Avantajele celui mai avansat sistem de acoperiș: pergola bioclimatica aluminiu

Vremea frumoasă se extinde pentru o perioadă, dar precipitațiile și temperatura scăzută bat la ușă. Fie că e vorba de grădina ta personală sau a afacerii tale, dorești să te îndrepți către cele mai bune solutii, de aceea, e timpul să îți adaptezi spațiul exterior cu unul din cele mai avansate forme de sisteme de protecție, pentru ca plantele tale să facă față precipitațiilor imprevizibile.

Înainte, oamenii realizau acoperirea folosind lemnul ca materie primă. Astăzi, poți opta pentru o formă mult mai bună și mai eficientă: pergole bioclimatice. Trecerea de la lemn la aluminiu s-a realizat din nevoia unui material versatil, ușor de manevrat și de montat, cu o rezistenta de 10 ori mai ridicată la temperaturile extreme.

Pergolele bioclimatice reprezintă, în momentul de față, cea mai bună versiune a teraselor vechi, deoarece vine cu funcții atât practice, cât și estetice. Dacă dorești să afli mai multe despre acest tip de pergola, echipa Tende ți-a pregătit acest articol, pentru a înțelege mai bine avantajele, dar și precauțiile pe care trebuie să le ai în vedere înainte o astfel de pergolă.

Pergole bioclimatice aluminiu – ce le diferențiază de sistemul clasic

pergola bioclimatica aluminiu

După cum probabil ați auzit, pergolele retractabile sunt de două feluri: clasice și bioclimatice. Ambele tipuri de pergole sunt potrivite atât pentru grădină, cât și pentru terasă. De asemenea, ambele tipuri oferă protecție îndelungată împotriva averselor de ploaie sau a razelor de soare, pe timpul verii.

Totodată, ambele tipuri de pergole sunt dotate cu un sistem de filtrat apa, eficiente nu doar în timpul furtunilor grele, ci și atunci când se topește cantitatea mare de zăpadă și este nevoie de filtrarea apei, astfel încât grădina sau spațiul exterior să nu fie afectat.

Cu toate acestea există câteva diferențe între ele. În primul rând, acestea diferă în funcție de formă și dimensiuni. Există patru tipuri de pergole bioclimatice, cele care pot avea o structură independentă, cele care pot fi atașate de peretele unei construcții, cele care completează un sistem de închidere terasa și nu au structură, dar și pergole bioclimatice retractabile în consolă, pentru un spațiu extins.

Pergolele retractabile acoperă un spațiu mai mic și pot avea forme triunghiulare, circulare și pot fi dublate pentru un efect de acoperire mai mare. Spre deosebire de pergola bioclimatica, care are lamele de aluminiu care se rotesc, modelul clasic de copertine are o membrană PVC foarte rezistentă.

Pergola bioclimatică aluminiu – automatizarea unui vechi sistem de acoperire

Așa cum am menționat și anterior, o pergola bioclimatica aluminiu poate fi accesorizată cu sisteme tehnologice de înaltă calitate. Spre deosebire de pergolele vechi din lemn, unde închiderea și deschiderea acoperișului se realizau manual, unde mai pui că în unele cazuri nu se deschidea deloc, în cazul pergolelor bioclimatice cu lamele, totul se realizează cu un singur click din telecomandă.

În plus, acestea vin în dotare și cu un sistem de iluminare, perfecte pentru întrunirile ce durează până seara sau pentru clienții nocturni, astfel încât ei să se poată bucura din plin de serviciile oferite de compania ta, mai ales pe timp de vară.

Beneficiile oferite de o pergola cu lamele din aluminiu

pergola bioclimatica aluminiu

Pe lângă beneficiile tehnologiei cu care vin la pachet sistemele de pergole bioclimatice automatizate, acestea pot aduce beneficii pe plan financiar și pe plan ecologic. În primul rând, pergolele bioclimatice cu structura din aluminiu reprezintă o soluție de business, deoarece a crea un spațiu extins, în exterior, pentru afacerea ta poate aduce profit consistent.

De asemenea, pergola bioclimatică din aluminiu nu necesită îngrijire foarte mare și nici bani investiți în accesorii suplimentare. Astfel că tu vei putea salva din banii pe care i-ai fi folosit pentru întreținerea unei pergole din lemn. Totodată, faptul că aluminiul le face foarte rezistente, reprezintă un plus economic.

Aluminiul din care sunt făcute lamelele este, de altfel, și un material prietenos cu mediul, dar și cu starea de sănătate a omului, pentru că nu este toxic și emite niciun fel de substanță nocivă care ar putea fi inhalată.

Cele mai bune oferte de pergole bioclimatice

În grădină sau in extenso pentru afacerea ta, un sistem de pergole cu lamele de aluminiu reprezintă o investiție fiind ideale pentru spațiile exterioare. Tende.ro îți pune la dispoziție cea mai bună ofertă de sisteme de acoperire, cu un raport excelent calitate – pret. Poți consulta site-ul nostru pentru a vedea mai multe modele de pergole bioclimatice.

Pe lângă prețul excelent care pornește de la 250 de euro pe mp, oferim garanție de 5 ani și montaj inclus, oriunde în țară. Echipa Tende vă stă la dispoziție pentru orice nelămurire.

- Advertisement -

RECENTE