Vacanța în Creta, sub „lupa” condițiilor meteo. Iată când să mergi!

Dacă te gândești să îți petreci următoarea vacanță în Creta, este important să fii informat și să ții cont de toate aspectele, inclusiv starea vremii. Cu toate că, în general, vremea în insula grecească este bună, există câteva detalii importante la care ar trebui să fii atent. Acest articol îți va oferi toate informațiile necesare pentru a alege momentul potrivit pentru vacanța în Creta.

Temperatura pe timp de zi

Unul dintre primele aspecte de luat în considerare este temperatura pe timp de zi. Clima mediteraneană a insulei asigură temperaturi plăcute, însă variația sezonieră este destul de pronunțată. În ianuarie și februarie, temperatura medie pe timp de zi variază în jurul a 16 grade Celsius, în timp ce în iulie și august, aceasta poate ajunge la 29 de grade.

Temperatura pe timp de noapte

Pentru nopțile tale în Creta, este important să știi ce temperaturi să te aștepți! În ianuarie și februarie, temperatura medie pe timp de noapte este în jur de 9 grade Celsius, în timp ce în iulie și august, aceasta poate ajunge la 22 de grade.

Temperatura apei

Dacă planifici să te bucuri de plajele magnifice ale Cretei, trebuie să cunoști detalii și despre temperatura apei. Aceasta variază de la 15 grade în februarie la 25 de grade în august, oferind condiții excelente pentru baie și sporturi acvatice.

Numărul de ore cu soare pe zi

Creta este cunoscută pentru soarele său generos: https://www.bjr-vacante.ro/excursie-sejur-vacanta-creta/ Numărul de ore cu soare pe zi variază de la aproximativ 3 ore în ianuarie la peste 13 ore în iulie. Acest aspect face din insulă o destinație atrăgătoare pentru iubitorii de plajă și natură!

Numărul de zile ploioase pe lună

Dacă îți dorești să eviți ploaia în vacanța din Creta, trebuie să ții cont de această informație! În medie, în timpul verii, există o singură zi ploioasă pe lună, în timp ce în decembrie și ianuarie sunt nu mai puțin de 14 zile ploioase lunar.

Umiditatea relativă

Umiditatea relativă poate influența confortul tău în timpul sejurului. Aceasta crește de la 57% în iulie la 71% în decembrie și ianuarie.

În concluzie, perioada ideală pentru o vacanță în Creta este mai mult decât generoasă! Poți considera că sezonul estival se întinde din mai până în septembrie sau chiar octombrie, nu doar în lunile clasice de vară. În orice caz, este important să îți adaptezi bagajul în funcție de condițiile meteo, pentru a nu da nicio șansă unor surprize neplăcute să-ți strice sejurul într-una dintre cele mai frumoase destinații din Grecia.

Întrebări frecvente

Care este temperatura medie în Creta în iulie?

R: Temperatura medie în iulie este de aproximativ 29 de grade Celsius, pe timp de zi.

Când este cea mai potrivită perioadă pentru o vacanță în Creta, la plajă?

R: Perioada mai – septembrie este cea mai potrivită pentru iubitorii de plajă.

Câte ore de soare pe zi pot aștepta în iulie în Creta?

R: În iulie, poți beneficia de aproximativ 13 ore de soare pe zi.

Există multe zile ploioase în timpul verii în Creta?

R: Nu, în medie, în timpul verii, există doar o zi ploioasă pe lună.

Cum ar trebui să îmi adaptez bagajul în funcție de condițiile meteo în Creta?

R: Asigură-te că ai haine potrivite pentru temperaturile anticipate și te poți bucura de vacanță fără surprize neplăcute!

- Advertisement -

RECENTE