Tipuri de whiskey – cele mai populare branduri. Merita incercate!

Whiskey-ul este unul dintre cele mai cunoscute bauturi. Am incercat sa cream un clasament pentru a te ajuta sa-l alegi pe cel mai bun din lume, din Irlanda, Scotia, America pana in Japonia. Au mai multe lucruri in comun aceste whiskey-uri. Sunt populare printre clienti, sunt printre cele mai bine vandute nu numai in Romania, ci in intreaga lume, au un gust unic. In plus, fiecare dintre ele are propriul sau caracter specific, ceea ce il face unic si special.

Ce este whiskey-ul?

Whiskey-ul este o bautura alcoolica obtinuta prin distilarea cerealelor fermentate, in special a orzului, a graului sau a porumbului. Exista diferite tipuri de whiskey, iar unele state au reguli si reglementari stricte care reglementeaza modul in care este produs whiskey-ul in tara. Locul de productie joaca un rol destul de important in definirea unui whiskey.

Pentru ca whiskey-ul sa fie un adevarat whiskey, nu trebuie adaugata nicio alta aroma. Toata aroma (caracterul) pe care o are trebuie obtinuta din maturarea in butoaie. Asta inseamna ca whiskey-urile aromate (miere, scortisoara, mere) nu sunt din punct de vedere tehnic whiskey.

Whiskey Cardhu
Cardhu
Whisky scotian
12 Ani Single Malt, 700 ml
CUMPARA>>
Whisky scotian Ballantine's
Ballantine’s
Gold Seal 12 Ani
Whisky scotian 1000 ml
CUMPARA>>
Bourbon - Whiskey american
Wild Turkey
Longbranch
Bourbon – Whiskey american 1000 ml
CUMPARA>>
Jim Beam Whiskey
Jim Beam
Kentucky Straight Bourbon Whiskey
Bourbon – Whiskey american 1750 ml
CUMPARA>>
Glenfiddich Whisky scotian
Glenfiddich
18 Ani
Whisky scotian 700 ml
CUMPARA>>
Johnnie Walker Whisky scotian
Johnnie Walker
Blue Label Year Of The Tiger
Whisky scotian 700 ml
CUMPARA>>
Connemara Whisky irlandez
Connemara
Original Peated
Whisky irlandez 700 ml
CUMPARA>>
Dubliner Irish Whiskey
Ballantine’s
Gold Seal 12 Ani
Whisky scotian 1000 ml
CUMPARA>>
The Macallan Whisky scotian
The Macallan
12 Ani Triple Cask Matured
Whisky scotian 700 ml
CUMPARA>>
Jack Daniel's Whiskey Sinatra Select
Jack Daniel’s
Sinatra Select
Bourbon – Whiskey american 1000 ml
CUMPARA>>
The Balvenie Whisky
The Balvenie
The Week Of Peat 19 Ani
Whisky scotian 700 ml
CUMPARA>>
Jack Daniel's Old No. 7 Bourbon - Whiskey american
Jack Daniel’s
Old No. 7
Bourbon – Whiskey american 1000 ml
CUMPARA>>
Whisky scotian Ballantine's
Ballantine’s
Ballantine’s 30 Ani
Whisky scotian 700 ml
CUMPARA>>
Lagavulin Whisky
Lagavulin
8 Ani Islay Single Malt
Whisky scotian 700 ml
CUMPARA>>
Craigellachie Whisky
Craigellachie
23 ani
Whisky scotian 700 ml
CUMPARA>>
Chivas Regal Whisky
Chivas Regal
Ultis
Whisky scotian 700 ml
CUMPARA>>
Jameson Whisky
Jameson
Black Barrel
Whisky irlandez 1000 ml
CUMPARA>>
The Balvenie Whisky
The Balvenie
14 Ani Caribbean Cask Cu 2 Pahare
Whisky scotian 700 ml
CUMPARA>>

Ce tipuri de whiskey exista?

Datorita faptului ca whiskey-ul este produs in multe regiuni ale lumii folosind metode putin diferite si cu standarde de calitate diferite, este bine sa stii ce tipuri exista.

