Tipuri de personalitate DISC – in care dintre cele 4 profile te incadrezi?

Tipurile de personalitate DISC difera usor fata de alte teste de personalitate. Acest lucru se datoreaza faptului ca acestea se concentreaza pe emotii si comportamente umane atunci cand se clasifica, mai degraba decat pe trasaturi de caracter. Utilizati acest test gratuit de personalitate DISC pentru a obtine o estimare rapida a profilului dvs. si determinati in care dintre urmatoarele tipuri de personalitate va incadrati.

Cele patru emotii primare umane si tipurile lor de personalitate DISC corespunzatoare sunt D pentru dominanta, I pentru influenta, S pentru stabilitate si C pentru constiinciozitate.

1. Tipuri de personalitate DISC – Dominanta

Accent pe obtinerea de rezultate

 • Increzator si asertiv
 • Puternic si direct
 • Hotarat in abordare
 • Va accepta orice provocare
 • Cu vointa puternica si cu ritm rapid
 • Ii place sa ajunga rapid la subiect
 • Este optimist
 • Obtine rezultate

2. Tipuri de personalitate DISC – Influenta

Accent pe convingere

 • Entuziast si plin de viata
 • Sociabil
 • Extrovertit
 • Optimist
 • Ii accepta pe ceilalti cu usurinta
 • Cooperativ
 • Ii place sa se implice
 • Nu functioneaza bine pe cont propriu

3. Tipuri de personalitate DISC – Stabilitate

Accentul pe cooperare

 • Bun la inima
 • Natura blanda
 • Sincer si acomodativ
 • Ii sprijina pe altii
 • Calm si relaxat
 • Demn de incredere
 • Ritm lent
 • Nu-i place sa fie grabit

4. Tipuri de personalitate DISC – Constiinciozitate

Accent pe calitate

 • Independent
 • Privat
 • Obiectiv
 • Logic in natura
 • Orientat spre detalii
 • Ii place sa rationeze
 • Analitic
 • Nu-i place sa greseasca
tipuri de personalitate disc

Tipurile de personaje DISC in detaliu

D – dominanta

O persoana care are un punctaj extrem de important pentru tipul de personalitate D este cel mai probabil o persoana decisiva, directa, asertiva si extrem de competitiva. Ca atare, ei sunt motivati prin castigarea si obtinerea de rezultate. Ei iubesc o noua provocare si sunt proactivi. Cei care au un stil D sunt orientati spre rezultate si depun eforturi pentru succes. Cu toate acestea, ei pot fi exigenti si sunt deseori descrisi ca indivizi carora le place sa domine. Ei traiesc o viata rapida si sunt nerabdatori.

D – Puncte tari
Stilurile D prefera rolurile de conducere sau cel putin locurile de munca in care au libertatea de a face ceea ce doresc. Le place sa fie propriul lor sef si au suficienta incredere pentru a-si infiinta propriile companii. Dezavantajul este ca nerabdarea lor de a ajunge la rezultate ar putea sa-i alieneze pe unii dintre angajatii lor mai putin increzatori.

D – Puncte slabe
Nu exista prea multe temeri legate de personalitatile din stilul D, cu toate acestea, ei vor avea grija de ceilalti mai slabi. Deoarece ei sunt oameni extrem de logici, uneori au o trecere in revista a emotiilor si acest lucru ii poate face sa para reci pentru cei dragi. Acestia sunt, de asemenea, indivizi cu ritm rapid si prezinta activitati de risc inalt. Ca urmare, le este greu sa se relaxeze.

D – Comunicare
Tipurile de personalitate dominanta sunt directe si la punct. Ca atare, ei nu se vor angaja in discutii mici, si cu siguranta nu fac banter. Ulterior, ei vor dori sa ajunga la subiect cat mai repede posibil.

Lucruri pe care trebuie sa le imbunatateasca

Personalitatea dominanta ar putea sa inhibe nivelul de sensibilitate atunci cand au de-a face cu oamenii. Ei sunt foarte nerabdatori prin natura, astfel incat trebuie sa invete sa fie mai rabdatori. Acest lucru le vor permite sa se concentreze asupra detaliilor mai mici pe care le rateaza uneori. In plus, i-ar sa se relaxeze din cand in cand.

personalitate disc

I – Influenta

Cineva cu personalitate in stil I este optimist, entuziast, carismatic si demn de incredere. De exemplu, ei sunt motivati de schimbari sociale pozitive si relatii bune. De asemenea, le place sa colaboreze cu altii si sunt oameni calzi si buni. Ei pretuiesc democratia si libertatea de exprimare fata de rezultate.

I – Punctele tari
Acest tip de personalitate face strategii convingatoare si poate vinde zapada catre Eskimos. Prin urmare, este de inteles ca, daca intentiile lor sunt bune, influenta lor va avea un impact pozitiv. Mai mult decat atat, sunt mari mentori, deoarece sunt excelente in coaching si consiliere.
 
