Care sunt criteriile obligatorii de eliberare a fisei medicale pentru permis auto?

Obtinerea permisului auto este conditionata nu doar de promovarea examenului de conducere, compus din proba teoretica si cea practica, ci si de obtinerea unui document cunoscut sub denumirea de ”fisa medicala pentru permis auto”. Acesta insumeaza rezultatele obtinute la o serie de examene medicale, criterii vitale pentru dobandirea dreptului de a conduce masina.

Fisa medicala permis auto inglobeaza rezultatul mai multor examinari medicale efectuate in scopul depistarii afectiunilor care ar putea influenta capacitatea ta de a conduce autovehicule. Analizele medicale realizate in vederea obtinerii sau preschimbarii carnetului de conducere sunt valabile la nivel national si se elibereaza pentru toti solicitantii, atat pentru cei care au domiciliul in Bucuresti, cat si in perimetrul altor judete.

Fisa medicala pentru permis auto contine rezultatul urmatoarelor investigatii medicale:

·Medicina interna;

·ORL;

·Oftalmologie;

·Ortopedie / Chirurgie;

·Neurologie;

·Psihiatrie.

Rezultatele obtinute la aceste investigatii reprezinta criterii vitale pentru obtinerea dreptului de a conduce, deoarece exista situatii cand acest document poate sa nu fie eliberat. Certificatul medical nu se elibereaza in situatii precum:

·abuz sau dependenta de alcool

·epilepsie;

·tulburari psihice majore;

·retard mental;

·alte afectiuni neurologice si neuropsihice grave;

·boli care afecteaza semnificativ vederea;

·boli care afecteaza semnificativ auzul;

·boli care afecteaza semnificativ locomotia etc.

Scapa de incertitudine si asigura-te ca indeplinesti toate conditiile pentru a putea conduce in siguranta, fara a te pune in pericol pe tine sau pe ceilalti participanti la trafic si fa-ti programarea pentru examinarea medicala.

Eliberarea acestui document cunoscut sub denumirea de ”fisa medicala pentru permis auto” se realizeaza rapid, de catre o clinica autorizata de catre Directia de Sanatate Publica si de catre Politia Rutiera. In vederea obtinerii certificatului, trebuie sa te prezinti la clinica, pentru efectuarea examinarilor, cu urmatoarele documente:

·Buletin / Carte de identitate;

·Fisa de scolarizare – in cazul in care aceasta exista (pentru obtinerea permisului auto);

·Adeverinta de la medicul de familie in care sa fie mentionat daca figurezi cu boli cronice in evidenta medicului de familie;

·Scrisoare medicala de la medicul diabetolog, in care sa fie trecute diagnosticul, tratamentul si recomandarea daca esti apt pentru a conduce (in cazul in care suferi de diabet tip I);

·ochelari de vedere (daca este cazul).

Nu mai amana momentul si rezerva-ti o ora din program pentru a obtine un drept pe viata, care sa-ti asigure confort si libertate de miscare. Abilitatea de a conduce nu mai este un moft, ci a devenit o conditie esentiala pentru obtinerea unui job mai bine platit.

Dincolo de facilitatea transportului, detinerea dreptului de a conduce te poate ajuta sa capeti un job care sa iti aduca un plus de confort si relaxare, dincolo de veniturile mai mari. Odata cu obtinerea carnetului de conducere, si zilele tale libere vor arata altfel, deoarece vei putea sa te bucuri de o mai mare libertate de miscare si de posibilitatea de a explora tara si lumea in lung si in lat, la volanul propriului autoturism.

Solicita o programare pentru a obtine fisa medicala permis auto si mergi la sigur! Medicii din cadrul clinicii Standard Med te vor ajuta sa treci de primul pas esential pentru obtinerea carnetului de conducere: promovarea examenului medical.

- Advertisement -

RECENTE