Whiskey Scotian

Este considerat cel mai bun whiskey din lume. In Scotia, pentru ca un distilat sa poata fi numit whiskey scotian, acesta trebuie bineinteles sa fie produs in Scotia si sa fie maturat in butoaie minimum 3 ani. Majoritatea whiskey-ului scotian este distilat de doua ori.

Cele mai populare tipuri de whiskey single malt sunt Laphroaig, Ardbeg, The Balvenie, Glenmorangie, Glenfiddich. Cele mai populare amestecuri sunt: ​​Grant’s, Johnnie Walker, Teacher’s, The Famous Grouse, Chivas Regal.

Whiskey Irlandez sau Irish Whiskey

La fel de bine primit in lume si apreciat ca si whiskey-ul scotian, whiskey-ul irlandez. De asemenea, irlandezii au in portofoliu tipuri precum Single Malt, Single Grain, Blended. De asemenea, Irish Whiskey trebuie sa se matureze timp de minimum 3 ani, dar majoritatea sunt distilate de trei ori.

In prezent, piata irlandeza de whiskey este dominata de Irish Distillers (marci: Jameson, Powers, Midleton Very Rare, Redbreast, Paddy). Una dintre marcile cunoscute de whiskey nord-irlandez este Bushmills, produs de Old Bushmills Distillery, vandut in iunie 2005 gigantului Diageo.

Ce whiskey irlandez ar trebui inclus in grupul celor mai buni? Cu siguranta o revelatie a ultimilor ani, adica primul whiskey organic irlandez, Waterford Organic Gaia, propus de Mark Reynier, fondatorul Waterford Distillery. Este un tribut adus bogatei culturi locale de producere a lichiorurilor de culoarea chihlimbarului si, in acelasi timp, incanta prin gustul si aroma sa distincta, care vor fi apreciate chiar si de cei mai pretentiosi.

Cand cauti cel mai bun whiskey, mai ales Blended, trebuie sa cunosti si brandul Teeling, produs in conformitate cu traditia care dateaza din secolul al XVIII-lea. Daca, pe de alta parte, ceea ce cauti este cel mai bun whiskey Single Malt din Irlanda, te-ar putea interesa emblematica Tullamore Dew, de exemplu, prestigioasa editie veche de 14 ani, maturata in patru tipuri de butoaie. Acesta este secretul caracterului sau profund.

Whiskey American

Exista mai multe soiuri de whiskey american. Cele mai notabile sunt whiskey-ul de secara (facut dintr-un amestec care consta din cel putin 51% secara), whiskey-ul de porumb (cel putin 80% porumb) si cel mai utilizat produs american din lume, whiskey-ul bourbon (cel putin 51% porumb). Toate acestea trebuie distilate pentru a avea mai mult de 80% alcool in volum. Timpul de maturare necesar pentru whiskey-ul american este de 2 ani.

Whiskey-ul american are mai multe soiuri: Bourbon, Tennessee Whiskey, Corn Whiskey si Rye Whiskey. Branduri populare: Jim Beam, Elijah Craig, Wild Turkey, Maker’s Mark si Jack Daniel’s (Tennessee Whiskey).

Cum sa-l alegi pe cel mai bun dintre atatea oferte grozave? Cu siguranta nu va fi usor! Cu toate acestea, vom impartasi alegerile noastre. Desigur, orice clasament al celor mai bune whiskey-uri ar trebui sa includa brandul emblematic Jack Daniel’s. Una dintre cele mai interesante versiuni ale sale este Jack Daniel’s Sinatra Select whiskey, adica whiskey provenit din butoaie atent selectate de Master Blender. Aceasta este o garantie ca sticlele destinate vanzarii contin cele mai bune loturi de alcool care vor rasfata simturile fiecarui degustator.

O alta bautura pe care o putem include cu buna constiinta in clasamentul celor mai bune whiskey-uri americane este High West Rendezvous, un blend extrem de reusit de whiskey de secara de 6 si 16 ani, cu un caracter dulce si picant bazat pe contraste si un finisaj durabil. O adevarata bijuterie pe piata americana este si Heaven’s Door Straight Rye whiskey propus de Bob Dylan, premiat cu aur la World Spirits Competition.

