Oamenii caută strategii câștigătoare pentru cazino încă din cele mai vechi timpuri. Chiar dacă niciuna nu îți oferă câștiguri garantate, sunt și unele care par că îți maximizează șansele de câștig. Printre cele mai populare se află și Martingale.
Sistemul Martingale este întâlnit la pariuri sportive și este folosit adesea și la ruletă online. Ba chiar sunt și jucători care încearcă să-l implementeze la mesele de blackjack din cazinouri online, acolo unde mizele sunt mai mici decât în cazinouri live. Practic, poți folosi Martingale peste tot, mai puțin la sloturi online.
Ce presupune sistemul Martingale? Identificarea unor pariuri de minim cota 2.00 și dublarea mizei după fiecare selecție pierzătoare. Dublezi miza după fiecare pariu pierdut și apoi începi cu miza inițială în momentul în care ai câștigat. În teorie, ai putea spune că nu ai cum să pierzi, pentru că la un moment dat tot va trebui să câștigi. Oare chiar așa stau lucrurile?
Teoria e una, practica e altceva
Cel mai des, sistemul Martingale este folosit la ruletă pe pariurile pe culoare sau pe par/impar. Pentru a-ți demonstra de ce nu prea merită să încerci sistemul Martingale, vom folosi un exemplu bazat pe pariurile pe culoare.
Să spunem că mizezi pe culoarea roșie 1 unitate. Te poți gândi la leu, euro, dolar sau liră sterlină, orice îți este mai confortabil. Însă vei vedea că aplicând sistemul Martingale poți avea emoții colosale. Începi așadar cu 1 unitate și ai pierdut. Dublezi și ajungi la 2 unități, iar dacă pierzi iar ajungi la 4 unități. Până aici, nimic anormal.
Ai mizat în total 7 unități, iar eventualul profit este de 1 unitate. Dar ce te faci dacă prinzi o serie neagră? Dacă bila se oprește de 10 ori la rând pe culoarea negru. Știi care ar fi pariurile pe care trebuie să le faci?
·Pariu 1: 1 unitate
·Pariu 2: 2 unități
·Pariu 3: 4 unități
·Pariu 4: 8 unități
·Pariu 5: 16 unități
·Pariu 6: 32 unități
·Pariu 7: 64 unități
·Pariu 8: 128 unități
·Pariu 9: 256 unități
·Pariu 10: 512 unități
TOTAL: 1023 unități
Să spunem că vei câștiga cu pariul cu numărul 10, căci până la urmă bila nu poate să se oprească pe negru la infinit. Dar merită oare să riști 1023 de unități pentru un profit de doar 1 unitate? Poate ar trebui să faci conversia în moneda pe care o folosești ca să îți dai singur răspunsul. Chiar și dacă vorbim despre lei românești, să riști o sumă atât de mare pentru un singur leu nu are nicio logică.
Alt obstacol ce stă în calea sistemului Martingale
Spuneam că în teorie acest sistem pare a-ți garanta un câștig, căci până la urmă, odată și-odată, tot vei câștiga. Dar nu trebuie să omiți un detaliu foarte important. Fiecare joc de cazino are o miză maximă pe care o poți paria.
Ei bine, având în vedere rapiditatea cu care trebuie să mărești mizele folosind sistemul Martingale, s-ar putea să te lovești destul de rapid de imposibilitatea de a mai dubla suma. Și atunci ce faci? Riști să pierzi câteva sute de unități pentru că masa respectivă nu îți permite să mai dublezi, căci ai atins miza maximă.
În același timp, nimeni nu are un buget nelimitat. Noi am dat în acest articol un exemplu cu 10 pariuri, dar gândește-te ce ar însemna o serie neagră de 20 de pariuri. Vei ajunge în situația să pariezi sute de mii de unități doar pentru un profit de o unitate. Cu acest exemplu, credem că am spus tot despre de ce sistemul Martingale nu ar trebui folosit la jocuri de casino.
Jocurile de cazino sunt dedicate în exclusivitate persoanelor cu vârsta de minim 18 ani. Fii responsabil!