Carti de dragoste bestseller: cele mai frumoase povesti clasice si contemporane

Drame pasionale, povesti picante, iubiri imposibile, romante adolescentine - daca povestile de dragoste sunt ceea ce iti place sa citesti, nu rata aceasta selectie de carti de dragoste celebre care te vor captiva si emotiona pana la ultima pagina.

Dragostea poate fi descrisa prin mii de cuvinte, dar cea mai buna modalitate de a experimenta aceasta emotie poate fi prin intermediul unei carti bine scrisa. Exista o multime de carti de dragoste disponibile, iar alegerea potrivita poate fi o provocare.

Adevarul este ca literatura romantica este o categorie foarte completa si diversa care ne permite sa vedem reflectate, prin cuvinte, povesti si personaje, lucruri pe care cu totii le-am simtit la un moment dat: prima dragoste, o despartire, o poveste picanta, o dragoste imposibila, o relatie complicata… Autori precum Jane Austen, Nicholas Sparks, Emily Bronte sau Megan Maxwell, sunt responsabili pentru unele dintre cele mai populare carti de dragoste, apreciate de publicul din intreaga lume, desi acestia nu sunt singurii care au scris povesti de dragoste si pasiune: Gabriel Garcia Marquez, Margaret Mitchell sau chiar Ernest Hemingway insusi au surprins si ei cu succes, de-a lungul multor pagini, experientele si dorintele romantice.

Cele mai frumoase carti de dragoste din toate timpurile

Pentru a face aceasta alegere mai usoara, am realizat o lista cu cele mai bune carti de dragoste din toate timpurile. Aceasta lista include carti clasice precum „Romeo si Julieta” de William Shakespeare, precum si carti mai moderne, precum „Cincizeci de umbre ale lui Grey” de E.L. James.

Cu siguranta, exista o multime de carti de citit de dragoste care pot fi incluse intr-o astfel de lista, insa iata o selectie a celor mai populare:

Gone with the Wind, Margaret Mitchell

Pe aripile vantului, Margaret Mitchell
Pe aripile vantului, volumul 1,
Margaret Mitchell
CUMPARA >>

Pe aripile vantului, Margaret Mitchell
Pachet format din 3 volume, Pe aripile vantului,
Margaret Mitchell
CUMPARA >>

„Pe aripile vantului” este o carte scrisa de Margaret Mitchell si publicata in 1936. Cartea prezinta povestea vietii tinerei Scarlett O’Hara, care traieste in Georgia in perioada dinaintea, in timpul si dupa Razboiul Civil American. A devenit un bestseller international si a fost adaptat in filmul premiat la Oscar, care a avut un mare succes in anii ’30 si ’40. Este considerata una dintre cele mai bune carti de dragoste ale secolului XX.

Pride and Prejudice, Jane Austen

Mandrie si prejudecata, Jane Austen
Cartea Mandrie si prejudecata, Jane Austen
CUMPARA >>

„Mandrie si prejudecata” de Jane Austen este o carte de fictiune publicata pentru prima data in 1813. Este considerata una dintre cele mai importante carti ale literaturii engleze si a ramas populara pana in zilele noastre. Cartea spune povestea familiei Bennet, care incearca sa-si gaseasca soti pentru fiicele lor, intr-o societate engleza bazata pe clasa si statut social. In centrul povestii se afla relatia dintre Elizabeth Bennet, cea mai independenta si inteligenta dintre fiice, si Mr. Darcy, un barbat bogat si retras. „Pride and Prejudice” este o carte despre iubire, casatorie, clasa sociala si preconceptii, si ofera o privire amuzanta asupra vietii in Anglia secolului al XIX-lea. Scris cu umor si sarcasm, acest roman captivant ofera o poveste de dragoste captivanta, care a inspirat numeroase filme, adaptari teatrale si productii moderne.

Jane Eyre, de Charlotte Brontë

Jane Eyre Charlotte Brontë
Jane Eyre de Charlotte Brontë
CUMPARA >>

„Jane Eyre” de Charlotte Bronte este o carte de fictiune publicata pentru prima data in 1847. Este considerata una dintre cele mai importante carti ale epocii victoriene si este renumita pentru personajul sau principal, Jane Eyre, o tanara orfana care devine guvernanta intr-o familie bogata. Cartea urmareste povestea lui Jane de la copilarie pana la maturitate si se concentreaza pe relatia ei cu St. John Rivers si, mai ales, cu enigmaticul si captivantul ei sef, Mr. Rochester. Scrisa cu pasiune si intensitate, aceasta carte ofera o privire profunda asupra vietii si a relatiilor intr-o societate victoriana riguroasa si ofera o poveste captivanta despre o tanara care isi gaseste calea intr-o lume oprimatoare.

Anna Karenina, Leo Tolstoy

Anna Karenina, Leo Tolstoy
Anna Karenina, Leo Tolstoy
CUMPARA >>

„Anna Karenina” de Leo Tolstoy este considerata una dintre cele mai bune carti de fictiune din toate timpurile. Publicata pentru prima data in 1877, aceasta carte urmareste povestea lui Anna Karenina, o femeie eleganta si atractiva din societatea rusa de la sfarsitul secolului XIX, care incepe o aventura extraconjugala cu tanarul ofiter de cavalerie Vronsky. Pe masura ce relatia lor se intensifica, Anna este nevoita sa faca fata consecintelor si prejudecatilor societatii, care nu accepta divortul sau relatiile extracuguale. Scrisa intr-un stil uimitor, „Anna Karenina” este o carte profunda si emotionanta care ofera o perspectiva asupra naturii umane si a societatii.

Love in the Time of Cholera, Gabriel Garcia Marquez

Dragostea in vremea holerei de Gabriel Garcia Marquez
Dragostea in vremea holerei de Gabriel Garcia Marquez
CUMPARA >>

„Dragostea in vremea holerei” de Gabriel Garcia Marquez este o poveste de dragoste epica care se desfasoara intr-un oras port din Columbia, in perioada dinaintea si dupa Revolutia cubaneza. Cartea urmareste relatia dintre Florentino Ariza si Fermina Daza, care incepe in tineretea lor si dureaza peste decenii. Scrisa in stilul caracteristic al lui Gabriel Garcia Marquez, aceasta carte este o lectura captivanta si emotionanta, care ofera o privire profunda asupra dragostei si a vietii umane.

North and South, Elizabeth Gaskell

Nord si Sud de Elizabeth Gaskell
Nord si Sud de Elizabeth Gaskell
CUMPARA >>

„Nord si Sud” de Elizabeth Gaskell (1855) descrie lupta dintre clasele sociale si conflictele politice din Anglia industriala din secolul 19, precum si povestea de dragoste dintre Margaret Hale si John Thornton. „Nord si Sud” de Elizabeth Gaskell (1855) descrie lupta dintre clasele sociale si conflictele politice din Anglia industriala din secolul 19, precum si povestea de dragoste dintre Margaret Hale si John Thornton. In aceasta lume, Margaret il intalneste pe John Thornton, un fabricant de lana puternic si independent, cu care se confrunta intr-o lupta de idei si ajunge sa se indragosteasca de el.

Emma, Jane Austen

Emma, Jane Austen
Emma, Jane Austen
CUMPARA >>

„Emma” de Jane Austen este o carte de fictiune publicata in 1815. Este una dintre cele mai cunoscute si apreciate carti ale scriitoarei si a ramas populara pana in zilele noastre. Cartea spune povestea lui Emma Woodhouse, o tanara bogata si inteligenta, care isi petrece timpul incercand sa se ocupe de viata sentimentala a prietenilor sai. Insa, cu toate ca are o inima buna, Emma se dovedeste a fi o buna managera a vietii sentimentale a altora, dar nu si a propriei ei vieti. In carte gasim teme precum iubirea, amicitia, increderea si maturizarea, oferind o privire amuzanta asupra societatii engleze din secolul al XIX-lea. Scris cu umor si acuratete, „Emma” ofera o poveste captivanta despre cautarea iubirii si a adevarului despre sine, si a ramas una dintre cele mai apreciate carti ale lui Jane Austen.

Sense and Sensibility, Jane Austen

Ratiune si simtire, Jane Austen
Ratiune si simtire, Jane Austen
CUMPARA >>

„Ratiune si simtire” este un roman de dragoste scris de Jane Austen si publicat in anul 1811. Urmareste aventurile si iubirile surorilor Dashwood, Elinor si Marianne, care incearca sa gaseasca fericirea si iubirea intr-o lume a societatii Regency britanice. Cu personaje puternice, poveste captivanta si descrieri detaliate ale vietii si societatii Regency britanice, „Sense and Sensibility” a ramas una dintre cele mai iubite carti de dragoste din toate timpurile. Daca esti in cautarea unei lecturi pline de aventura, emotie si, desigur, dragoste, „Sense and Sensibility” este o alegere excelenta.

Maurice, E.M. Forster

Maurice, E.M. Forster
Maurice, E.M. Forster
CUMPARA >>

„Maurice” de E.M. Forster (1971) este o poveste despre dragostea homosexuala intre personajul principal, Maurice, si un tanar bogat, Alec Scudder, intr-o societate britanica inchisa. „Maurice” este o carte scrisa de E.M. Forster si a fost publicata pentru prima data in 1971, dupa moartea autorului.