Si cand vine vorba de iconicul Bourbon, chintesenta culturii americane? Dupa parerea noastra, unul dintre cele mai bune whiskey-uri americane de acest tip este Bourbon Ezra Brooks 99. Pentru iubitorii de bourbon – o propunere de vis! De asemenea, nu puteam rata Wild Turkey American Honey!

Whiskey Japonez

Acesta este podus in Japonia din 1924, de obicei distilat din vin de orez si apoi maturat. Rezultatul este un lichior incolor, cu o aroma imbatatoare si un gust bland.

Whiskey-ul japonez imita productia de Whiskey Scotian. Cele mai cunoscute doua marci sunt: ​​Nikka si Yamazaki. Desi acesta nu provine dintr-o traditie veche de secole de distilare, recunoasterea sa in intreaga lume este in continua crestere. Distilerii japonezi produc o multime de amestecuri.

Whiskey de cereale (Grain Whiskey)

Se face din cel putin un tip de cereale, altul decat maltul de orz. Cele mai comune ingrediente folosite in acest whiskey sunt graul, secara sau porumbul. O astfel de bautura este adesea numita dupa ingredientul care a avut cea mai mare cota procentuala in crearea sa. Un exemplu este whiskey-ul de malt de secara, care este in principal whiskey-ul de secara. Desigur, exista si soiuri care contin un amestec de whiskey de malt si whiskey de cereale. Exemple de brand-uri de grain whiskey sunt Compass Box si Starward. Acestea oferind un gust mai dulce, mai accesibil si cu note de cereale, vanilie sau fructe.

Grain whiskey este mai puțin cunoscut și mai rar utilizat in cocktail-uri sau ca bautura de baza, dar poate fi utilizat ca ingredient in blended sau blended malt whiskey. Este mai popular in Scotia si America.

Whiskey Canadian

Acest tip de whiskey este facut din cereale fermentate, cum ar fi porumb, grau sau orz. Este mai deschis la culoare decat alte tipuri si vine intr-o varietate de forme si dimensiuni. Acesta este produs din un amestec de cereale, inclusiv porumb, orz si secara. maturarea se face in butoaie de stejar timp de cel putin 3 ani.

Canadian Club este un exemplu de brand de whiskey canadian bine cunoscut, care ofera un gust dulce cu note de caramel si vanilie. Alte branduri renumite din Canada sunt Crown Royal si Canadian Mist. Canadian whiskey este adesea amestecat cu alte bauturi precum cola sau suc de portocale, sau in cocktail-uri precum Canadian Old Fashioned sau Canadian Manhattan. Este popular in special in Canada si Statele Unite.

Single Malt Scotch Whiskey

Acest tip foloseste boabe simple, cum ar fi maltul de turba sau lemnul de sherry, pentru a-i conferi o aroma distinctiva.

Single Malt Scotch Whisky (Whiskey scotian single malt) este produs din malt de orz si este distilat si maturat in aceeasi distilerie. Este maturat in butoaie de stejar timp de cel putin 3 ani.

Exemple de brand-uri de single malt scotch whisky bine cunoscute sunt Macallan, Lagavulin, Oban si Glenlivet. Acestea ofera un gust complex cu note de fructe, miere, ierburi, in functie de brand si de perioada de maturare.

Single Malt Scotch Whisky este servit ca sipping whiskey sau in cocktail-uri precum Classic Islay Martini sau Rob Roy. Este foarte popular in Scotia si in intreaga lume.

Single Cask Whiskey

Whiskey de malt care provine dintr-un singur butoi de la un producator si un distilat. Este rar si foarte scump. Pentru cunoscatori. Cunoscut si sub numele de Single Barrel. Este un tip de whiskey care este produs din un amestec de cereale, inclusiv porumb, orz si secara. Acesta este maturat intr-un singur butoi de stejar timp de cel putin 3 ani, fiecare butoi oferind note si arome unice.

