Exista doua parti ale creierului nostru, cunoscute sub numele de emisfere. Emisfera stanga controleaza partea dreapta a corpului tau si se ocupa de gandirea logica. Cele doua emisfere sau parti ale creierului – stanga si dreapta – au locuri de munca usor diferite. Dar o parte poate fi dominanta.

Acest test determina ce parte a creierului tau folosesti mai mult, stanga sau dreapta?

 

Studiile au permis oamenilor de stiinta sa determine modul in care fiecare parte a creierului controleaza diferite functii. Emisfera stanga, de exemplu, este specializata in abilitati lingvistice si logica. Emisfera dreapta ne permite sa recunoastem formele si chipurile si sa exprimam si sa citim. Cei mai multi oameni nu sunt susceptibili de a gandi strict cu creierul stang sau creierul drept – folosim fiecare parte a creierului in functie de sarcina cu care avem de-a face.

Cu toate acestea, unii teoreticieni si cercetatori cred ca poate exista o parte a creierului pe care ne bazam mai mult, ceea ce poate la randul sau face ca trasaturile de personalitate ale acelei parti ale creierului sa fie mai dominante decat altele.