The Princess Bride, William Goldman

Mireasa Printului, William Goldman
Mireasa Printului, William Goldman
CUMPARA >>

„Mireasa Printului, William Goldman” este o carte scrisa de William Goldman, publicata in 1973. Cartea prezinta povestea iubirii dintre Buttercup, o frumoasa tanara, si Westley, un tanar sarac care porneste intr-o calatorie periculoasa pentru a o salva pe iubita lui din mainile tiranului princeps Humperdinck. In esenta, „The Princess Bride” este o poveste de dragoste plina de aventura, umor si fantezie, care a captivat si inspirat generatii intregi de cititori si spectatori.

Tess of the D’Urbervilles, Thomas Hardy

Tess D'Urbervilles, Thomas Hardy
Tess of the D’Urbervilles, Thomas Hardy
CUMPARA >>

Cartea urmareste povestea lui Tess Durbeyfield, o tanara frumoasa si naiva din Wessex, care este abuzata si exploatata de mai multi barbati in timpul calatoriei sale prin viata. „Tess D’Urberville” este considerat un roman clasic al literaturii engleze si este renumit pentru descrierile sale detaliate ale naturii si ale societatii vitoriene, precum si pentru temele sale complexe si emotionale, cum ar fi iubirea, sacrificiul, inegalitatea de gen si deziluzia. Hardy descrie in detaliu prejudecatile, abuzurile si nedreptatile pe care le-au suportat femeile din acea perioada si cum acestea au afectat vietile lor.

Romeo and Juliet, William Shakespeare

Romeo si Julieta de William Shakespeare
Romeo si Julieta de William Shakespeare
CUMPARA >>

Una dintre cele mai cunoscute carti de dragoste vechi este „Romeo si Julieta” scrisa de William Shakespeare in secolul al XVI-lea. „Romeo si Julieta” este o poveste de dragoste profunda si tragica dintre Romeo Montague, un tanar nobil, si Juliet Capulet, fiica unui important senior al familiei Capulet, care se indragostesc nebuneste unul de celalalt, desi familiile lor sunt implicate intr-o veche rivalitate. Romanul exploreaza teme precum iubirea, fatalitatea, inimile frante si pierderea, care au captivat si inspirat generatii intregi de spectatori si cititori. Este considerata una dintre cele mai bune opere ale lui Shakespeare si este renumit pentru descrierile sale poetice si romantice ale dragostei si pentru personajele puternice si emotionale. Cartea a devenit una dintre cele mai iubite si jucate drame din istoria teatrului si este interpretata si adaptata in numeroase formate, de la piese teatrale la filme de dragoste si operete.

Rebecca, Daphne du Maurier

Rebecca, Daphne du Maurier
Rebecca, Daphne du Maurier
CUMPARA >>

„Rebecca” este o carte scrisa de Daphne du Maurier si publicata in 1938. Cartea prezinta povestea unei tinere naratoare anonime care se casatoreste cu un barbat misterios si bogat, Maxim de Winter, si se muta la castelul sau, Manderley, situat in sud-vestul Angliei. Dupa sosirea acolo, ea se confrunta cu fantoma fostei sotii a lui Maxim, Rebecca, care a murit intr-un accident naufragiat si este perceputa ca fiind inca prezenta si puternica in viata lui Maxim si a castelului.

„Rebecca” a devenit un bestseller international si a fost adaptata in numeroase formate, incluzand filme, piese teatrale si musicaluri. Este considerat unul dintre cele mai bune romane ale secolului XX si este renumit pentru descrierile sale captivante si personajele puternice, precum si pentru atmosfera sa intensa si misterioasa.

The Thorn Birds, Colleen McCullough

Pasarea spin, Colleen McCullough
Pasarea spin, Colleen McCullough
CUMPARA >>

„Pasarea spin” este o carte scrisa de Colleen McCullough si publicata in 1977 care prezinta povestea lui Meggie Cleary, fiica cea mare a familiei, care se indragosteste de preotul catolic Ralph de Bricassart, si a deciziilor lor emotionale si conflictuale, care au un impact puternic asupra vietilor lor si a celor din jur. Acest roman descrie relatiile familiale si iubirile complicate, precum si evolutia societatii australiene, inclusiv schimbarile economice, politice si religioase din aceasta perioada. De asemenea, cartea abordeaza teme precum fidelitatea, sacrificiul si consecintele alegerilor pe care le facem in viata.

The Notebook, Nicholas Sparks

Jurnalul unei iubiri de Nicholas Sparks
Jurnalul unei iubiri de Nicholas Sparks
CUMPARA >>

„Jurnalul unei iubiri” de Nicholas Sparks prezinta povestea de dragoste dintre Noah Calhoun si Allie Nelson, care se intalnesc in 1940 si isi petrec vara impreuna, in ciuda opozitiei familiilor lor. Cartea urmareste evolutia relatiei lor de-a lungul anilor, precum si despartirile si reunirile lor, pana cand Noah incearca sa-si reinnoiasca iubirea cu Allie, care sufera de pierderea memoriei. Acest roman de dragoste descrie teme precum iubirea neconditionata, fidelitatea si sacrificiul, precum si schimbarile sociale si politice din Statele Unite ale Americii in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial si in perioada din urma.

A Walk to Remember, Nicholas Sparks

O plimbare de neuitat de Nicholas Sparks
O plimbare de neuitat de Nicholas Sparks
CUMPARA >>

„O plimbare de neuitat” este o carte scrisa de Nicholas Sparks si publicata in 1999. Cartea prezinta povestea lui Landon Carter, un adolescent din Carolina de Nord care se indragosteste de Jamie Sullivan, o fata cu un trecut tulbure. „A Walk to Remember” a devenit un bestseller international si a fost adaptat in filmul cu acelasi nume, care a avut un mare succes in anii ’00.

Indigo, Beverly Jenkins

Indigo, Beverly Jenkins
Indigo, Beverly Jenkins
CUMPARA >>

Indigo. de Beverly Jenkins este un roman de dragoste istoric ce se concentreaza pe relatiile dintre afro-americani din secolul 19. Cartea urmareste povestea lui Isabelle Fabron, o tanara din Louisiana care se indragosteste de un fermier, Jason Waverly. Ei trebuie sa faca fata prejudecatilor si barierelor rasiale pentru a putea fi impreuna.

Ross Poldark, Winston Graham

Ross Poldark, Winston Graham
Ross Poldark, Winston Graham
CUMPARA >>

„Ross Poldark” este o serie de romane scrise de Winston Graham, care a inceput sa fie publicate in 1940. Seria urmareste povestea lui Ross Poldark, un ofiter de cavalerie britanic care se intoarce acasa dupa Razboiul de Independenta Americana, pentru a descoperi ca tot ce iubise a disparut. Cartea urmareste evolutia personajului principal, in timp ce se lupta cu problemele economice, politice si personale din Cornwall, precum si cu problemele in dragoste.

Outlander, Diana Gabaldon

Outlander, Diana Gabaldon
Outlander, Diana Gabaldon
CUMPARA >>

„Calatoarea. Seria Outlander” urmareste povestea lui Claire Randall, o asistenta medicala din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, care se teleporteaza inapoi in timp, in Scotia secolului XVIII. Cartea urmareste aventurile lui Claire in Scotia, precum si relatiile sale cu personaje istorice si fantastice, in timp ce se lupta sa isi gaseasca drumul spre casa.

A Long Petal of the Sea, Isabel Allende

O lunga petala de mare
O lunga petala de mare, Isabel Allende CUMPARA >>

„O lunga petala de mare” este o carte scrisa de Isabel Allende si publicata in 2019. Prezinta povestea a doi imigranti, Roser si Victor, care calatoresc prin America Latina, Europa si Africa, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, pentru a-si gasi un loc de refugiu si un sens al identitatii. Cartea descrie teme precum migrarea, iubirea si conflictele politice din timpul razboiului.

Birdsong, Sebastian Faulks

Cantecul pasarilor, Sebastian Faulks
Cantecul pasarilor, Sebastian Faulks
CUMPARA >>

„Cantecul pasarilor” este o carte scrisa de Sebastian Faulks si publicata in 1993. Cartea prezinta povestea lui Stephen Wraysford, un tanar englez care se indragosteste de Isabelle Azaire, o fata franceza, inainte de Primul Razboi Mondial. Cartea urmareste evolutia personajului principal, in timp ce se lupta cu problemele razboiului si ale iubirii, precum si cu problemele morale si psihologice care apar din cauza razboiului.

Call Me By Your Name, Andre Aciman

Striga-ma pe numele tau, Andre Aciman
Striga-ma pe numele tau, Andre Aciman
CUMPARA >>

„Striga-ma pe numele tau” este o carte scrisa de Andre Aciman si publicata in 2007. Cartea prezinta povestea unui tanar, Elio Perlman, care se indragosteste de Oliver, un cercetator american care vine sa studieze in Italia, in timpul verii. Cartea urmareste evolutia relatiei lor, in timp ce se lupta cu problemele societatii, ale identitatii si ale iubirii.