Acesta este apreciat pentru caracteristicile unice si complexitatea gustului, deoarece fiecare butoi ofera un gust diferit. Exemple de brand-uri de single cask whiskey sunt Aberlour, Balvenie si Glenmorangie. Este servit in cocktail-uri precum Old Fashioned sau Manhattan.

Blended Malt

Numit si malt pur. Creat dintr-un amestec de whiskey-uri Single Malt de la diferite distilerii. Blended Malt (amestec de whiskey single malt) este produs din amestecul mai multor tipuri de whiskey single malt de diferite distilerii. Acest amestec poate fi realizat din mai multe tipuri de malt de orz si este maturat in butoaie de stejar timp de cel putin 3 ani.

Exemple de brand-uri de blended malt whiskey bine cunoscute sunt Monkey Shoulder si Sheep Dip, acestea oferind un gust complex si un amestec de arome care se completeaza reciproc. Este servit in cocktail-uri precum Whisky Sour sau Rob Roy.

Blended Whiskey (mixed whiskey)

Cea mai populara varietate de whiskey, creata ca urmare a combinarii multor whiskey-uri diferite de malt si cereale. Numarul de amestecuri poate ajunge la cateva zeci de distilate. Blended Whiskey (amestec de whiskey) este produs din amestecul mai multor tipuri de whiskey, incluzand single malt si whiskey din cereale, cum ar fi whiskey de grau sau de porumb. Acest amestec poate fi realizat din mai multe tipuri de malt de orz si este maturat in butoaie de stejar timp de cel putin 3 ani.

Exemple de brand-uri de blended whiskey bine cunoscute sunt Johnnie Walker, Chivas Regal si Jameson. Acestea oferind un gust mai dulce si mai accesibil si sunt adesea utilizate in cocktail-uri sau ca bautura de baza in amestec cu alte lichide.

Blended whiskey este cel mai bine vandut din lume si este popular in intreaga lume, fiind servit in cocktail-uri precum Manhattan sau Old Fashioned.

Cele mai populare branduri de whisky din lume

Cu numarul de marci si tipuri de bauturi spirtoase in crestere in fiecare zi, poate fi dificil sa stii care este cel mai bun whisky din lume. De aceea, am creat aceasta lista cu cele mai bune whisky-uri pe baza recenziilor, evaluarilor, pretului si popularitatii.

Johnnie Walker

O marca de whiskey de origine scotiana, cunoscuta pentru gamele sale de blend-uri premium, cum ar fi Black Label si Blue Label. Johnnie Walker este un brand de whiskey scotian, fondat in 1820. Este produs de Diageo, o companie de bauturi alcoolice multinationala. Johnnie Walker este un blend (amestec) de mai multe soiuri de whiskey, inclusiv malt de orz si whiskey de grau.

Linia de baza a brand-ului este Johnnie Walker Red Label, care ofera un gust complex cu note de fructe si condimente. Brand-ul ofera, de asemenea, o varietate de editii speciale si varietati mai maturate, cum ar fi Johnnie Walker Black Label, care ofera un gust mai bogat si mai complex si Johnnie Walker Blue Label, care este considerat ca fiind cel mai premium din gama lor.

Johnnie Walker este unul dintre cele mai bine vandute brand-uri de whiskey din lume. Este servit in cocktail-uri precum Johnnie Highball sau Blood and Sand.

Johnnie Walker whiskey
Johnnie Walker
Old No. 7
Bourbon – Whiskey american 1000 ml
CUMPARA>>

Jack Daniel’s

Jack Daniel’s este un brand american de whiskey, fondat in 1866. Este produs de Jack Daniel’s Distillery din Lynchburg, Tennessee. Jack Daniel’s este fabricat din un amestec de cereale, inclusiv porumb, orz si secara, iar maturarea se face in butoaie de stejar american timp de cel putin 4 ani.

Linia de baza a brand-ului este Jack Daniel’s Old No.7, care ofera un gust dulce cu note de caramel si vanilie. Brand-ul ofera, de asemenea, o varietate de varietati mai maturate, cum ar fi Jack Daniel’s Single Barrel si Jack Daniel’s Gentleman Jack, care ofera un gust si mai complex.

