conde.ro

Top 10+ cele mai bune uleiuri cosmetice pentru piele si par

Fie ca incercati sa evitati substantele chimice sau cautati doar sa experimentati cu unele produse noi pentru ingrijirea pielii si a parului, incercati uleiuri cosmetice naturale, cum ar fi nuca de cocos, argan, jojoba, migdale, masline si ricin. Acestea sunt unele dintre cele mai bune uleiuri pentru sanatate si frumusete, si pot fi utilizate direct pe piele si par.

Nu mai este un secret faptul ca uleiul si pielea pot merge bine impreuna, dar poate fi coplesitor sa alegi cel mai bun ulei facial pentru pielea ta atunci cand exista atat de multe optiuni. Haideti sa aruncam o privire la componentele de luat in considerare si sa exploram cateva uleiuri cosmetice preferate.

1.Ulei de cocos

De departe, uleiul de nuca de cocos este unul dintre cele mai populare uleiuri cosmetice esentiale. Uleiul de nuca de cocos este derivat din fructul copacului de cocos. Continutul sau de aproape 50% de acid lauric inseamna ca acest ulei de cocos poate pastra o durata lunga de valabilitate si poate imbunatati colesterolul bun (HDL).

Beneficii: este un super-ulei plin de antioxidanti prezenti in mod natural si este un excelent antifungic, antiinflamator si antibacterian. Este exceptional pentru hranirea parului, a unghiilor si a pielii. Este de asemenea excelent pentru pielea uscata si pentru tratarea afectiunilor pielii, deoarece are proprietati naturale de hidratare profunda.

Unde gasesti ulei de cocos:

2. Ulei de argan

Cunoscut pentru proprietatile sale anti-imbatranire si promovarea cresterii parului, repararea leziunilor parului si a firelor despicate. Un ulei incarcat cu proprietati bogate, hranitoare si beneficii pentru vindecare! Nu este de mirare ca toate companiile cosmetice de top il folosesc in formulele lor de ultima generatie. Ulei de argan extras din fructul arborelui argan marocan ( Argania spinosa ).

Beneficii: bogat in antioxidanti, vitamina A si E si acizi grasi oleici si linoleici, uleiul de argan este deosebit de benefic pentru vindecarea inflamatiilor si daunelor cauzate de razele UV ale soarelui, reducand aparitia vergeturilor si cicatricilor si promovand cuticule si unghii sanatoase.

Este unul dintre cele mai bune uleiuri cosmetice folosite pentru regenerarea celulelor pielii, ceea ce il face o alegere excelent pentru creme si lotiuni anti-imbatranire.

Unde gasesti ulei de argan:

3. Ulei de jojoba

Cu un continut de peste 75% de acid gras omega-9 – care seamana cel mai mult cu sebumul uman – uleiul de jojoba este renumit pentru ca este uleiul care este cel mai aproape de a imita secretiile naturale ale pielii umane! Acest lucru il face un hidratant excelent pentru utilizarea pe zone precum fata si gat. Este extras din semintele arborelui de jojoba si are o aroma usoara de nuca.

Beneficii: uleiul de jojoba este un anti-fungic natural si functioneaza bine atunci cand este combinat cu uleiuri cosmetice esentiale care au si proprietati anti-fungice si este utilizat pentru infectii fungice topice.

Cu cel mai lung lant de acizi grasi esentiali decat orice alt ulei si capacitatea sa de a rezista la oxidare, uleiul de jojoba are o durata de valabilitate indelungata. Rata sa mare de absorbtie il face unul dintre uleiurile esentiale de top din lista noastra.

Unde gasesti ulei de jojoba:

4. Ulei de migdale dulci

Foarte bogat in vitamina E si un excelent antioxidant natural, uleiul de migdale dulci este extras din fructul uscat al migdalului.