The Time Traveler’s Wife, Audrey Niffenegger

Sotia calatorului in timp, Audrey Niffenegger
Sotia calatorului in timp, Audrey Niffenegger
CUMPARA >>

„Sotia calatorului in timp” este o carte de dragoste scrisa de Audrey Niffenegger si publicata in 2003. Cartea prezinta povestea lui Henry DeTamble, un calator prin timp, si a Clare Abshire, sotia sa, care se lupta sa isi mentina iubirea si relatia, in ciuda problemelor pe care le creaza calatoriile lui Henry prin timp. Cartea urmareste evolutia relatiei lor, precum si afectul pe care calatoriile prin timp le au asupra vietii si identitatii lui Henry si a lui Clare. Cartea exploreaza teme precum iubirea,

The Kiss Quotient, Helen Hoang

carti de dragoste Ecuatia iubirii de Helen Hoang
Ecuatia iubirii de Helen Hoang
CUMPARA >>

„Ecuatia iubirii” de Helen Hoang este o poveste romantica despre o femeie autista care angajeaza un escort pentru a-si imbunatati abilitatile de dating. Pe masura ce Stella si Michael incep sa lucreze impreuna, relatia lor evolueaza dincolo de serviciile de escorta si devine una profunda si emotionala.

Full Exposure, Thien-Kim Lam

Full Exposure, Thien-Kim Lam
Full Exposure, Thien-Kim Lam
CUMPARA >>

Full Exposure, de Thien-Kim Lam, este o carte de dragoste contemporana care urmareste povestea lui Vivienne si Ryan, care se indragostesc in timp ce lucreaza impreuna la un proiect de fotografie.

When Katie Met Cassidy, Camille Perri

When Katie Met Cassidy, Camille Perri
When Katie Met Cassidy, Camille Perri
CUMPARA >>

„When Katie Met Cassidy” de Camille Perri este o poveste despre Katie, care, dupa un divort dureros, se lasa sedusa de ideea unei relatii cu Cassidy, un avocat feminist care crede in dragostea libera. Pe masura ce relatia lor evolueaza, Katie incepe sa isi puna intrebari despre ceea ce vrea de la viata si de la iubire.

Me Before You, Jojo Moyes

Inainte sa te cunosc de Jojo Moyes
Inainte sa te cunosc de Jojo Moyes
CUMPARA >>

„Inainte sa te cunosc” de Jojo Moyes urmareste povestea lui Lou Clark, o tanara care se angajeaza ca asistenta personala a unui barbat paralizat, Will Traynor. Pe masura ce cei doi devin mai apropiati, Lou incepe sa isi puna intrebari despre viata si valorile sale, in timp ce se lupta sa ii redea lui Will vointa de a trai.

Something Borrowed, Emily Giffin

carte Something Borrowed, Emily Giffin
Something Borrowed, Emily Giffin
CUMPARA >>

„Ceva de imprumut” de Emily Giffin prezinta povestea lui Rachel, o avocata singura care se indragosteste de best friend-ul ei, Dex, care este casatorit cu o alta femeie. Pe masura ce Rachel incearca sa gaseasca un echilibru intre prietenie si iubire, ea isi da seama ca deciziile pe care le ia au un impact profund asupra vietii celor din jur.

The Hating Game, Sally Thorne

Te urasc, te iubesc" de Sally Thorne
Te urasc, te iubesc” de Sally Thorne
CUMPARA >>

Romanul de dragoste „Te urasc, te iubesc” de Sally Thorne spune povestea unei rivalitati amuzante dintre doi colegi, Lucy Hutton si Joshua Templeman. In ciuda atitudinii lor ostile fata de celalalt, se indragostesc pe masura ce se lupta pentru a obtine pozitia de sef in cadrul biroului.

The Proposal, Jasmine Guillory

The Proposal, Jasmine Guillory
The Proposal, Jasmine Guillory
CUMPARA >>

„Propunerea” de Jasmine Guillory urmareste relatia dintre Daisy, o avocata independenta, si Marcus, un politician casatorit. Dupa o intalnire intamplatoare, cei doi ajung sa se indragosteasca, dar relatia lor este pusa la incercare cand trebuie sa faca fata presiunilor mediului public si ale propriei familii.

Kiss an Angel, Susan Elizabeth Phillips

Sarutul unui inger de Susan Elizabeth Phillips
The Proposal, Jasmine Guillory
CUMPARA >>

„‎Sarutul unui inger” de Susan Elizabeth Phillips este o carte de dragoste ce spune povestea lui Daisy Devreaux, o tanara frumoasa si independenta, si a lui Alex Markov, un boxer profesionist dur si sensibil. Pe masura ce se lupta pentru a invinge propriile probleme personale si familiare, cei doi isi gasesc dragostea intr-un mod inesperat.

It Happened One Summer, Tessa Bailey

carti de dragoste - It Happened One Summer, Tessa Bailey
It Happened One Summer, Tessa Bailey
CUMPARA >>

It Happened One Summer, de Tessa Bailey, este o carte de dragoste contemporana care urmareste povestea lui Finlay, o tanara care se indragosteste de un barbat casatorit, Wyatt. Ei trebuie sa faca fata provocarilor pentru a fi impreuna. Cartea aduce o poveste de dragoste incarcata emotional, cu oameni care incearca sa-si gaseasca drumul si sa se conecteze cu altii, in ciuda diferentelor lor. Tessa Bailey reuseste sa creeze personaje complexe si credibile, care te atrag in poveste si te fac sa te indragostesti de ei.

Shanna, Kathleen E. Woodiwiss

carti de dragoste Shanna, Kathleen E. Woodiwiss
Shanna, Kathleen E. Woodiwiss
CUMPARA >>

„Shanna”, de Kathleen E. Woodiwiss este un roman de dragoste scris in 1977 care spune povestea lui Shanna, o tanara frumoasa care este fortata sa se casatoreasca cu un barbat mai in varsta pe care nu-l iubeste, si a lui Damien, un fermier bogat care se indragosteste de ea. Pe masura ce infrunta dificultati si obstacole, cei doi isi gasesc iubirea adevarata.

Out of Africa, Karen Blixen

The Roughest Draft, Emily Wibberley
Out of Africa, Karen Blixen
CUMPARA >>

„Out of Africa” este o carte scrise de Karen Blixen (cunoscuta si sub pseudonimul Isak Dinesen) si publicata in anul 1937. Cartea descrie experienta autoarei in Kenya, unde a trait si a condus o ferma de cafea intre anii 1914 si 1931. In „Out of Africa”, Karen Blixen povesteste despre viata sa in Africa, impartasind povesti despre interactiunile cu comunitatile locale, natura spectaculoasa a tarii si iubirile ei trecatoare. Cartea ofera o privire profunda asupra vietii in Africa la inceputul secolului XX si a relatiilor dintre europeni si africani in acele vremuri.

In ciuda faptului ca „Out of Africa” nu este o carte strict de dragoste, povestirile si descrierile autoarei despre iubirile ei trecatoare adauga o nota romantica la relatarile sale despre viata sa in Kenya. Cu o scriere evocatoare si o privire captivanta asupra vietii si naturii Africii, „Out of Africa” este o lectura incitanta pentru oricine isi doreste sa invete mai multe despre aceasta tara si despre viata in acele vremuri.

The Roughest Draft, Emily Wibberley si Austin Siegemund-Broka

carti de dragoste The Roughest Draft, Emily Wibberley
The Roughest Draft, Emily Wibberley si Austin Siegemund-Broka
CUMPARA >>

„The Roughest Draft” de Emily Wibberley si Austin Siegemund-Broka este o poveste romantica despre un scriitor, Claire, si un artist, Finn, care incep o relatie in timp ce lucreaza la o carte impreuna. Pe masura ce cei doi se cunosc mai bine, ei descopera ca au personalitati diferite, dar ca aceasta le face relatia sa fie si mai puternica.

Twisted Hate, Ana Huang

carti de dragoste Twisted Hate, Ana Huang
Twisted Hate, Ana Huang
CUMPARA >>

„Twisted Hate”, de Ana Huang, este un roman de dragoste contemporan care urmareste povestea lui Willow, care se indragosteste de tatal celui mai bun prieten al ei, in ciuda faptului ca el este casatorit. Pe masura ce ea incepe sa se cunoasca mai bine cu un barbat numit Jackson, ea incepe sa se indragosteasca de el, dar este ingrijorata ca secretul ei va distruge orice sansa de a fi fericita.

Love on the Brain, Ali Hazelwood

carti de dragoste Love on the Brain, Ali Hazelwood
Love on the Brain, Ali Hazelwood
CUMPARA >>

Love on the Brain, de Ali Hazelwood, este un roman de dragoste contemporan care urmareste povestea lui Alexa si Noah, care se indragostesc unul de celalalt in timp ce trec prin probleme personale si familiale.