Jack Daniel’s este unul dintre cele mai bine vandute brand-uri de whiskey din lume si este popular in special in Statele Unite. Este adesea servit ca „shot” sau in cocktail-uri precum Lynchburg Lemonade sau Jack and Coke.

Jack Daniel's Old No. 7 Bourbon - Whiskey american
Jack Daniel’s
Old No. 7
Bourbon – Whiskey american 1000 ml
CUMPARA>>

Tennessee Whisky

Este un tip de whisky american care este produs in statul Tennessee. Este fabricat din cel putin 51% porumb si este maturat in butoaie noi de stejar carbonizat timp de minim doi ani. Spre deosebire de Bourbon, care este produs in Kentucky, whisky-ul Tennessee trece printr-o etapa suplimentara de filtrare cunoscuta sub numele de Procesul Lincoln County. Aceasta implica filtrarea whisky-ului prin carbune fabricat din artar de zahar inainte de a fi maturat. Jack Daniel’s este cel mai cunoscut brand de whisky Tennessee.

Jim Beam

O marca americana de bourbon, cea mai vanduta din lume, cunoscuta pentru whiskey-ul sau de calitate superioara si pret accesibil. Jim Beam este un brand american de whiskey bourbon, fondat in 1795. Este produs de Beam Suntory, o companie detinuta de Suntory Holdings din Japonia. Jim Beam este fabricat din un amestec de cereale, inclusiv porumb, orz si secara, iar maturarea se face in butoaie de stejar american timp de cel putin 4 ani.

Linia de baza a brand-ului este Jim Beam Original, care ofera un gust dulce cu note de caramel si vanilie. Brand-ul ofera, de asemenea, o varietate de varietati mai maturate, cum ar fi Jim Beam Black si Jim Beam Double Oak, care ofera un gust si mai complex.

Jim Beam este unul dintre cele mai bine vandute brand-uri de whiskey bourbon din lume si este popular in special in Statele Unite. Este adesea servit ca „shot” sau in cocktail-uri precum Old Fashioned sau Mint Julep.

Jim Beam Whiskey
Jim Beam
Kentucky Straight Bourbon Whiskey
Bourbon – Whiskey american 1750 ml
CUMPARA>>

Jameson

Jameson este un brand de whiskey irlandez, fondat in 1780. Este produs de Midleton Distillery, care este detinuta de Pernod Ricard. Jameson este un blend de mai multe soiuri de whiskey, inclusiv malt de orz si whiskey de grau. Acesta este maturat in butoaie de stejar timp de cel putin 3 ani.

Jameson Original este linia de baza a brand-ului, care ofera un gust dulce-amarui cu note de fructe si condimente. Brand-ul ofera, de asemenea, o varietate de varietati mai maturate, cum ar fi Jameson Black Barrel si Jameson Caskmates, care ofera un gust si mai complex.

Jameson este unul dintre cele mai bine vandute brand-uri de whiskey din lume si este popular in special in Irlanda si Statele Unite. Este adesea servit ca „shot” sau in cocktail-uri precum Irish Coffee sau Irish Manhattan.

Jameson Whisky
Jameson
Black Barrel
Whisky irlandez 1000 ml
CUMPARA>>

Chivas Regal

Whiskey-ul Chivas Regal este un brand de whiskey scotian premium, fondat in 1801. Este produs de Chivas Brothers, o companie detinuta de Pernod Ricard. Este cunoscut pentru amestecurile sale de calitate superioara si pentru aroma sa fina, bogata si complexa. Este un blend (amestec) de mai multe soiuri de whiskey, inclusiv malt de orz si whiskey de grau. Acesta este maturat in butoaie de stejar timp de cel putin 12 ani. Chivas Regal este popular in intreaga lume, fiind servit in baruri si cluburi de inalta clasa si fiind considerat un brand de top in categoria sa.