Beneficii: continutul ridicat de vitamina E il face o alegere optima pentru hranirea pielii, regenerarea celulelor pielii noi si pastrarea umiditatii, ceea ce il face o alegere excelenta pentru cei care au pielea uscata.

Proprietatile antioxidante naturale ajuta la protejarea impotriva efectelor daunatoare ale soarelui, iar concentratiile mari ale acizilor oleici si linoleici ajuta la ameliorarea inflamatiei si calmeaza pielea iritata.

Fiind non-gras si hipoalergenic, este un ulei excelent de masaj (in special pentru sugari), iar continutul sau bogat de vitamina E poate ajuta la repararea daunelor din stratul de colagen al pielii, facand pielea faciala neteda si supla si reducand ridurile. Uleiul de migdale dulci este unul dintre uleiurile de top pentru hranirea pielii, parului si unghiilor.

Unde gasesti ulei de migdale dulci:

5. Ulei de avocado

Fructul pomului de avocado este aproape o treime ulei si este unul dintre cele mai groase, cele mai luxoase uleiuri cosmetice de pe lista noastra! Uleiul de avocado este, de asemenea, un ulei bun de utilizat pentru anti-imbatranire, deoarece contine acid palmitoleic, un tip de acid gras care se gaseste in mod natural in tesuturile grase umane chiar sub piele. Deoarece uleiul de avocado imita aceasta grasime, pielea o absoarbe, oferind in special o hranire excelenta pentru pielea mai in varsta, matura, care s-a subtiat odata cu varsta.

Beneficii: uleiul de avocado contine concentratii mari de acizi grasi oleici si linoleici, ceea ce il face un puternic antiinflamator si, impreuna cu alti nutrienti si antioxidanti prezenti in mod natural, precum si vitaminele A, D&E, acest ulei purtator este ideal pentru afectiuni ale pielii iritabile, cum ar fi psoriazisul si eczema. Datorita vascozitatii sale ridicate, uleiul de avocado se usuca lent, ceea ce il face un ulei bun pentru masaj.

Unde gasesti ulei de avocado:

6. Ulei de ricin

Obtinut din semintele plantei de ricin, uleiul de ricin a fost folosit de secole pentru a trata constipatia, bolile pielii si pentru a imbunatati sanatatea parului. Cu toate acestea, noile cercetari au aratat ca beneficiile uleiului de ricin depasesc cu mult acest lucru. Uleiul de ricin poate creste numarul unui tip de celule albe din sange din organism care poate ajuta la uciderea bacteriilor, virusurilor, ciupercii si chiar a celulelor canceroase.

Beneficii: uleiul de ricin se remarca printre majoritatea tipurilor de uleiuri cosmetice de pe lista noastra, deoarece contine acid ricinoleic, un acid gras nesaturat rar, care se gaseste in uleiul de ricin presat la rece de inalta calitate si ofera multe beneficii de vindecare, precum imbunatatirea imunitatii prin imbunatatirea sistemului limfatic , care la randul sau ajuta organismul sa se detoxifice, afecteaza pozitiv circulatia si sprijina sistemul digestiv.

Uleiul de ricin este un antibacterian natural si antiinflamator, ceea ce il face excelent pentru vindecarea infectiilor pielii si pentru tratarea infectiilor fungice topice si arsurilor solare. Acidul ricinoleic este excelent pentru combaterea acneei, deoarece ucide bacteriile care infunda porii, in timp ce hidrateaza pielea in acelasi timp. Acizii grasi Omega-6 din uleiul de ricin confera parului o stralucire naturala, imbunatatesc circulatia scalpului si accelereaza cresterea parului.

Unde gasesti ulei de ricin:

7. Ulei de Neem

Un ulei foarte bogat, gros si parfumat puternic care contine Omega 3, 6 si 9. Este unul dintre cele mai vechi uleiuri cosmetice terapeutice si medicinale Ayurvedice utilizate. Uleiul de Neem provine din fructele si semintele copacului neem. Acesti copaci cresc in principal in subcontinentul indian.