Before I Do, Sophie Cousens

carti de dragoste Before I Do, Sophie Cousens
Before I Do, Sophie Cousens
CUMPARA >>

„Inainte sa fac acest lucru” de Sophie Cousens este o poveste despre dragoste, prietenie si alegeri. Cartea urmareste povestea unei femei numite Elle care trebuie sa aleaga intre dragostea vietii sale si cel mai bun prieten. Pe masura ce personajele se confrunta cu probleme si dileme, cititorii sunt invitati sa exploreze teme precum loialitatea, compromisul si adevarata semnificatie a iubirii. Acest roman ofera o perspectiva sensibila asupra relatiilor si a deciziilor pe care le luam in dragoste, oferind o lectura captivanta si emotionanta.

A Caribbean Heiress in Paris, Adriana Herrera

A Caribbean Heiress in Paris, Adriana Herrera
A Caribbean Heiress in Paris, Adriana Herrera
CUMPARA >>

„O mostenitoare din Caraibe in Paris” de Adriana Herrera este o poveste de dragoste ce are loc atat in Paris cat si in Caraibe. Cartea urmareste povestea unei mostenitoare din Caraibe care se indragosteste in Paris si trebuie sa aleaga intre dragostea ei si obligatiile familiei sale. Personajele sunt incarcate de pasiune, traditie si cultura, oferind cititorilor o experienta captivanta si plina de emotie.

Seven Days in June, Tia Williams

carti de dragoste Sapte zile in iunie de Tia Williams
Sapte zile in iunie de Tia Williams
CUMPARA >>

„Sapte zile in iunie” de Tia Williams un roman de dragoste care se desfasoara pe parcursul a sapte zile. Spune povestea unei femei care se indragosteste si trebuie sa ia o decizie importanta privind viitorul ei si al relatiei sale. Pe masura ce personajele se confrunta cu obstacole si se lupta pentru a-si gasi fericirea, cititorii sunt transportati intr-o calatorie emotionala plina de tensiune si surprize.

Love at First, Kate Clayborn

Love at First, Kate Clayborn (2021)
Love at First, Kate Clayborn (2021)
CUMPARA >>

„Dragoste la prima vedere” de Kate Clayborn este o lectura plina de umor si pasiune care urmareste povestea a doi oameni care se indragostesc la prima vedere, dar care trebuie sa navigheze prin problemele si obstacolele vietii de zi cu zi pentru a-si pastra dragostea. Personajele sunt pline de viata si au personalitati unice, oferind cititorilor o experienta distractiva si emotionanta. Acest roman exploreaza teme precum curajul, increderea si puterea iubirii, oferind o perspectiva fresh asupra relatiilor si a viitorului.

A Spot of Trouble, Teri Wilson

carti de dragoste A Spot of Trouble, Teri Wilson
A Spot of Trouble, Teri Wilson
CUMPARA >>

„A Spot of Trouble” de Teri Wilson este o poveste amuzanta si incantatoare despre dragoste si aventura. Cartea urmareste povestea unei femei numite Annie care se trezeste in mijlocul unei situatii haotice, in timp ce incerca sa salveze ferma de caini a fratelui ei. Pe masura ce ea se confrunta cu probleme si dileme, Annie se indragosteste de un fermier local care o ajuta sa treaca peste toate obstacolele. Acest roman ofera o perspectiva optimista asupra vietii si a dragostei, oferind cititorilor o lectura distractiva si emotionanta.

The Wedding Date, Jasmine Guillory

carte de dragoste The Wedding Date, Jasmine Guillory
The Wedding Date, Jasmine Guillory
CUMPARA >>

O poveste romantica despre dragoste si aventura, „Data nuntii”, urmareste povestea lui Alexa si a lui Drew, doi straini care se intalnesc la o nunta si se indragostesc unul de celalalt. Desi au ajuns impreuna la nunta ca simpli insotitori, Alexa si Drew descopera ca au mai multe in comun decat isi imaginau la inceput si incep o relatie. Acest roman ofera o perspectiva fresh asupra dragostei si a relatiilor, oferind cititorilor o lectura distractiva si emotionanta.

Meet Me in Paradise, Libby Hubscher

Meet Me in Paradise, Libby Hubscher
Meet Me in Paradise, Libby Hubscher
CUMPARA >>

„Intalneste-ma in Paradis” de Libby Hubscher este o poveste captivanta despre dragoste, aventura si descoperire. Cartea urmareste povestea a doua femei, Jessie si Riley, care se intalnesc pe o insula tropicala din Caraibe si se indragostesc una de cealalta. Desi provin din lumi diferite, Jessie si Riley incep o frumoasa poveste de dragoste si aventura, descoperind cine sunt cu adevarat si ce isi doresc de la viata.

Virgin River, Robyn Carr

carti de dragoste Virgin River, Robyn Carr
Virgin River, Robyn Carr
CUMPARA >>

„Virgin River” de Robyn Carr este o serie de romance si fictiune care are ca loc principal orasul Virgin River din California. Cartea urmareste povestea lui Melinda Monroe, o asistenta medicala din Los Angeles care se muta in Virgin River dupa moartea sotului ei, pentru a incepe o noua viata. In Virgin River, Melinda se intalneste cu un grup de oameni minunati, printre care si Jack Sheridan, un veteran de razboi cu probleme de sanatate care isi doreste sa-si refaca viata. Impreuna, Melinda si Jack trec prin provocari si aventuri in acest mic orasel montan, descoperind adevarata iubire si descoperindu-si adevaratele vise si dorinte. Seria „Virgin River” ofera cititorilor o poveste emotionanta despre dragoste, prietenie si descoperire, care ii va tine cu sufletul la gura pana la ultima pagina.

Lizzie Blake’s Best Mistake, Mazey Eddings

Lizzie Blake’s Best Mistake, Mazey Eddings
Lizzie Blake’s Best Mistake, Mazey Eddings
CUMPARA >>

„Lizzie Blake’s Best Mistake” de Mazey Eddings este o carte de romance contemporan publicata in 2022. Povestea urmareste drumul lui Lizzie Blake prin viata, de la greseli la iubire. Lizzie Blake este o tanara puternica si ambitioasa, care isi doreste sa-si atinga visurile si sa se bucure de viata la maximum. Dar, atunci cand isi da seama ca a facut o mare greseala, Lizzie se confrunta cu probleme emotionale si relationale. Cu ajutorul unui barbat charismatic si iubitor, Lizzie incearca sa isi depaseasca problemele si sa gaseasca fericirea. Cartea ofera o poveste captivanta despre dragoste, redescoperire si dezvoltare personala, si va fi apreciata de iubitorii de carti de dragoste contemporane.

Pacientul englez, Michael Ondaatje

Pacientul englez, Michael Ondaatje
Pacientul englez, Michael Ondaatje
CUMPARA >>

„Pacientul Englez” de Michael Ondaatje este o poveste de dragoste intensa, situata in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Este un roman de dragoste, razboi si mister, care se concentreaza pe viata unui pacient englez ars care este ingrijit intr-un sanatoriu italian in timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Cartea a castigat premiul Booker in 1992 si a fost adaptata intr-un film premiat cu patru premii Oscar in 1997.

The Last Letter from Your Lover, Jojo Moyes

Ultima scrisoare de la iubitul tau, Jojo Moyes.
Ultima scrisoare de dragoste, Jojo Moyes.
CUMPARA >>

„Ultima scrisoare de dragoste” este o carte scrisa de Jojo Moyes. Este o carte de dragoste si drama care se desfasoara in doua perioade distincte ale timpului – anii ’60 si anii 2000. Cartea urmareste povestea a doua femei care sunt legate prin scrisori de dragoste si explora teme precum iubirea, sacrificiul si descoperirea de sine. A devenit un bestseller si a fost adaptata pentru ecran.

Heartbreaker, Julie Garwood

carti de dragoste Heartbreaker, Julie Garwood
Heartbreaker, Julie Garwood
CUMPARA >>

„Heartbreaker” de Julie Garwood este o carte de dragoste si fictiune publicata in 2001, cu un protagonist puternic si o eroina independenta. Cartea poate include scene de actiune si suspans, precum si momente de umor si tensiune romantica. Poate fi o lectura captivanta pentru iubitorii de fictiune historicala sau a romanelor cu eroi puternici si eroine independente, precum si pentru cei care apreciaza povesti de dragoste cu un mister sau un conflict dezvoltat.

Envy, Sandra Brown

Envy, Sandra Brown
Envy, Sandra Brown
CUMPARA >>

„Envy” de Sandra Brown este o poveste plina de emotie si suspans, care exploreaza tema iubirii si geloziei. Personajul principal, Kelly Pruitt, se indragosteste de fratele mai mic al sotului ei, Noah Calhoun, dar se confrunta cu gelozia si obsesia acestuia. In ciuda opozitiei sotului ei si a familiei, Kelly si Noah incep o aventura pasionala, dar sunt obligati sa faca fata multor obstacole si provocari pentru a-si pastra dragostea. Romanul „Envy” de Sandra Brown ofera cititorilor o lectura captivanta si intensa, demonstrand ca dragostea poate triumfa asupra tuturor obstacolelor.

