Află de unde îți poți cumpăra ochelari de soare originali și exclusiviști

Sursa foto: freepik.com

Astăzi, poți găsi ochelari de soare peste tot, de la tarabele din piețe sau de la marginea plajei până la supermarketuri. Deși ai putea crede că acest lucru este un avantaj, adevărul este cu totul altul. Dacă îți dorești ochelari de soare originali și exclusiviști,  nu îi vei găsi în astfel de locuri. Dimpotrivă, riști să achiziționezi ochelari contrafăcuți, care nu îți vor proteja ochii, ci vor duce la apariția a diverse probleme. Există un singur răspuns când vine vorba de locul de unde ar trebui să-ți cumperi ochelarii de soare, iar care este acesta vei afla din rândurile de mai jos. 

De unde poți cumpăra ochelari de soare originali 

Fie că este vorba de ochelari de soare cu sau fără dioptrii, dacă ți-ai dorit întotdeauna unii de firmă, care să arate bine, dar în același timp să-ți protejeze ochii, există un singur loc de unde poți cumpăra fără teamă că ai putea fi păcălit/ă – magazinele specializate. 

Acestea îți pun la dispoziție o gamă variată de ochelari de soare pentru adulți și copii. Pe lângă faptul că poți găsi orice fel de rame și lentile dorești, achiziționând ochelarii de soare dintr-un astfel de magazin, ai garanția că alegi un produs original, de cea mai bună calitate, cu care o copie ieftină găsită la tarabe nu se poate compara nici pe departe. Nu uita că nu întotdeauna un preț mai ridicat reprezintă o garanție a autenticității unui produs. 

Să luăm, de exemplu, gama de ochelari rotunzi de soare de la Lensa.ro. Ai la dispoziție numeroase opțiuni în ceea ce privește culoarea ramelor sau lentilelor, dar și materialele din care sunt realizate acestea și poți găsi ochelari de la cele mai cunoscute și exclusiviste branduri. Cel mai important este însă că ai garanția că ochelarii de soare respectivi respectă standardele internaționale de calitate și că îți vor oferi maximul de protecție posibilă. 

De ce este important să cumperi ochelari de soare originali 

Principala diferență dintre ochelarii de soare originali și cei contrafăcuți constă în calitatea acestora. Este foarte important să alegi ochelari de calitate care nu doar să arate bine, ci și să îndeplinească anumite criterii. Iată două dintre cele mai importante:  

 • Filtru de protecție UV 400 – blochează 99% – 100% din radiațiile UVA și UVB; 
 • Materiale de calitate, rezistente – metalul, sticla și plasticul sunt materialele folosite de regulă pentru realizarea ochelarilor de soare; calitatea acestora este foarte importantă, nu doar pentru că altfel nu îi vei putea folosi prea mult timp, ci și pentru că există riscul ca lentilele lor să se spargă și să provoace leziuni la nivelul ochilor.[1]

Astfel de caracteristici îți garantează că te vei bucura mai mult timp de beneficiile ochelarilor de soare. Printre altele, aceștia: 

 • Îți protejează ochii de razele UV; 
 • Ajută la prevenirea afecțiunilor oculare (ex: cataracta, degenerescența maculară, pterigionul, fotokeratita, unele tipuri de cancer); 
 • Oferă protecție împotriva vântului, prafului și altor impurități din mediul înconjurător.[2]

Alte caracteristici de care ai mai putea dori să ții cont atunci când alegi o pereche de ochelari originali, de calitate, sunt: 

 • Culoarea lentilelor – unele culori oferă un contrast mai bun și îți permit să vezi mai clar; 
 • Dimensiunea lentilelor – lentilele mai mari vor acoperi o zonă mai mare decât cei cu lentile mai mici; 
 • Filtrul de polarizare – lentilele polarizate sunt  foarte eficiente când vine vorba de a bloca strălucirea orbitoare soarelui.[3]

Alegerea unor ochelari de soare originali îți oferă mai multe avantaje, dar poate cel mai important dintre ele este acela că ai garanția că ai achiziționat un produs de calitate, care nu doar că va arată bine, ci va oferi și protecție maximă ochilor tăi. Astfel de ochelari poți găsi însă numai în magazine specializate, care garantează autenticitatea produselor pe care le comercializează. 

Bibliografie: 

 1. Barden, Carolyn. „Where Do Most People Buy Sunglasses?” All about Vision, All About Vision, 16 Mar. 2020, www.allaboutvision.com/sunglasses/where-most-people-buy/. Accessed 23 Dec. 2022.
 2. McCray, Alexandra. „How Sunglasses Protect Your Eyes.” WebMD, WebMD, 17 July 2020, www.webmd.com/eye-health/sunglasses-protect-eyes. Accessed 23 Dec. 2022.
 3. „Tips for Choosing the Best Sunglasses.” American Academy of Ophthalmology, 10 June 2021, www.aao.org/eye-health/glasses-contacts/sunglasses-3. Accessed 23 Dec. 2022.
- Advertisement -

RECENTE