Care sunt cele mai populare criptomonede?

Criptomonede precum Bitcoin și Ethereum au un istoric din ce în ce mai mare în ceea ce privește deținerea și creșterea valorii în timp, deși recentele scăderi au devastat piața, criptomonedele mai puțin cunoscute sunt considerate mult mai speculative și imprevizibile. Și în timp ce PutinCoin și Whoppercoin aparțin unei categorii de criptomonede marcate mai mult prin absurd decât prin potențialul lor ca investiție sau criptomonedă, ele arată cât de unice pot fi diferitele tipuri de criptomonede.

Bitcoin

Fiind prima criptomonedă, Bitcoin (BTC) este, de asemenea, cea mai populară și foarte apreciată, în ciuda volatilității mari de-a lungul istoriei sale. Bitcoin a fost creat inițial pentru a fi folosit ca sistem de plată digital, dar experții spun că este încă prea volatil pentru a fi folosit in acest scop.

Ethereum

Ether (ETH) este criptomoneda rețelei Ethereum, un blockchain open-source pe care dezvoltatorii pot construi aplicații și alte criptomonede. Este, de asemenea, a doua cea mai mare criptomonedă după capitalizarea pieței, după Bitcoin. Valoarea monedei Ether a crescut brusc de la crearea sa în 2013, la aproape 3.000 de dolari pentru un jeton la sfârșitul lunii mai 2022, aceasta rămâne încă cu mult în urma valorii Bitcoin de aproape 40.000 de dolari per monedă. Afla cum poți cumpara Ethereum.

Ripple

XRP este criptomoneda rețelei de plăți digitale Ripple. Creat pentru plăți digitale, XRP se prezintă ca o modalitate mai rapidă și mai eficientă de a alimenta plățile globale. Ripple sau XRP permit, de asemenea, dezvoltarea terților pentru alte utilizări ale XRP. Vezi cum poți cumpara Ripple.

Cardano

Cardano (ADA) folosește o tehnologie numită Ouroboros, un protocol blockchain revizui. Se descrie ca fiind o modalitate mai sigură și mai scalabilă de a menține descentralizarea.

Polkadot

Polkadot (DOT) spune că misiunea sa include să permită diferitelor blockchain-uri să facă schimb de informații și tranzacții între ele. Site-ul său web realizează securitatea datelor și a identității, iar utilizatorii dețin controlul.

Există mii de criptomonede disponibile, multe dintre ele nu au nicio propunere de valoare discernabilă, ceea ce le aduce în categoria memecoins. Experții recomandă să evitați investiția în această categorie de monede și să rămâneți cu opțiuni mai cunoscute precum Bitcoin sau Ethereum, dacă decideți să investiți în domeniul cripto.

- Advertisement -

RECENTE