Razboi si pace, Lev Tolstoi

Razboi si pace, Lev Tolstoi
Razboi si pace, Lev Tolstoi
CUMPARA >>

„Razboi si pace” este un roman epic scris de Lev Tolstoi, publicat in 1869. Este considerat una dintre cele mai mari realizari ale literaturii universale si este adesea comparat cu „Anna Karenina”, un alt roman important al lui Tolstoi. „Razboi si pace” urmareste evolutia istoriei Rusiei in timpul Razboiului Patriotic din 1812 si a Napoleonicilor si se concentreaza pe viata a cinci familii nobile din Moscova. Romanul exploreaza teme precum razboiul, iubirea, istoria, moralitatea si libertatea individuala. Este una dintre cele mai mari opere ale tuturor timpurilor si este considerata un clasic al literaturii mondiale.

A Bollywood Affair, Sonali Dev

carte de dragoste A Bollywood Affair, Sonali Dev
A Bollywood Affair, Sonali Dev
CUMPARA >>

„A Bollywood Affair” de Sonali Dev este o carte de fictiune publicata in 2016. Este probabil o poveste de dragoste setata in India moderna, cu un protagonist indian puternic si o eroina independenta. Cartea poate explora cultura indiana si problemele sociale si culturale cu care se confrunta aceasta tara. Poate fi o lectura captivanta pentru iubitorii de fictiune setata in India sau pentru cei care apreciaza povesti de dragoste cu un conflict cultural sau familial dezvoltat.

Only Love, Mary Balogh

carte de dragoste Numai Iubirea Mary Balogh
Numai Iubirea de Mary Balogh
CUMPARA >>

„Numai iubirea” de Mary Balogh este o poveste de dragoste romantica si emotionanta care se concentreaza pe relatia dintre o tanara viitoare mama si un barbat singuratic si rece. Impreuna, cei doi trec prin obstacole si invata sa se deschida si sa se iubeasca.

Parfumul dragostei, Lisa Kleypas

carti de dragoste Parfumul Dragostei, Lisa Kleypas
Parfumul Dragostei de Lisa Kleypas
CUMPARA >>

„Parfumul dragostei” de Lisa Kleypas este o poveste de dragoste captivanta si romantica situata in Londra secolului XIX. Romanul urmareste relatia dintre o tanara frumoasa si independenta si un barbat misterios si bogat care incearca sa-si ascunda trecutul sau oscilant.

Cuvinte de dragoste, Sandra Brown

carti de dragoste Sandra Brown Cuvinte de dragoste
Cuvinte de Dragoste, Sandra Brown
CUMPARA >>

O poveste de dragost plina de suspans, „Cuvinte de dragoste” de Sandra Brown urmareste relatia dintre o jurnalista si un barbat cu un trecut misterios. Cei doi se indragostesc unul de celalalt in timp ce investigheaza o poveste controversata, dar trebuie sa faca fata multor obstacole si pericole pentru a-si pastra dragostea.

Descantec de dragoste, Mary Jo Putney

Carti de dragoste Descantec de dragoste de Mary Jo Putney
Descantec de dragoste de Mary Jo Putney
CUMPARA >>

„Descantec de dragoste” de Mary Jo Putney este o poveste de dragoste romantica si emotionanta situata in Regatul Unit in secolul XIX. Romanul urmareste relatia dintre o tanara vaduva si un barbat cu un trecut tulbure care incearca sa-si gaseasca fericirea impreuna, dar trebuie sa faca fata multor obstacole si prejudecati.

Iubirea te invata, Irina Binder

Carte de dragoste Iubirea te invata de Irina Binder
Iubirea te invata de Irina Binder
CUMPARA >>

„Iubirea te invata” de Irina Binder este o poveste de dragoste emotionanta si profunda care urmareste relatia dintre o tanara care incearca sa-si gaseasca locul in lume si un barbat care a trecut prin multe incercari si a invatat sa aprecieze valoarea adevaratei iubiri. Prin personajul principal si povestea ei, „Iubirea Te Invata” transmite mesajul puternic ca iubirea poate fi invatata si ca oricine poate gasi fericirea in dragoste, atunci cand isi deschide inima si isi asuma riscurile.

Pretul iubirii, Lisa Kleypas

Carti de dragoste Lisa Kleypas, Pretul iubirii
Pretul iubirii de Lisa Kleypas
CUMPARA >>

„Pretul iubirii” de Lisa Kleypas este un roman de dragoste care urmareste relatia dintre o tanara care incearca sa-si gaseasca locul in societate si un barbat bogat si puternic, care incearca sa se protejeze de dragostea care i-a distrus viata in trecut. Este o poveste de dragoste captivanta si romantica situata in Londra secolului XIX.

The Lost and Found Necklace, Louisa Leaman

Carte de dragoste The Lost Found Necklace, Louisa Leaman
The Lost Found Necklace Louisa Leaman
CUMPARA >>

„The Lost and Found Necklace” de Louisa Leaman este o carte publicata in 2021. Este probabil o carte de fiction, cu un subiect care se concentreaza pe pierderea si gasirea unei pietre pretioase sau a unui colier. Povestea probabil urmareste calatoria personajului principal prin incercarile de a-si recupera bunurile pierdute si poate include elemente de mister, aventura si, poate, dragoste. Cartea poate oferi o lectura captivanta si plina de suspans pentru iubitorii de fictiune cu subiecte misterioase si istorii de cautare a bunurilor pierdute.

Cele mai frumoase carti de dragoste istorice

Romanele de dragoste istorice sunt unele dintre cele mai populare carti din genul romantic. Romantele istorice de fictiune literara continua sa fie publicate, iar un exemplu recent notabil este Wolf Hall (2009), un roman castigator de mai multe premii al romancierului istoric englez Hilary Mantel. Aceasta lista de carti evidentiaza atractivitatea romanelor de dragoste istorice si ofera recomandari pentru cele mai frumoase romane de dragoste care merita citite:

The Duke and I, Julia Quinn

Carti de dragoste The Duke and I de Julia Quinn
The Duke and I de Julia Quinn
CUMPARA >>

„The Duke and I” de Julia Quinn este o poveste de dragoste amuzanta si romantica situata in Londra secolului XIX. Romanul urmareste relatia dintre un duce si o tanara inteligenta care incearca sa-si gaseasca locul in societate si care se lupta sa se apropie unul de celalalt, in ciuda prejudecatilor si a regulilor societatii.

In Her Highlander’s Bed, Lynsay Sands

Carte de dragoste In Her Highlander's Bed" de Lynsay Sands
In Her Highlander’s Bed” de Lynsay Sands
CUMPARA >>

„In Her Highlander’s Bed” de Lynsay Sands este o poveste de dragoste historica situata in Scotia secolului XVI. Romanul urmareste relatia dintre o tanara noblete si un vanator de recompense si mostenitor de clan, care incearca sa-si gaseasca fericirea impreuna, in ciuda pericolelor si obstacolelor care le stau in cale.

The Duke Gets Even, Joanna Shupe

Carte de dragoste The Duke Gets Even de Joanna Shupe
The Duke Gets Even de Joanna Shupe
CUMPARA >>

„The Duke Gets Even” de Joanna Shupe este o carte de dragoste de epoca care urmeaza povestea lui West Ravenel, un duce neobisnuit, si a Elsie Sutton, o tanara cu o minte isteata si independenta. Cei doi se intalnesc intr-un moment nepotrivit, dar acest lucru nu-i impiedica sa se indragosteasca unul de celalalt. West este decis sa-si schimbe imaginea de lady-killer, iar Elsie este dispusa sa-si lase in urma trecutul si sa-si inceapa o noua viata. Insa, atunci cand trecutul lor ii prinde din urma, West si Elsie sunt nevoiti sa se lupte pentru iubirea lor. „The Duke Gets Even” este o poveste romantica captivanta despre iertare, curaj si puterea dragostei.

The Singing Trees, Boo Walker

Carte de dragoste The Singing Trees de Boo Walker
The Singing Trees de Boo Walker
CUMPARA >>

„The Singing Trees” de Boo Walker este o poveste de dragoste si aventura situata in secolul XIX. Romanul urmareste relatia dintre un tanar muzician si o tanara romantica, care se intalnesc intr-un oras rural si incearca sa-si gaseasca fericirea impreuna, in ciuda pericolelor si obstacolelor.

Above the Bay of Angels, Rhys Bowen

Carti de dragoste bestseller Above the Bay of Angels de Rhys Bowen
Above the Bay of Angels de Rhys Bowen
CUMPARA >>

„Above the Bay of Angels” de Rhys Bowen este o poveste de dragoste plina de aventura si mister care se desfasoara in Franta anilor 1920. Personajul principal, un detectiv privat englez, se afla in misiune pentru a descoperi adevarul despre moartea unei tinere fete americane si se indragosteste de sora ei, care se afla sub protectia unui duce francez.

What I Did for a Duke, Julie Anne Long

Carte de dragoste What I Did for a Duke de Julie Anne Long
What I Did for a Duke de Julie Anne Long
CUMPARA >>

„What I Did for a Duke” de Julie Anne Long se concentreaza pe relatia dintre personajul principal feminin, o menajera care lucreaza pentru familia unui duce, si personajul masculin principal, ducele in sine. Dupa ce se indragostesc, ei trebuie sa lupte pentru a invinge prejudecatile societatii si a-si construi o viata impreuna.