I – Puncte slabe
Aceste tipuri pot actiona impulsiv si au tendinta de a fi dezorganizate. Ei sunt buni la inceperea unui nou proiect. Cu toate acestea, spre deosebire de tipurile D care il vor termina, tipurile I pot avea probleme in a duce sarcinile la bun sfarsit. Pentru ca se bazeaza pe influenta lor avand un efect atat de important, lor nu le place sa fie ignorati.

I – Comunicare
Tipurile I sunt cele mai comunicative dintre toate tipurile de personalitate DISC. Ei sunt angajati si sociabili si iubesc sa vorbeasca. Vor face gesturi mari folosind mainile si bratele. Cu toate acestea, ei au o problema atunci cand este vorba de luarea unor decizii importante.

Vezi si: Test de personalitate: Primul animal pe care il vezi in imagine spune ceva ascuns despre tine

Lucruri pe care trebuie sa le imbunatateasca

Tipurile I preiau prea multe sarcini si au tendinta de a le amana. Chiar daca incep o multime de provocari, ei nu ajung sa le completeze pe toate. Ei ar trebui sa ramana concentrati pe durata unui proiect pana la finalizare.

S – stabilitate

Persoanele cu stilul S doresc sa coopereze si sa-i sprijine pe altii si sunt in acelasi timp calme si rabdatoare. Ei prefera stabilitatea si nu sunt fani ai schimbarii. Ei sunt previzibili prin natura lor. Pretuiesc loialitatea si lucreaza pentru a se acomoda si pentru a-i ajuta pe ceilalti.

S – Puncte tari
Daca aveti nevoie de ajutor si sprijin, apelati la o personalitate de stil S. Ei nu vor pune intrebari si vor face totul pentru a va ajuta. Acestea sunt tipuri stabile si solide pe care va puteti baza. Nu veti vedea niciodata aceste tipuri de personalitate facand accese de furie pentru ca nu au obtinut ce si-au dorit.

S – Puncte slabe
Uneori, tipurile de stil S nu se gandesc suficient la ele. De exemplu, ei pot fi prea buni si oamenii pot profita de asta. Pentru ca nu doresc sa-i ofenseze pe altii, ei pot ajunge sa spuna lucruri pe care nu le doresc cu adevarat.

S – comunicare
Stilurile S sunt meditatii minunati si perfecti in aceste roluri. Ei sunt politicosi si se exprima cu delicatete, sunt buni intr-un mediu controlat.

Lucruri pe care trebuie sa le imbunatateasca

Tipurile S trebuie sa se concentreze pe ele insele si sa-si gaseasca vocea proprie. Ei nu trebuie sa se teama de confruntare si sa invete sa-si construiasca stima de sine. Daca se pot obisnui cu schimbarile mai des, ei se vor putea adapta mai usor.

tipuri de personalitate influenta

C – Constiinciozitate

Stilurile C sunt tipuri analitice care isi folosesc expertiza si logica pentru a asigura rezultate exacte. Ei profita de oportunitati in care pot obtine cunostinte suplimentare pentru a se imbunatati. Cand vine vorba de lucru, ei sunt sistematici si critici. De exemplu, ei folosesc natura lor metodica pentru a produce o munca de calitate.

C – Puncte tari
Acestia sunt indivizi sarguinciosi care isi stabilesc un standard inalt atunci cand vine vorba de excelenta. Deci, daca doriti angajati orientati spre detaliu care se vor impulsiona pe ei insisi, optati pentru tipurile C. Ei sunt ganditori inovativi si folosesc logica, nu emotia atunci cand iau o decizie. Ei lucreaza bine independent pentru perioade lungi de timp, astfel incat nu este necesar sa fie verificati.

C – Puncte slabe
Deoarece tipurile C cer excelenta de la sine, asteapta si de la altii. Acest lucru ii face sa para prea critici si reci. Cu alte cuvinte, nu este deloc distractiv sa fii in preajma lor.

C – Comunicare
Acestia sunt oamenii care vorbesc despre date si statistici si concluzii logice. De fapt, nu veti avea prea multe discutii cu ei. Le place sa analizeze cele mai mici detalii, dar au si tendinta de a crede ca au dreptate.
 
Lucruri pe care trebuie sa le imbunatateasca

Stilurile C ar face bine sa se relaxeze putin si sa lase parul desfacut din cand in cand. Mai mult, ei ar trebui sa invete sa delege sarcini si sa nu creada ca sunt singurii care sunt calificati sa efectueze o munca importanta.

Deci, ati descoperit care dintre cele patru tipuri de personalitati DISC. Puteti afla exact din care faceti parte. Niciodata nu stiti, ati putea fi surprins de rezultate.

- Advertisement -

RECENTE