Reguli Texas Hold’em: Învață elementele de bază ale celei mai populare versiuni de poker

Texas Hold’em este cea mai răspândită versiune a jocului de poker. A apărut în urmă cu aproximativ un secol într-o localitate din statul american Texas, iar de atunci a ajuns în toate colțurile lumii. Este versiunea care a transformat percepțiile și stereotipurile din jocul de poker.

Cu ajutorul Texas Hold’em, abilitățile au început să conteze mai mult decât norocul. Dacă în versiunile anterioare norocul influența mult deznodământul, formatul de joc al Texas Hold’em face ca totul să fie mai echilibrat, cu șanse mai mari pentru jucătorii cu abilități deosebite.

Texas Hold’em a adus un farmec în plus jocului de poker. Competitivitatea este și mai mare între practicanți, din moment ce ei știu că destinul jocului este în mâinile lor. Așa că nu e nicio surpriză că această versiune s-a răspândit peste tot în lume, fiind nelipsită în prezent de pe nicio platformă de poker pe internet.

În zilele noastre, Main Event-ul de la WSOP și turneele majore se dispută în versiunea Texas Hold’em. Inclusiv partidele între prieteni se dispută după reguli de Texas Hold’em. Și cum aceasta este atât de populară, ar fi păcat să nu îi cunoști regulile și modul în care se desfășoară.

Regulile de bază la Texas Hold’em Poker

·Fiecare jucător primește două cărți vizibile doar pentru el (cărțile proprii)

·Pe masă sunt afișate cărțile comune vizibile tuturor (mai întâi trei, apoi încă una și apoi încă una)

·Fiecare jucător încearcă să formeze cea mai bună mână posibilă de 5 cărți, cu tot cu cele de pe masă

·Înainte de dezvăluirea cărților, jucătorii plasează pariuri. Pentru a rămâne în pot, toți jucătorii trebuie să mizeze același număr de jetoane ca și ceilalți (cu excepția cazului în care sunt all-in)

·Câștigătorul unei runde este cel care are cea mai bună mână de poker

Desfășurarea jocului de Texas Hold’em

Jucătorii din small blind și big blind sunt obligați să efectueze pariurile înainte de afișarea cărților. Apoi, fiecare jucător de la masă va primi câte două cărți de joc proprii, cu fața în jos. Din acest moment încep rundele de pariere, cu jucătorul aflat în stânga big blind-ului. Opțiunile sunt următoarele: să renunțe, să plătească ori să pluseze. La un moment dat va exista și opțiunea check, dacă și ceilalți jucători fac asta.

Pentru a continua, fiecare jucător trebuie să mizeze același număr de jetoane în pot. După prima rundă de pariere urmează flopul, iar pe masă sunt distribuite trei cărți comune, vizibile tuturor. Începe a doua rundă de pariere, iar la finalul acesteia se mai împarte o carte comună pe masă, cu denumirea Turn.

A treia rundă de pariere începe cu primul jucător din stânga dealerului. Jucătorii trebuie să decidă din nou dacă mai continuă în pot și să efectueze pariuri. La finalul rundei a treia de pariere se mai distribuie o carte comună, denumită River.

Runda a patra de pariere va începe din nou cu primul jucător aflat în stânga dealerului. În cazul în care doi sau mai mulți jucători încă sunt în pot la finalul rundei a patra de pariere, fiecare își arată cărțile proprii, iar câștigător este cel cu cea mai bună mână.

Totul se poate încheia și înainte de finalizarea acestor runde de pariere, dacă în pot mai rămâne un singur jucător.

Ierarhia mâinilor la Texas Hold’em

1. Chintă royală – Mâna care bate orice în jocul de poker. Este alcătuită din secvența de la 10 la As din aceeași suită.

2. Chintă de culoare – Este alcătuită din o succesiune de 5 cărți consecutive care au aceeași culoare.

3. Careul – Această combinație e alcătuită din patru cărți de același fel.

4. Full House – Mâna este alcătuită din trei cărți de același fel și o pereche. La egalitate, câștigătoare este mâna care are cel mai mare trei de un fel.

5. Culoare – Este combinația în care un jucător are 5 cărți de aceeași culoare. Dacă se ajunge la egalitate, câștigător va fi cel cu cartea cu valoare mai mare.

6. Chintă – Cinci cărți în ordine consecutivă, dar care nu au aceeași culoare. Asul are dublu rol: poate fi folosit și după rege, dar și ca prima carte, urmat de doiar.

7. Trei de un fel – Trei cărți care au aceeași valoare. În caz de egalitate, învingător va fi cel care are mâna cu cărți de valoare mai mare.

8. Două perechi – Această mână este alcătuită din două perechi.

9. Pereche – Două cărți care au aceeași valoare.

10. Carte mare – Dacă niciuna din cele 9 combinații de mai sus nu este formată de niciun jucător, câștigător va fi cel care are cartea cea mai mare.

- Advertisement -

RECENTE