A Kingdom of Dreams, Judith McNaught

Carte de dragoste A Kingdom of Dreams" de Judith McNaught
A Kingdom of Dreams de Judith McNaught
CUMPARA >>

„A Kingdom of Dreams” de Judith McNaught se concentreaza pe relatia dintre un print englez si o tanara fata americana, care se indragostesc, dar sunt despartiti din cauza prejudecatilor societatii si a obstacolelor politice. Dupa un deceniu de despartire, ei se reintalnesc si trebuie sa invinga obstacolele pentru a-si reincepe iubirea.

Butterfly Swords, Jeannie Lin

„Butterfly Swords” de Jeannie Lin se desfasoara in China imperiala si urmareste povestea de dragoste dintre o printesa si un razboinic misterios. Pe masura ce se aprofundeaza in relatia lor, ei trebuie sa lupte pentru a invinge conspiratii politice si a-si proteja familia si imperiul.

Devil in Winter, Lisa Kleypas

Carti de dragoste Fiica diavolului de Lisa Kleypas
Fiica diavolului de Lisa Kleypas
CUMPARA >>

„Fiica diavolului” de Lisa Kleypas se concentreaza pe relatia dintre personajul principal feminin, o tanara si frumoasa fata din societatea engleza, si personajul masculin principal, un duce misterios si controversat. Pe masura ce se aprofundeaza in relatia lor, ei trebuie sa invinga obstacolele si prejudecatile. Aceasta carte exploreaza teme precum iubirea, onoarea si prejudecatile din societatea regency englezeasca, si prezinta o poveste plina de aventuri si tensiune romantica.

Never Love a Highlander, Maya Banks

Carti de dragoste Never Love a Highlander de Maya Banks
Never Love a Highlander de Maya Banks
CUMPARA >>

„Never Love a Highlander” de Maya Banks este o carte de romance istoric cu tematica highlander. Ea urmareste povestea lui Ewan McCabe, un tanar highlander faimos pentru puterea si curajul sau, si a lui Gwyneth, o tanara englezoaica care a fost luata ostatica de catre triburile highlander. In ciuda diferentelor culturale si a inamicilor comuni, Ewan si Gwyneth incep sa-si dezvolte sentimente unul fata de celalalt. Insa, atunci cand Gwyneth este fortata sa se intoarca in Anglia, ea si Ewan sunt nevoiti sa faca fata multor provocari si sa lupte pentru dragostea lor.

Into the Wildnerness, Sara Donati

Carte de dragoste Into the Wildnerness de Sara Donati
Into the Wildnerness de Sara Donati
CUMPARA >>

„Into the Wildnerness” de Sara Donati este o carte de istorie si romance setata in vestul salbatic al Statelor Unite ale Americii in secolul al XIX-lea. Ea urmareste povestea lui Elizabeth Middleton, o tanara englezoaica educata, care se muta in vestul salbatic pentru a incepe o noua viata cu familia sa. Acolo, ea intalneste pe Nathaniel Bonner, un baiat indian adoptat de o familie engleza, care acum traieste in vestul salbatic. In ciuda diferentelor culturale si a provocarilor, Elizabeth si Nathaniel incep sa se indragosteasca, dar sunt nevoiti sa lupte pentru a pastra iubirea lor in acest mediu salbatic si periculos.

The Davenports, Krystal Marquis

Carte de dragoste The Davenports de Krystal Marquis
The Davenports de Krystal Marquis
CUMPARA >>

„The Davenports” de Krystal Marquis este o serie de carti de romance contemporan care urmareste povestea familiei Davenport, o familie bogata si puternica din SUA. Fiecare carte din serie se concentreaza pe relatia dintre un membru al familiei Davenport si partenerul sau iubit, si exploreaza teme precum dragostea, familia si puterea.

Cele mai frumoase carti de dragoste pentru adolescenti

Adolescenta este o perioada plina de schimbari si descoperiri, inclusiv in ceea ce priveste relatiile amoroase. Cartile pot fi un prilej excelent de a explora emotiile, relatiile si problemele cu care se confrunta tinerii in aceasta etapa a vietii lor. Iata cateva dintre cele mai frumoase carti de dragoste pentru adolescenti:

Twilight, Stephenie Meyer

Twilight, Stephenie Meyer
Twilight, Stephenie Meyer
CUMPARA >>

„Twilight” este o carte scrisa de Stephenie Meyer, publicata in anul 2005. Acesta este primul volum al seriei „Twilight Saga” si urmareste povestea lui Bella Swan, o tanara care se muta in Forks, Washington si incepe sa se indragosteasca de vampirul Edward Cullen. Aceasta poveste de dragoste captivanta este plina de mister, aventura si pasiune, iar adolescentii sunt atrasi de acest aspect. Cu un stil de scriere accesibil si personaje memorabile, „Twilight” ramane una dintre cele mai iubite carti de dragoste pentru adolescenti.

The Fault in Our Stars, John Green

The Fault in Our Stars, John Green
CUMPARA >>

Aceasta carte poate fi descrisa ca una dintre cele mai emotionante carti de dragoste scrise vreodata. Povestea incepe cu o intalnire intre Hazel, o tanara cu cancer terminal, si Gus, un baiat care a supravietuit unui cancer. Cei doi incep o relatie profunda, dar, in acelasi timp, se confrunta cu problemele asociate cu bolile lor.

Forever . . ., Judy Blume

carti de dragoste Forever . . ., Judy Blume
Forever . . ., Judy Blume
CUMPARA >>

„Forever . . .” de Judy Blume este o carte pentru tinerete despre dragoste, sexualitate si calatorie. Povestea urmareste relatia dintre Katherine si Michael, care se indragostesc si incearca sa isi pastreze relatia intacta in ciuda obstacolelor. Teme controversate precum activitatea sexuala inainte de casatorie se regasesc in aceasta carte, luand in considerare punctele de vedere ale tinerilor si a societatii in general. Aceasta este o lectura captivanta si intelepta pentru orice adolescent care exploreaza emotiile si relatiile lor amoroase.

To All the Boys I’ve Loved Before, Jenny Han

carti de dragoste To All the Boys I've Loved Before, Jenny Han
To All the Boys I’ve Loved Before, Jenny Han
CUMPARA >>

Aceasta carte de dragoste pentru adolescenti are la baza povestea lui Lara Jean, o adolescenta care si-a scris scrisori de dragoste pentru toti baietii la care a fost indragostita, dar care nu le-a trimis niciodata. Cand scrisorile incep sa ajunga la destinatari, Lara Jean se confrunta cu consecintele actiunilor ei si incepe o aventura emotionanta in cautarea adevaratei iubiri.

The Selection, Kiera Cass

carti de dragoste The Selection de Kiera Cass
The Selection de Kiera Cass
CUMPARA >>

„The Selection” de Kiera Cass este un roman pentru tineri, plasat intr-o societate distopica in care are loc o competitie pentru a determina urmatoarea regina. Protagonista, este aleasa sa concureze si este cufundat intr-o lume de lux, intrigi politice si romantism neasteptat. In timp ce incearca sa navigheze prin regulile si relatiile complexe din cadrul competitiei, ea se indragosteste de misteriosul si carismaticul print Maxon.

Fangirl, Rainbow Rowell

carti de dragoste pentru adolescenti Fangirl de Rainbow Rowel
Fangirl de Rainbow Rowell
CUMPARA >>

„Fangirl” de Rainbow Rowell este un roman despre maturitate despre o studenta timida si introvertita pe nume Cath, care este o mare fana a unei serii de carti populare. Pe masura ce isi incepe primul an de facultate si navigheaza intr-o noua independenta si provocarile maturitatii, se lupta cu identitatea ei de fan si scriitoare si invata sa-si gaseasca propria voce si sentimentul de sine. Pe parcurs, ea gaseste prietenie si dragoste in locuri neasteptate.

Eleanor & Park, Rainbow Rowell

carti de dragoste pentru adolescenti Eleanor & Park, Rainbow Rowell
Eleanor & Park de Rainbow Rowell
CUMPARA >>

Aceasta carte spune povestea relatiei dintre Eleanor, o adolescenta care creste intr-o familie disfunctionala, si Park, un baiat de origine coreeana care se simte neinteles de familia sa. Cei doi incep o relatie tainica, care devine un adevarat sapun pe care il traiesc atat Eleanor, cat si Park.

Anna and the French Kiss, Stephanie Perkins

carte de dragoste pentru adolescenti Anna and the French Kiss, Stephanie Perkins
Anna and the French Kiss de Stephanie Perkins
CUMPARA >>

„Anna and the French Kiss” de Stephanie Perkins spune povestea lui Anna, o tanara americana care este trimisa sa studieze in Paris pentru un an. Aici, ea se indragosteste de St. Clair, un baiat francez talentat si distractiv, cu un trecut dureros. Impreuna, ei descopera lumea Parisului si isi dau seama ca dragostea poate fi complicata, dar, totodata, poate fi cea mai uimitoare experienta din viata lor.

Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe, Benjamin Alire Saenz

carti adolescenti Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe, Benjamin Alire Saenz
Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe de Benjamin Alire Saenz
CUMPARA >>

„Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe” de Benjamin Alire Saenz spune povestea a doi tineri, Aristotle si Dante, care devin prieteni si isi dezvaluie secretele si temerile lor unul altuia. Pe masura ce isi explora propria identitate sexuala si lupta cu problemele familiei si ale societatii, ei isi dau seama ca dragostea adevarata poate fi gasita in cel mai neasteptat locuri.

