Cum sa castigam razboiul cu puricii si capusele

Sosirea vremii bune este intotdeauna asteptata cu nerabdare, mai ales de catre animalele de companie, deoarece sunt dornice sa se bucure de natura. Dar nu totul este lapte si miere!

Capusele si puricii sunt mai active si incep sa se inmulteasca in aceasta perioada. De aceea, trebuie sa fii pregatit si sa ai grija deosebita deoarece pot raspandi boli grave la animale si la oameni.

Cu toate acestea, ca toti daunatorii, capusele pot fi eliminate. De aceea, v-am adus multe informatii care va vor ajuta sa intelegeti mai bine problema si sa va ocupati de ea in cel mai bun mod posibil.

Credem ca cel mai bun mod de a lupta impotriva dusmanului, indiferent cat de mic, este sa-l cunoasteti bine … cu urmatoarele informatii, veti avea mai multe arme pentru a le face fata.

purici si capuse

Ce tratamente aplici in curte si in casa?

Medicamentele moderne cu aplicare locala si orala sunt deseori suficiente pentru a ucide populatia existenta de purici si capuse, fara a mai fi nevoie sa apelezi la tratarea separata a curtii si a casei. Cu toate acestea, infestatiile grave cu purici sau capuse pot impune necesitatea unui tratament special al casei si curtii pentru a reusi starpirea populatiilor de paraziti. Iata cum se procedeaza:

Trebuie sa dai cu aspiratorul pe podele de cateva ori pe saptamana si sa speli lenjeria de pat cel putin o data pe saptamana. Cateva studii efectuate in anii 1980 au demonstrat eficienta aspiratului pentru reducerea numarului de purici din mochete.

fera.ro

Trebuie sa pulverizezi sau sa afumi casa o data sau de doua ori, la un interval de sapte sau 14 zile, cu insecticide impotriva capuselor si un inhibitor de dezvoltare, respectand instructiunile de pe eticheta. S-ar putea sa mai fie necesara si o doua runda dupa trei-sase saptamani, pentru a ucide parazitii care au supravietuit, sau adultii nou dezvoltati. Produsele care contin inhibitori de crestere si dezvoltare a insectelor joaca un rol important de prevenire, pentru ca impiedica puricii sa se mai dezvolte pana la stadiul de adulti care musca si se reproduc.

■ In exterior, eforturile trebuie indreptate spre pulverizarea directa pe locurile unde salasluiesc puricii si capusele. Puricii prefera solul umed si mediul umbros de sub tufe, frunze putrezite, terase, locuri ascunse in care se pot strecura etc. Capusele prefera zonele cu iarba sau buruieni inalte. Procedura va fi repetata in fiecare saptamana sau de cate ori este necesar. Habitatul capuselor poate fi distrus daca iarba si buruienile vor fi mereu tunse scurt.

- Advertisement -

RECENTE