Ce sunt panourile sandwich şi ce aplicaţii au?

Dacă eşti în căutarea unui material modular de construcţii pentru acoperirea structurilor şi a clădirilor sau compartimentare interioară, trebuie să iei în considerare posibilitatea de integrare a panourilor sandwich. Acestea sunt formate din două straturi care crează structura exterioară şi conferă formă, rigiditatea şi rezistenţa la intemperii şi conţin un miez care este izolator termic şi fonic.

Operațiunea de montare panouri sandwich este complexă și riscantă și necesită echipament specializat și personal instruit în acest sens. 

Panourile sandwich din poliuretan – caracteristici

Cea mai importantă caracteristică a panourilor sandwich din poliuretan este gradul crescut de izolare. Miezul plăcilor are conductivitate termică redusă, adică asigură o izolaţie termică superioară, motiv pentru care panourile sunt deseori folosite în prezent la renovarea clădirilor pentru acoperişuri şi faţade, dar şi la construcţia clădirilor industriale. 

Alt aspect care recomandă aceste materiale este faptul că sunt fabricate şi instalate uşor, timpul de montaj panouri sandwich fiind cu mult mai scurt decât în cazul altor sisteme. Şi, deloc în ultimul rând, sunt disponibile într-o varietate de forme şi finisaje, de la rustic la modern, imitaţie de lemn sau chiar de gresie. 

Aplicaţiile panourilor sandwich 

Aceste materiale moderne de construcţie izolante fonic şi termic sunt deseori folosite la acoperişuri şi faţadele clădirilor. De asemenea, sunt perfecte pentru izolarea şi eficientizarea camerelor frigorifice, a depozitelor, a centrelor sportive şi comerciale, dar şi la locuinţele noi sau renovate. 

Panouri sandwich pentru faţade

În funcţie de metoda de montaj panou sandwich, acestea sunt de mai multe tipuri. Pe lângă placarea faţadelor, se pot utiliza şi pentru compartimentarea interioarelor în case, şcoli, spitale, centre comerciale sau industriale. De asemenea, se pot folosi pentru pereţii interior care necesită izolaţie. Sistemul de prindere al acestor panouri este special conceput pentru a asigura protecţie adecvată şi a preveni disiparea căldurii sau a umidităţii. 

Panouri sandwich pentru acoperiș

Faţă de panourile pentru faţade, cele pentru acoperiş sunt mai rezistente. Acestea trebuie să facă faţă condiţiilor de mediu, zăpezii, ploii şi altor factori climatici vitregi. Pentru a preveni scurgerile în caz de ploaie, zăpadă şi umiditate, panourile sandwich de acoperiş sunt fixate de structură cu şuruburi autoforante şi prevăzute cu rosturi de etanşare care grăbesc montajul şi protejează stratul izolator. 

- Advertisement -

RECENTE