Chivas Regal Whisky
Chivas Regal
Ultis
Whisky scotian 700 ml
CUMPARA>>

Ballantine’s Whiskey

Ballantine’s este o marca de whiskey blended scotch produsa de Pernod Ricard la distileria Glenburgie din Speyside, Scotia. Marca a fost fondata de George Ballantine in 1827 si este una dintre cele mai vechi si mai bine cunoscute marci de whiskey blended din Scotia. Ballantine’s este un amestec de peste 50 de soiuri diferite de whiskey-uri single malt si grain, majoritatea provenind din distileriile proprii ale companiei. Este maturat pentru cel putin 3 ani in butoaie de stejar, si este cunoscut pentru gustul bogat si echilibrat, cu note de miere, fructe si vanilie. Ballantine’s ofera o gama de whiskey-uri precum Ballantine’s Finest, Ballantine’s 12, Ballantine’s 17, Ballantine’s 21 si Ballantine’s 30.

Ballantine’s
Ballantine’s 30 Ani
Whisky scotian 700 ml
CUMPARA>>

Macallan

Macallan este o marca de whiskey single malt scotch produsa la distileria Macallan din Speyside, Scotia. Distileria a fost fondata in 1824 si este una dintre cele mai vechi si mai bine cunoscute din Scotia. Macallan whiskey este realizat din orz maltat, apa si drojdie si maturat pentru cel putin 12 ani. Este cunoscut pentru gustul sau floral si fructat, cu note de mere, pere si citrice. Marca Macallan ofera o gama de expresii maturate, incepand cu Macallan 12, Macallan 15, Macallan 18, Macallan 21, si Macallan 25. Macallan este considerat unul dintre cele mai recunoscute si bine vandute whiskey-uri single malt scotch din lume.

The Macallan whiskey
The Macallan
The Harmony Collection Smooth Arabica
Whisky scotian 700 ml
CUMPARA>>

Wild Turkey

O marca americana de bourbon, cunoscuta pentru whiskey-urile sale de inalta concentratie de alcool. Wild Turkey este realizat din un amestec de 75% porumb, 13% secara si 12% orz maltat. O marca americana de Bourbon, cunoscuta pentru procesul sau unic de imbaiere in ceara. Wild Turkey este o marca de whiskey bourbon produsa de Wild Turkey Distilling Co. in Lawrenceburg, Kentucky. Marca a fost fondata de familia Ripy in anii 1940 si acum este detinuta de Campari Group. Wild Turkey este realizat din un amestec de 75% porumb, 13% secara si 12% orz maltat. Acesta este maturat pentru cel putin 6 ani in butoaie noi de stejar incalzite. Este cunoscut pentru gustul sau puternic, cu note de caramel, vanilie si condimente. Wild Turkey ofera si cateva editii limitate precum Wild Turkey Master’s Keep, Wild Turkey American Spirit, Wild Turkey Kentucky Spirit si Wild Turkey Diamond Anniversary.

Wild Turkey Bourbon Whiskey american
Wild Turkey
101 Proof
Bourbon – Whiskey american 1000 ml
CUMPARA>>

Maker’s Mark

Maker’s Mark este o marca de whiskey bourbon produsa la distileria Maker’s Mark din Loretto, Kentucky. Marca a fost fondata de Bill Samuels Sr. in 1953 si este cunoscuta pentru sticla sa patrata distinctiva si sigiliul rosu de ceara. Maker’s Mark este realizat din un amestec de 70% porumb, 16% grau de iarna rosu si 14% orz maltat. Este maturat pentru cel putin sase ani in butoaie noi de stejar incalzite, care confera un gust bogat si o culoare rosiatica-ambra. Maker’s Mark este cunoscut pentru gustul sau echilibrat, cu note de caramel, vanilie si grau.

Glenlivet

O marca de whiskey de origine scotiana, cunoscuta pentru whiskey-urile sale single malt de inalta calitate. Distileria a fost fondata in 1824 de George Smith si este una dintre cele mai vechi si mai cunoscute distilerii din Scotia. Whisky-ul Glenlivet este facut din orz malt, apa si drojdie si maturat timp de minim 12 ani. Whisky-ul este cunoscut pentru gustul sau fin, floral si fructat, cu note de mere, pere si citrice. Glenlivet este considerat unul dintre cele mai recunoscute si cele mai vandute whisky-uri scotiene single malt din lume.