Uleiul de Neem este bogat in acizi grasi , cum ar fi acizii palmitici, linoleici si oleici, care ajuta la sustinerea pielii sanatoase. Prin urmare, uleiul este un ingredient popular in produsele de ingrijire a pielii. Frunza plantei ofera, de asemenea, beneficii pentru sanatate. Frunzele contin compusi vegetali numiti flavonoizi si polifenoli, care au proprietati antioxidante, antiinflamatorii si antibacteriene.

Beneficii: trateaza pielea uscata si ridurile, stimuleaza productia de colagen, reduce cicatricile, vindeca rani
trateaza acneea. Este bogat in acizi grasi si alti nutrienti si este folosit intr-o varietate de produse de infrumusetare precum creme pentru piele, lotiuni corporale, produse pentru par si produse cosmetice.

Unde gasesti ulei de Neem:

8. Ulei de lavanda

Uleiul de lavanda este un ulei esential derivat din planta de lavanda. Avantajele uleiului de lavanda pentru piele sunt aparent nesfarsite – facandu-l unul dintre cele mai usoare ingrediente de adaugat la rutina ta.

Beneficii: are capacitatea de a diminua acneea, de a ajuta la calmarea pielii si de a reduce ridurile. Acesta poate fi folosit chiar si pentru a trata alte lucruri, cum ar fi imbunatatirea aspectului parului. Uleiul de lavanda este o sursa puternica de antioxidanti si alte substante fitochimice benefice, ceea ce il face util pentru combaterea semnelor imbatranirii premature. Antioxidantii combat daunele radicalilor liberi, care sunt cauzate de factori de mediu, precum razele UV si poluarea.

Unde gasesti ulei de lavanda:

9. Ulei de trandafir

Extras din semintele trandafirului de mosc sau Rosa moschata, uleiul de seminte de trandafir contine o concentratie mare de acid linoleic si acid alfa-linolenic si este extrem de bogat in vitaminele A si E, ceea ce il face un ulei foarte cautat pentru ingrijirea pielii.

Beneficii: uleiul de trandafir se gaseste in multe produse cosmetice, creme si balsamuri pentru eczeme, vergeturi, anti-imbatranire si multe altele. Acizii grasi si concentratii mari de vitamine din uleiul de maces ajuta la restabilirea elasticitatii pielii si la imbunatatirea productiei de colagen, ceea ce il face o alegere mai buna si mai sigura decat cremele de fata pline de substante chimice si chiar Botox.

Cand folositi uleiuri cosmetice, este important sa retineti ca ar trebui sa cumparati ulei de trandafir presat la rece, care nu a fost afectat de caldura si, prin urmare, pastreaza mai multi nutrienti.

Unde gasesti ulei de trandafir:

Vezi si: Sa cumparam sau nu produse bio: ce este mit si ce este realitate

10. Ulei de arbore de ceai

Uleiul de arbore de ceai provine din frunzele Melaleuca alternifolia, un copac mic, originar din Queensland si New South Wales, Australia. In ultimele decenii, popularitatea sa a crescut in alte zone ale lumii ca tratament alternativ si complementar. Astazi, uleiul de arbore de ceai se gaseste frecvent in produsele cosmetice, medicamente de actualitate si produse de uz casnic.

Beneficii: uleiul de arbore de ceai este probabil cel mai cunoscut pentru activitatea sa antibacteriana. De asemenea, poate ajuta la calmarea inflamatiei, posibil datorita concentratiei mari de terpinen-4-ol, un compus cu proprietati antiinflamatorii. Contine compusi care combat bacteriile responsabile de mirosul corpului. Poate fi folosit pentru a face un deodorant sigur si eficient.

Beneficul ulei de arbore de ceai poate fi o arma puternica impotriva acneei. Mai multe studii au aratat ca ajuta la reducerea cantitatii si severitatii generale a acneei.

