Exista multe cuvinte in limba romana care pot fi o provocare chiar si pentru cei mai experimentati. De multe ori, avem indoieli si nu suntem siguri care este forma lor corecta. Vreti sa stiti daca sunteti pe calea cea buna? Faceti testul si aflati!
Numarul substantivelor – singular si plural
In general, este important sa cunoastem fiecare dintre regulile de gramatica, deoarece ne permit sa scriem si sa vorbim corect. Mai exact, atunci cand se utilizeaza singularul si pluralul, trebuie avut grija la relatia dintre subiect si verb, deoarece daca subiectul este singular, la fel si verbul, cat pluralul. Desigur, atunci exista unele exceptii ale limbii noastre, iar acestea sunt o provocare pentru multi!
Cititi aceste informatii importante pentru a va imbunatati abilitatile.
Substantivele, prin formele pe care le iau, arata numarul obiectelor – un singur obiect sau mai multe obiecte. Se impart in substantive la numarul singular si substantive la numarul plural. In mod normal substantivele au o forma pentru singular, atunci cand exprima un singur obiect si o forma pentru plural, in cazul in care arata mai multe obiecte.
Singular
Substantivul este cuvantul pe care il folosim pentru a numi obiecte, persoane, tari, etc. Ca si articolele, ele au sex (feminin sau masculin), si numar (singular sau plural). Aceste caracteristici trebuie sa coincida intotdeauna cu cele ale articolului.
Pentru a clasifica substantivul luam in considerare numarul (unul sau mai multe).
Cu alte cuvinte, clasa singulara este un element.
Plural
Pluralul, pe de alta parte, se distinge prin prezenta a mai mult de un element.
Plural inseamna multiplu, divers. Este folosit pentru a ne referi la ceea ce prezinta mai mult de un element, sau care este compus din mai multe elemente.
In gramatica, pluralul este flexia gramaticala cu care indicam, in limbaj, ne referim la mai multe elemente sau lucruri.
In gramatica, numarul plural inseamna existenta a mai mult de un element din aceeasi specie. In acest sens, este opusul formei de singular. In romana, pluralul poate cadea pe substantiv, adjectiv, verb, pronume.