Bourbon Whisky

Un tip de whisky american care este facut in principal din porumb si maturat in butoaie noi de stejar carbonizat. Pentru a fi considerat bourbon, whisky-ul trebuie sa fie facut din cel putin 51% porumb si maturat timp de minim doi ani. Ingredientele ramase pot include orz, secara si grau. Bourbon este produs in principal in Kentucky, dar poate fi facut si in alte state atata timp cat indeplineste cerintele legale pentru productie. Unele marci binecunoscute de bourbon includ Maker’s Mark, Wild Turkey si Jim Beam.

Whiskey Teachers

Este o marca de Blended Scotch Whisky. A fost produs pentru prima data de William Teacher in 1884, in Glasgow, Scotia. Marca este cunoscuta pentru amestecul sau de inalta calitate de malt si whisky de cereale, care este maturat cel putin 7 ani inainte de a fi imbuteliat. Compania face parte din Beam Suntory din 2005. Whisky-ul este cunoscut pentru profilul sau fin si bine echilibrat, cu un gust bogat si corpolent. Teachers este consumat in mare parte pe stanci sau amestecat in cocktailuri.

Teachers Whisky scotian
Teachers
Highland Cream
Whisky scotian 1000 ml
CUMPARA>>

Grants Whiskey

Grant’s este o marca de Blended Scotch Whisky, care este detinuta si produsa de William Grant & Sons, o distilerie detinuta de o familie cu sediul in Scotia. Este maturat timp de minim 3 ani in butoaie de stejar si este cunoscut pentru aroma sa fina, bogata si bine echilibrata, cu note de miere, fructe si vanilie. Marca ofera o gama de whisky-uri scotch amestecate precum Grant’s Family Reserve, Grant’s Triple Wood, Grant’s Cask Edition si Grant’s Sherry Cask Finish.

Cardhu Whiskey

Cardhu este un brand de whiskey scotian single malt, fondat in 1824. Este produs de distileria Cardhu din Speyside, Scotia. Este fabricat din malt de orz si este maturat in butoaie de stejar timp de cel putin 12 ani.

Linia de baza a brand-ului este Cardhu 12 ani, care ofera un gust dulce cu note de fructe si miere. Brand-ul ofera, de asemenea, o varietate de varietati mai maturate, cum ar fi Cardhu 15 ani si Cardhu 18 ani, care ofera un gust si mai complex.

Cardhu este un brand de whiskey single malt relativ cunoscut, si este popular in special in Scotia si in alte tari, este adesea servit sec sau in cocktail-uri precum Whisky Sour sau Rob Roy.

Whiskey Lagavulin

Lagavulin este un brand de whiskey single malt scotian, fondat in 1816. Este produs de distileria Lagavulin din Islay, Scotia. Este fabricat din malt de orz si este maturat in butoaie de stejar timp de cel putin 16 ani.

Linia de baza a brand-ului este Lagavulin 16 ani, care ofera un gust puternic si sarat, cu note de fum si ierburi. Brand-ul ofera, de asemenea, o varietate de varietati mai maturate, cum ar fi Lagavulin 12 ani si Lagavulin Distiller’s Edition, care ofera un gust si mai complex.

Lagavulin este un brand de whiskey single malt foarte apreciat in toata lumea, si este popular in special in Scotia si in alte tari, este adesea servit ca „sipping whiskey” sau in cocktail-uri precum Classic Islay Martini.

Oban Whiskey

Oban este un brand de whiskey single malt scotian, fondat in 1794. Este produs de distileria Oban din West Highland, Scotia. Este fabricat din malt de orz si este maturat in butoaie de stejar timp de cel putin 14 ani.

