Ce tipuri de combustibil solid poți folosi într-o centrală universală

Cei mai mulți dintre producătorii de centrale pe bază de combustibil preferă să realizeze mai multe variante ale centralelor comercializate. De cele mai multe ori, vorbim despre centrale pe lemne clasice și centrale pe lemne universale. Care este diferența între cele două variante?

Există mai multe diferențe, însă cea mai importantă dintre ele privește posibilitatea de a folosi mai multe tipuri de combustibil solid. Mai exact, în cazul în care optezi pentru achiziția unei centrale pe lemne si carbuni ieftine atunci cu siguranță vei putea folosi o mulțime de tipuri de combustibil solid și nu numai lemne de foc.

De fapt, multe persoane se întreabă ce tipuri de combustibil solid pot fi folosite pentru alimentarea centralei. Ei bine, în acest sens există mai multe opțiuni pe care trebuie să le ai în vedere. 

Am contactat echipa de la Centrale-Lemne-Liepsnele.ro, în oferta cărora găsim cele mai bune centrale universale pe lemne și cărbuni, pentru a afla care sunt tipurile de combustibil pe care le putem folosi în cazul centralelor pe care ei le comercializează.

Iată care sunt acestea:

  • lemn de foc; 
  • brichete de rumeguș; 
  • peleți și așchii de lemn; 
  • cărbuni.

Sunt așadar 4 opțiuni foarte accesibile și totodată avantajoase din mai multe puncte de vedere. 

De ce să alegi o centrală pe lemne care poate folosi mai multe tipuri de combustibil solid

Te poți întreba de ce să alegi o centrală universală și nu una simplă, crezând că nu ai nevoie să folosești mai multe tipuri de combustibil solid. Ei bine, ar trebui să te mai gândești. Iar asta deoarece poate fi foarte avantajos să ai la dispoziție posibilitatea de a folosi mai multe tipuri de combustibil.

De ce spunem asta? Ei bine, lemnul de foc poate că nu are mereu un preț excelent. Sau poate că nu vei găsi mereu lemn de foc cu un grad de umiditate cât mai scăzut. Prin urmare, nu trebuie să compromiți capacitatea de încălzire a centralei doar pentru că nu ai găsit lemn de foc de calitate.

Ei bine, având o centrală universală nu vei fi constrâns să folosești doar anumite tipuri de combustibil, ci dimpotrivă. Te vei putea bucura de libertatea de a alege ce combustibil dorești să folosești, profitând astfel mereu de cele mai bune prețuri precum și având posibilitatea de a opta pentru variantele care se dovedesc a fi cât mai rentabile.

De asemenea, faptul că vei putea folosi cărbuni pentru alimentarea centralei termice reprezintă un avantaj în sine. Iar asta deoarece în cazul alimentării cu cărbuni vorbim despre autonomii record, care pot ajunge chiar și până la o săptămână. Astfel, dacă ți-ai propus ca noua ta centrală pe lemne să îți ofere cât mai mult confort, atunci ar trebui să ai în vedere achiziția unui model universal. Nu vei regreta această decizie.

Acestea fiind prezentate, concluzia nu poate fi alta decât aceea că o centrală termică ce poate folosi mai multe tipuri de combustibil solid se dovedește a fi cea mai bună alegere atunci când îți dorești să te bucuri de un mod de încălzire cât mai avantajos. Iar modelele de pe centrale-lemne-liepsnele.ro reprezintă fără dar sau poate alegerea ideală!

- Advertisement -

RECENTE