10 cele mai vandute carti din istorie – Ghici, care e pe primul loc!

Alegerea unei carti nu este intotdeauna o sarcina usoara. Si mai mult, daca luam in considerare marea varietate care exista astazi in orice librarie. Cu toate acestea, exista un numar de carti pe care fiecare iubitor de lectura ar trebui sa le aiba pe noptiera, pentru ca au urcat in pozitiile de top ale clasamentului mondial.

Epic, mister, fantezie si realism. Adevarul este ca in aceasta lista, potrivita pentru toate audientele, incap toate genurile.

Lista cu cele mai vandute carti din lume se bazeaza pe numarul de exemplare pe care fiecare carte le-a vandut in ultimii 50 de ani. Cartile sunt listate in functie de cea mai mare estimare a vanzarilor, raportata in surse independente de incredere.

Cea mai vanduta carte din lume este Biblia

Conform Guinness World Records, Biblia a depasit cu mult orice alta carte, cu o cantitate de 3,9 miliarde de exemplare vandute in ultimii 50 de ani. „Quotations” de la Mao Tse-tung au venit pe locul al doilea cu 820 milioane de exemplare vandute, iar „Harry Potter” a ajuns pe locul trei cu 400 de milioane de exemplare vandute.

Coranul, cartea sacra a Islamului, care de la publicarea sa in secolul al VI-lea a fost tiparit de circa 800 de milioane de ori, nu putea lipsi in primele pozitii ale acestei liste. Se asteapta ca in urmatorii ani sa depaseasca cartea lui Mao in clasament.

biblia

Biblia


Seria de carti Harry Potter

Dupa ce a vandut peste 500 de milioane de exemplare in intreaga lume, „Harry Potter” de J. K. Rowling este seria de carti cel mai bine vanduta din istorie. Primul roman al seriei, „Harry Potter si Piatra Filozofala”, a vandut peste 120 milioane de exemplare, facandu-l una dintre cele mai bine vandute carti ale tuturor timpurilor. Incepand cu iunie 2017, seria a fost tradusa in 80 de limbi, plasand Harry Potter printre cele mai traduse lucrari literare ale istoriei. Una dintre cele mai iubite carti pentru copii.

Harry Potter și piatra filosofală carti

Harry Potter și piatra filosofală (Vol.1)
J.K. Rowling


Stapanul Inelelor de J. R. R. Tolkien

Celebrul film „Stapanul Inelelor” a fost creat din romanul cu acelasi nume. Cartea „Stapanul Inelelor” este scrisa de cercetatorul englez J. R. R. Tolkien ca o continuare a romanului sau din 1937, „Hobbitul”. Romanul a fost scris intre 1937 si 1949 si este considerat una dintre cele mai bine vandute carti. A fost publicat in trei volume intre 29 iulie 1954 si 20 octombrie 1955. Prima editie unica a volumului a fost publicata in 1968. Se estimeaza ca a vandut peste 150 de milioane de exemplare.


Don Quijote de la Mancha, printre cele mai vandute carti

Romanul celebru scris de Miguel de Cervantes este probabil cel mai bine vandut text de fictiune din istorie. Desi au existat controverse in ceea ce priveste numarul de copii tiparite, este sigur ca depaseste cu mult 200 de milioane si ar putea fi in jur de 400.

carti online

Don Quijote de la Mancha vol.1+2 – Miguel de Cervantes


„Poveste despre doua orase” de Charles Dickens

In acest segment, al doilea loc ca cel mai bine vandut carte individuala este ocupat de romanul ” Poveste despre doua orase” de catre scriitorul britanic Charles Dickens si in care povesteste viata in secolul al XVIII-lea, in timpul revolutiei franceze.

Se estimeaza ca acest roman a vandut aproximativ 200 de milioane de exemplare, potrivit cifrelor publicate de Perspectives Publishing, un portal de pe piata mondiala a cartilor.

carti carti Poveste despre doua orase - Charles Dickens

Poveste despre doua orase – Charles Dickens


Contele de Monte Cristo si Christmas Carol

Aceasta lista este incompleta, deoarece exista numeroase carti, cum ar fi „Contele de Monte Cristo” de Alexandre Dumas sau „Christmas Carol” de Charles Dickens, care sunt frecvent mentionate ca si „carti cu cele mai bune vanzari”, dar nu au cifre de vanzari de incredere.


Citate, Mao Tse-tung

Cartea „Quotations” a presedintelui Mao Tse-tung, cunoscuta si sub numele de Little Book Red, a produs o gama larga de cifre de vanzari si distributie – cu estimari cuprinse intre 800 milioane si peste 6,5 miliarde de volume tiparite. Aceasta carte, a fost o lectura obligatorie in China de la revolutia Mao. Unii sustin ca distributia a intrat in „miliarde”, iar altii mentionand volume „oficiale” de peste un miliard „intre 1966 si 1969, precum si” nenumarate traduceri neoficiale.

carti

Quotations from Chairman Mao Tse-Tung


Dictionarul Xinhua

Un alt titlu care depaseste 500 milioane de exemplare este Dictionarul Xinhua, cel mai bine vandut dictionar chinez si cea mai populara carte de referinta din lume cu 567 milioane de copii pana in 2015. Se crede ca din 1964, cand a fost publicata prima editie, au fost distribuite 800 – 900 de milioane de exemplare.

cele mai vandute carti
- Advertisement -

RECENTE