Simon vs. the Homo Sapiens Agenda, Becky Albertalli

carti adolescenti Simon vs. the Homo Sapiens Agenda, Becky Albertalli
Simon vs. the Homo Sapiens Agenda de Becky Albertalli
CUMPARA >>

„Simon vs. the Homo Sapiens Agenda” de Becky Albertalli este o poveste despre descoperirea identitatii si a dragostei. Protagonistul, Simon, este un adolescent gay care incearca sa isi pastreze identitatea secreta, dar este amenintat ca va fi dezvaluit de cineva. In timp ce incearca sa descopere cine este persoana care il ameninta, Simon isi gaseste dragostea si isi accepta adevarata identitate.

The Song of Achilles, Madeline Miller

Carte de dragoste adolescenti The Song of Achilles, Madeline Miller
The Song of Achilles de Madeline Miller
CUMPARA >>

„The Song of Achilles” de Madeline Miller spune povestea lui Patroclus, un tanar care se alatura lui Achilles in razboiul troian. Pe masura ce isi construiesc o legatura puternica, ei isi dau seama ca dragostea lor este mult mai profunda decat orice amicitie.

„More Happy Than Not”, Adam Silvera

Carti pentru adolescenti More Happy Than Not, Adam Silvera
More Happy Than Not de Adam Silvera
CUMPARA >>

More Happy Than Not de Adam Silvera este o poveste emotionanta despre dragoste si identitate sexuala. Protagonistul Aaron Soto, un tanar de 16 ani din The Bronx, care se confrunta cu sentimente confuze fata de identitatea sa sexuala si cu presiunea din partea familiei si a comunitatii sale. El incearca sa gaseasca fericirea prin intermediul unei proceduri ciudate care ar trebui sa ii stearga amintirile neplacute, dar acest lucru il face sa isi puna in discutie propriile sentimente si valori. Cartea aduce in prim plan teme precum acceptarea de sine, diversitatea sexuala si relatiile familiale complexe si emotionale.

„The Grand Sophy”, Georgette Heyer

carte de dragoste adolescenti The Grand Sophy, Georgette Heyer
The Grand Sophy, Georgette Heyer
CUMPARA >>

The Grand Sophy de Georgette Heyer este o poveste romantica istorica care urmareste aventurile lui Sophy, o tanara inteligenta si independenta care isi schimba viata familiei de veri prin curajul si ingeniozitatea sa. Cu toate acestea, viata ei se schimba in mod dramatic atunci cand unchiul ei decide sa o casatoreasca cu un tanar nobil, Charles, care se afla in dificultate financiara. Cu un plan bine gandit, Sophie incearca sa-si salveze familia si sa-si pastreze dragostea pentru un barbat pe care il iubeste, intr-o poveste plina de aventuri si umor.

Secrets of a Summer Night, Lisa Kleypas

carte de dragoste Secretul unei nopti de vara de Lisa Kleypas
Secretul unei nopti de vara de Lisa Kleypas
CUMPARA >>

„Secretul unei nopti de vara” este o carte de dragoste scrisa de Lisa Kleypas. Cartea urmareste povestea lui Annabelle Peyton, o tanara frumoasa si independenta care doreste sa-si gaseasca sotul perfect, si a lui Simon Hunt, un barbat fermecator si intrigant care este obisnuit sa aiba tot ce isi doreste. Impreuna, cei doi se indragostesc si descopera ca trebuie sa lupte pentru dragostea lor in ciuda barierelor societatii. „Secrets of a Summer Night” este o poveste incendiara si captivanta despre dragostea adevarata, despre sacrificiu si despre lupta pentru a fi impreuna.

Flowers from the Storm, Laura Kinsale

carti de dragoste Flowers from the Storm, Laura Kinsale
Flowers from the Storm de Laura Kinsale
CUMPARA >>

Flowers from the Storm de Laura Kinsale este o poveste romantica despre o tanara care se indragosteste de un barbat surd si mut, care a fost stigmatizat si exilat din societate. Cartea aduce impreuna doua personaje foarte diferite, dar care, in ciuda obstacolelor, reusesc sa gaseasca dragoste si fericire unul in celalalt.

Morning Glory, Lavyrle Spencer

Carte de dragoste Morning Glory, Lavyrle Spencer
Morning Glory, Lavyrle Spencer
CUMPARA >>

„Morning Glory” de Lavyrle Spencer este o poveste romantica despre o femeie care incearca sa isi gaseasca fericirea prin intermediul corespondentei prin email cu un strain. Pe masura ce cei doi se cunosc mai bine prin intermediul scrisorilor, ei incep sa isi doreasca sa se intalneasca si sa isi transforme conexiunea virtuala intr-una reala.

Lord of Scoundrels, Loretta Chase

Carte de dragoste Lord of Scoundrels de Loretta Chase
Lord of Scoundrels de Loretta Chase
CUMPARA >>

Lord of Scoundrels de Loretta Chase este o poveste romantica istorica care urmareste aventurile unui barbat cunoscut sub numele de Lord Sin, care se indragosteste de o tanara independenta si puternica. Ea se intalneste cu tanarul scandalos, Sebastian Ballister, Marcheazul de lyndon, pe care il dispretuieste dar in acelasi timp il gaseste extrem de atractiv. Pe masura ce incearca sa-si protejeze familia, Jessica se afla intr-o lupta de putere cu Sebastian, care incearca sa-si indeplineasca datoriile fata de familia sa. In ciuda tuturor obstacolelor, cei doi incep sa se atraga unul catre celalalt, intr-un mod pasional si intens, si incep o relatie care va schimba vietile lor pentru totdeauna.

Cele mai frumoase carti de dragoste cu scotieni

Daca esti in cautarea unei carti romantice pline de pasiune si aventura, atunci cartile de dragoste cu tema scotiana ar putea fi alegerea perfecta pentru tine. Scotia este renumita pentru peisajul sau pitoresc, istoria sa bogata si traditiile sale unice, toate acestea fiind ingrediente esentiale pentru a crea povesti de dragoste pline de farmec. Personajele scotiene sunt descrise adesea ca fiind fermecatoare, puternice si loiale, iar relatiile lor de dragoste sunt pline de pasiune, obstacole si, in final, fericire. Asadar, daca esti in cautarea unei carti de dragoste cu scotieni care sa te captiveze, iata cateva sugestii:

The Highlander’s Bride, Amanda Scott

carti de dragoste cu scotieni The Highlander's Bride, Amanda Scott
The Highlander’s Bride de Amanda Scott
CUMPARA >>

Una dintre cele mai caprivante carti de dragoste cu clanuri scotiene pe care le poti include in lista ta de lectura este „The Highlander’s Bride” de Amanda Scott. Aceasta carte urmareste povestea unei tinere engleze care se casatoreste cu un viteaz scotian din clanul Macleod. Povestea urmareste relația lor, care trece prin probleme politice și conflicte interne ale clanului, inainte de a ajunge la un final fericit.

On Dublin Street de Samantha Young

On Dublin Street de Samantha Young
CUMPARA >>

„Pe strada Dublin” de Samantha Young urmareste povestea lui Jocelyn Butler si a lui Braden Carmichael, care se indragostesc intr-o atmosfera moderna si cosmopolita a orasului Edinburgh. Cartea abordeaza teme precum iertarea, increderea si puterea dragostei si este una dintre cele mai populare carti de dragoste scotiene.

A Scottish Love, Victoria Robinson

Un a dintre cele mai frumoase carti de dragoste cu teme scotiana, „A Scottish Love” de Victoria Robinson, este o poveste de dragoste plina de pasiune si aventura, unde personajul principal, Isobel, se indragosteste de un barbat scotian puternic, Alasdair. Cartea exploreaza teme precum loialitatea, onoarea si sacrificiul intr-o relatie de dragoste.

The Scot, Jennifer Haymore

Un roman interesant, „The Scot” de Jennifer Haymore, urmareste povestea lui Catriona si a lui Finlay, care se indragostesc intr-o Scotie feudala. Cartea abordeaza subiecte precum loialitatea, puterea si sacrificiul intr-o relatie de dragoste si ofera o privire profunda asupra culturii si istoriei scotiene.

Highland Surrender, Tarah Scott

„Highland Surrender” de Tarah Scott este o carte de dragoste care se concentreaza pe tema clanurilor scotiene si a vietii in Scotia secolului XVIII. Povestea urmareste relatia dintre un lord scotian puternic si o tanara mostenitoare engleza, care sunt nevoiti sa se intalneasca in mijlocul unei batalii pentru putere si control asupra Scotiei. Una dintre cele mai romantice carti de dragoste, plina de actiune, suspans si drame, creand o poveste captivanta si emotionanta despre iubirea care poate rezista la toate obstacolele.