Unde gasesti ulei de arbore de ceai:

11. Ulei de menta

Popularitatea mentei si proprietatile sale medicinale si vindecatoare dateaza din cele mai vechi timpuri. Pe langa faptul ca este una dintre cele mai vechi plante medicinale utilizate in Europa, a fost folosita si in medicina populara chineza si japoneza.

Uleiul de menta a obtinut o aclamare la nivel mondial nu numai datorita proprietatilor sale vindecatoare, ci si ca ingredient eficient in produsele cosmetice si in produsele de infrumusetare folosite pentru combaterea problemelor pielii si parului.

Beneficii: deoarece contine mentol, menta are proprietati anestezice. De asemenea, vine cu proprietati antivirale, antibacteriene, antiinflamatorii, antispasmodice si carminative.

Uleiul de menta are abilitati linistitoare si de racire care improspateaza pielea. De asemenea, are proprietati care faciliteaza secretia de ulei, ceea ce il face o componenta eficienta impotriva acneei.

Daca aveti de-a face cu caderea parului sau deteriorarea parului cauzate de un tratament chimic, incepeti sa utilizati produse cu ulei de menta pentru a facilita cresterea parului si a restabili starea ideala a parului si a scalpului.

Unde gasesti ulei de menta:

12. Ulei de rozmarin

Rozmarinul ( Rosmarinus officinalis ) este un arbust vesnic verde, cu frunze asemanatoare acului si aroma lemnoasa. Desi cel mai cunoscut sub numele de condiment alimentar, este una dintre cele mai populare plante aromatice si medicinale din intreaga lume.

Beneficii: rozmarinul este considerat un puternic antioxidant natural, datorita diterpenelor fenolice pe care le contine. Acestea au capacitatea de a inhiba peroxidarea lipidelor a membranelor celulare si activitatea antiradicala. In acest fel, pastreaza in stare buna pielea si parul.

Ulei de rozmarin – are proprietati energice si revigorante. Este benefic pentru cresterea parului si face ca scalpul sa se fortifice pentru a creste livrarea de nutrienti foliculilor de par. In plus, este foarte indicat sa-l folosesti pentru a trata parul gras, precum si matreata seboreica.

Unde gasesti ulei de rozmarin:

ARTICOLE POPULARE

Modele Rucsacuri 2020 – Alege un rucsac la moda

Ati observat ca acum toate fetele folosesc rucsacuri in loc de o geanta normala? Un rucsac este la moda si foarte practic....

Modele De Verighete Nunta Pentru El Si Ea

Este un simbol al iubirii si fidelitatii, un tribut adus juramintelor schimbate in ziua nuntii si dorinta de a fi alaturi de...
haine vintage

Cum sa cumperi haine vintage: ghid pentru incepatori

Pentru fanii pasionati de moda, cumparaturile vintage pot fi una dintre cele mai mari bucurii ale vietii. Adesea, exista putine lucruri la...
rochii de seara

Rochii de seara | 20+ site-uri de unde poti cumpara o rochie deosebita

Cautati o rochie de seara eleganta, accesibila ca pret si la moda? Aruncati o privire la selectia cu cele mai bune site-uri...
bonprix.ro

Cămăşi de damă – două modele, care niciodată nu se vor demoda

În magazinele cu îmbrăcăminte se poate găsi o ofertă bogată de cămăşi de damă, disponibile în diferite culori, croieli, dar şi...

Modele Rucsacuri 2020 – Alege un rucsac la moda

Ati observat ca acum toate fetele folosesc rucsacuri in loc de o...

Modele De Verighete Nunta Pentru El Si Ea

Este un simbol al iubirii si fidelitatii, un tribut adus juramintelor schimbate...

Cum sa cumperi haine vintage: ghid pentru incepatori

Pentru fanii pasionati de moda, cumparaturile vintage pot fi una dintre cele...