Linia de baza a brand-ului este Oban 14 ani, care ofera un gust complex cu note de fructe, miere si condimente. Brand-ul ofera, de asemenea, o varietate de varietati mai maturate, cum ar fi Oban Distiller’s Edition si Oban Little Bay, care ofera un gust si mai complex. Oban este adesea servit simplu sau in cocktail-uri precum Oban Old Fashioned.

Nikka Whiskey

Nikka este un brand de whiskey japonez, fondat in 1934. Este produs de Nikka Whisky Distilling Co., Ltd. din Japonia. Nikka este un blend (amestec) de mai multe soiuri de whiskey, inclusiv malt de orz si whiskey de grau. Este maturat in butoaie de stejar timp de cel putin 3 ani.

Linia de baza a brand-ului este Nikka From The Barrel, care ofera un gust complex cu note de fructe, miere si vanilie. Brand-ul ofera, de asemenea, o varietate de varietati mai maturate cum ar fi Nikka All Malt si Nikka Coffey Grain, care ofera un gust si mai complex. Nikka este servit simplu sau in cocktail-uri precum Highball.

Glenlivet Whiskey

Glenlivet este un brand de whiskey single malt scotian, fondat in 1824. Este produs de distileria Glenlivet din Speyside, Scotia. Este fabricat din malt de orz si este maturat in butoaie de stejar timp de cel putin 12 ani.

Linia de baza a brand-ului este Glenlivet 12 ani, care ofera un gust dulce cu note de fructe si miere. Brand-ul ofera, de asemenea, o varietate de varietati mai maturate, cum ar fi Glenlivet 15 ani si Glenlivet 18 ani, care ofera un gust si mai complex. Glenlivet este servit simplu sau in cocktail-uri precum Whiskey Sour sau Glenlivet Manhattan.

Glenfiddich Whiskey

Glenfiddich este un brand de whiskey single malt scotian, fondat in 1886. Este produs de distileria Glenfiddich din Speyside, Scotia. Este fabricat din malt de orz si este maturat in butoaie de stejar timp de cel putin 12 ani.

Linia de baza a brand-ului este Glenfiddich 12 ani, care ofera un gust dulce cu note de fructe si miere. Brand-ul ofera, de asemenea, o varietate de varietati mai maturate, cum ar fi Glenfiddich 15 ani si Glenfiddich 21 ani, care ofera un gust si mai complex. Este servit simplu sau in cocktail-uri precum Whiskey Sour sau Glenfiddich Old Fashioned.

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai populare marci de whiskey, exista multe altele care sunt apreciate in intreaga lume.

Cum se serveste whiskey-ul?

Cel mai popular si clasic pahar pentru servirea whiskey-ului este un pahar simplu cu fund gros, lat si greu. Aceasta constructie se adauga stabilitatii sale, care era deosebit de importanta in fostele cluburi ale domnilor, unde vasele cu aceasta bautura erau asezate in diferite locuri – nu numai pe mese, ci si pe canapele matlasate. Astazi, paharele de whiskey vin intr-o varietate de forme, dar toate au un lucru in comun – un fund gros.

La inceput, gustul poate parea prea puternic, asa ca se recomanda sa-l diluezi usor adaugand apa sau adaugand cateva cuburi de gheata. De asemenea, este popular sa bei whiskey amestecat cu cola si gheata in pahare cu fund gros.

Gheata si alte adaosuri la whisky – da sau nu?

Unii vor spune de obicei ca whisky-ul trebuie baut curat, fara aditivi. Cu toate acestea, adaugarea de cateva picaturi de apa sau un cub de gheata poate face aroma sa un pic mai subtila, iar bautura in sine va deveni mai usor de baut. In unele cazuri, poate chiar imbunatati semnificativ gustul bauturii. Acest lucru este deosebit de important pentru cei care abia isi incep aventura cu acest alcool.

Cel mai important lucru, insa, este sa ne amintim ca consumul de whiskey nu este o competitie pentru a descoperi cele mai exotice arome din bautura si nici o competitie pentru a retine grimasa atunci cand bautura se dovedeste a fi prea tare. Trebuie baut in asa fel incat sa te bucuri de el.

- Advertisement -

RECENTE