The Highlander’s Promise, Lynsay Sands

carti cu scotieni The Highlander's Promise, Lynsay Sands
The Highlander’s Promise de Lynsay Sands

„The Highlander’s Promise” de Lynsay Sands spune povestea lui Gwyneth si a lui Alistair, care se indragostesc intr-o Scotie feudala. In carte regasim subiecte precum iubirea, loialitatea si sacrificiul intr-o relatie de dragoste si ofera o privire asupra vietii si culturii scotiene din acea perioada.

The MacKinnon’s Bride, Tanya Anne Crosby

carti de dragoste cu scotieni The MacKinnon's Bride, Tanya Anne Crosby
The MacKinnon’s Bride de Tanya Anne Crosby

The MacKinnon’s Bride” de Tanya Anne Crosby este o carte de dragoste care urmareste povestea lui Liam MacKinnon si a lui Abigail, care se indragostesc intr-o Scotie medievala. Cartea abordeaza teme precum iubirea, loialitatea si sacrificiul intr-o relatie de dragoste si ofera o privire asupra vietii si culturii scotiene din acea perioada.

The Scot, The Witch and The Wardrobe, L.L. Muir

„The Scot, The Witch and The Wardrobe” de L.L. Muir este o carte de dragoste care se concentreaza pe tema clanurilor scotiene si a vietii in Scotia secolului XVIII. Povestea urmareste relatia dintre un tanar lord scotian si o tanara vrajitoare, care se intalnesc intr-o perioada tulbure din istoria Scotiei. Personajele sunt bine conturate si au personalitati puternice, care se lupta pentru a-si gasi iubirea intr-o lume care nu le accepta. Daca esti in cautarea unei carti de dragoste pline de aventura si drama, care te cufunda intr-o lume plina de istorie si magie, atunci „The Scot, The Witch and The Wardrobe” este o alegere perfecta.

A Highlander’s Homecoming, Lily Baldwin

„A Highlander’s Homecoming” de Lily Baldwin este o carte de dragoste care se concentreaza pe tema clanurilor scotiene si a vietii in Scotia secolului XVIII. Povestea urmareste relatia dintre un tanar lord scotian si o tanara lady engleza, care se intalnesc intr-o perioada tulbure din istoria Scotiei. Este o alegere excelenta pentru cititorii care iubesc cartile de dragoste cu clanuri scotiene. Cu o poveste captivanta si personaje puternice si umane, aceasta carte este o lectura emotionanta si plina de actiune pentru cei care apreciaza genul. Daca esti in cautarea unei carti de dragoste pline de aventura si drama, care te cufunda intr-o lume plina de istorie si cultura, atunci „A Highlander’s Homecoming” este o alegere perfecta.

Highlander’s Heart, Maeve Greyson

„Highlander’s Heart” de Maeve Greyson urmareste povestea lui Alexander si a lui Caroline, care se indragostesc intr-o Scotie feudala. Cartea abordeaza teme precum iubirea, loialitatea si sacrificiul intr-o relatie de dragoste si ofera o privire asupra vietii si culturii scotiene din acea perioada.

The Highlander’s Touch, Grace Burrowes

„The Highlander’s Touch” de Grace Burrowes. Aceasta carte urmareste povestea lui Ewan si a lui Gwendolyn, care se indragostesc intr-o Scotie feudala. Cartea abordeaza teme precum iubirea, loialitatea si sacrificiul intr-o relatie de dragoste si ofera o privire asupra vietii si culturii scotiene din acea perioada.

Cele mai frumoase carti de dragoste erotice

Pentru iubitorii de lectura am pregatit o selectie dintre cele mai bune carti de dragoste erotice, care sunt pline de povesti pasionale, fantezii, jocuri si multe aventuri care te vor captiva inca de la primele pagini.

Acum ca se pare ca literatura erotica prezinta un interes deosebit, atat pentru marii edituri, cat si pentru cititori, dovada fiind fenomene precum „Fifty Shades of Grey” sau „Crossfire”, ni se pare momentul ideal sa ne amintim de aceste repere in literatura erotica prin aceasta selectie de romane erotice de dragoste:

Chiar daca poate nu ai citit povestea si nici nu ai vazut versiunea adaptata pentru marele ecran, cu siguranta ai auzit de Christian Gray si Anastasia Steele, protagonistii din „Fifty Shades of Grey”, roman erotic care a reusit sa vanda peste 100 de milioane de exemplare din prima sa carte in 2014, pe langa faptul ca versiunea sa de ebook este cea mai descarcata din istorie. Povestea a reusit sa „democratizeze” romanul erotic, ajungand la milioane de cititori.

„Fifty Shades of Grey”, E. L. James

carti de dragoste erotice "Fifty Shades of Grey", E. L. James
Fifty Shades of Grey de E. L. James
CUMPARA >>

„Fifty Shades of Grey” este un roman scris de E. L. James si este prima carte din trilogia „Fifty Shades”. Povestea este o drama romantica si erotica care urmareste relatia dintre o studenta pe nume Anastasia Steele si un tanar om de afaceri de succes pe nume Christian Grey. Romanul este o privire vaporoasa si controversata asupra stilului de viata BDSM si a fost atat laudat, cat si criticat pentru descrierea relatiilor BDSM si a temelor sexuale. Cartea a fost foarte populara si s-a vandut in milioane de exemplare in intreaga lume si a fost adaptata intr-o franciza de film de succes.

Delta of Venus, Anais Nin

carti de dragoste erotice Delta of Venus, Anais Nin
Delta of Venus de Anais Nin
CUMPARA >>

„Delta of Venus” este o colectie de povestiri scrise de Anais Nin si a fost publicata pentru prima data in 1977. Povestile fac parte dintr-o colectie mai ampla de erotica pe care Nin a scris-o in anii 1940 la cererea unui mecenat bogat care dorea sa o finanteze. „Delta lui Venus” a fost laudata pe scara larga pentru contributia sa la genul erotic si pentru meritul sau artistic. A fost imbratisat de comunitatile feministe si LGBT pentru prezentarea revolutionara si incluziva a sexualitatii si a dorintei. Cartea ramane un clasic al eroticii si este considerata o opera importanta a literaturii secolului XX.

Twice In A Lifetime, Clare Lydon

carti de dragoste Twice In A Lifetime de Clare Lydon
Twice In A Lifetime de Clare Lydon

„De doua ori intr-o viata” este un roman romantic scris de Clare Lydon. Cartea urmareste povestea a doua femei, Jo si Hayley, care se intalnesc mai tarziu in viata si se indragostesc. Ambele femei au trecut prin experiente dificile si sunt in cautarea dragostei si a fericirii. „De doua ori intr-o viata” este un roman emotionant si frumos scris, care cu siguranta va rezona cu cititorii care cauta o poveste romantica si inaltatoare despre puterea iubirii.

Rush, Maya Banks

carti de dragoste erotice Rush, Maya Banks
Rush de Maya Banks
CUMPARA >>

Rush” este un roman de dragoste contemporan scris de Maya Banks. Cartea face parte din seria KGI (Kelly Group International) si urmareste povestea unei tinere pe nume Gabe si a unui om de afaceri bogat si puternic pe nume Decklan. „Rush” este un roman palpitant si captivant, care cu siguranta ii va tine pe cititori pe marginea locurilor lor. Cartea este populara printre fanii genului romantic si este considerata pe scara larga a fi un clasic al genului romantic contemporan.

Bared to You, Sylvia Day

carte de dragoste Bared to You, Sylvia Day
Bared to You de Sylvia Day
CUMPARA >>

„Bared to You” scrisa de Sylvia Day. Aceasta este prima carte din seria Crossfire si este considerata o carte de romance contemporana. Povestea se invarte in jurul a doua personaje principale, Eva si Gideon, care se indragostesc unul de celalalt intr-un mod pasional si intens, in ciuda problemelor trecute si a obstacolelor care incearca sa-i desparta. Cartea abordeaza teme precum iubire, dorinta, relatii si superare si a fost apreciata pentru modul in care trateaza aceste teme si pentru personajele puternice si complexe.

The Last Nude, Ellis Avery

carte de dragoste Ultimul nud de Ellis Avery
Ultimul nud de Ellis Avery
CUMPARA >>

„Ultimul nud” este o traducere in limba romana a cartii „The Last Nude” scrisa de Ellis Avery. Aceasta carte este o carte istorica si de fictiune, care urmareste povestea unei artiste franceze din anii 1920, Tamara de Lempicka, si a modelului ei, Rafaela. Cartea exploreaza relatia dintre cele doua femei, care se indragostesc una de cealalta intr-o lume dominata de barbati, si lupta lor pentru a-si gasi fericirea intr-un context social si politic greu. De asemenea, cartea abordeaza teme precum orientarea sexuala, feminismul, arta si istoria culturala a secolului XX.

Cartile de dragoste continua sa fie un subiect popular si fascinant pentru cititorii din intreaga lume. De la „Romeo si Julieta” la „The Notebook” si „Out of Africa”, fiecare dintre aceste carti aduce o poveste unica despre dragoste si emotie, care ii atrage pe cititori si ii tine conectati pana la final. Indiferent daca preferi carti de dragoste clasice sau contemporane, aceste opere literare sunt o sursa de inspiratie pentru oricine. Ele ne arata cat de puternica poate fi dragostea si cum aceasta poate rezista la toate obstacolele.

- Advertisement -

RECENTE