea orizontala si prezenta sau absenta dictionarelor.

Un alt extraordinar foarte frumos este iluminarea afisajului. Pentru ca acesta sa functioneze corect, trebuie sa fie direct proportional cu intensitatea luminii exterioare. In plus, trebuie sa fie omogen pe intregul ecran.

Ebook readerele reprezinta o alternativa excelenta la cartile traditionale. De asemenea, pretul lor a scazut considerabil in ultimii ani. In paralel, popularitatea lor nu a incetat sa creasca. A putea avea mii de carti intr-un dispozitiv care cantareste doar 200 de grame este o tentatie greu de depasit.

Cu toate acestea, nu toate cititoarele sunt la fel. Prin urmare, daca va ganditi sa achizitionati unul, este esential sa luati in considerare o serie de criterii tehnice si generale. Unele dintre cele mai importante sunt pretul, marca, conectivitatea, tipul de ecran si compatibilitatea cu diferite formate de fisiere.

Speram ca acest ghid privind alegerea unui ebook reader a fost util si va va ajuta in procesul de achizitie.

- Advertisement -

RECENTE