Conduceți în siguranță în Bulgaria: Sfaturi Practice Pentru Șoferi

Cel mai bun mod de a călători în Bulgaria este cu mașina, mai ales dacă doriți să vizitați sate izolate sau parcuri naționale. Înainte de a porni la drum, însă, iată câteva lucruri pe care trebuie să le știți despre condusul în Bulgaria și câteva sugestii de locuri pe care să le vizitați pe drum.

Atunci când vizitați Bulgaria, cel mai probabil veți începe călătoria în jurul țării din Sofia. Sofia este un oraș minunat de explorat, dar Bulgaria are mult mai multe de oferit în afara capitalei sale. Dacă doriți să explorați mai mult din țară, să vizitați câteva sate îndepărtate, parcuri naționale sau monumente, cea mai convenabilă opțiune pentru dumneavoastră, pentru o călătorie confortabilă și plăcută, este să închiriați o mașină în Sofia și să vă faceți propriul program de călătorie.

Sfaturi de conducere în Bulgaria

 • Deși puteți conduce legal o mașină în Bulgaria după împlinirea vârstei de 18 ani, pentru a închiria o mașină trebuie să aveți cel puțin 21 de ani și un permis de conducere de cel puțin un an.
 • Compania de închiriere de mașini ar putea solicita, de asemenea, o asigurare, un pașaport și unele documente. Asigurați-vă că verificați ce ar fi nevoie pentru a închiria o mașină în Bulgaria cu compania de la care ați ales să închiriați o mașină.
 • În Bulgaria, la fel ca în majoritatea țărilor europene, trebuie să conduceți pe partea carosabilă și să depășiți prin stânga.
 • Centurile de siguranță sunt obligatorii pentru toți pasagerii din mașină, chiar și pentru cei de pe locurile din spate.
 • Copiii cu vârsta de până la 12 ani nu au voie să stea pe scaunul din față. Localnicii încalcă adesea această regulă și își conduc copiii pe scaunul din față. Cu toate acestea, ca străin, ar fi bine să nu o faceți.
 • Atunci când călătoriți cu mașina în Bulgaria, trebuie să știți că farurile trebuie să fie aprinse tot timpul, chiar și în timpul zilei, pe tot parcursul anului. Această lege a fost acceptată în urmă cu câțiva ani.
 • Pentru a conduce în afara orașului, este necesară o vinietă. Mașinile închiriate ar trebui să aibă o vinietă, dar asigurați-vă că verificați de două ori înainte. Puteți să cumpărați vinieta online, direct de pe vignettebulgaria.com, site pe care puteți afla mai multe informații inclusiv despre punctele de trecere dintre diferite țări, Grecia-Bulgaria, România-Bulgaria, Turcia-Bulgaria. Înainte de a porni la drum, este bine să vă faceți temele de casă, cum se zice, și să vă informați atât despre sistemul rutier bulgar, cât și despre destinațiile turistice și alte aspecte generale.
 • Atunci când conduceți în Bulgaria, trebuie să respectați limitările de viteză în vigoare:
 • 50 km/h (30 mph) în interiorul limitelor orașului;
 • 90km/h (55mph) în afara orașelor;
 • 140 km/h (75 mph) pe autostrăzi, cu excepția cazului în care se indică altfel.

Depășirea vitezei se amendează corespunzător, în funcție de viteza peste limită și de zona în care circulați (zone aglomerate sau drumuri deschise). De exemplu, dacă conduceți cu până la 10 km/h mai mult decât este permis, amenda este de 20 de leva bulgare. Pentru încălcări mai mari ale limitei de viteză se aplică amenzi mai mari. Rețineți că pe multe drumuri principale sunt instalate radare de viteză.

 • Toate autoturismele trebuie să fie echipate cu un triunghi de avertizare, o vestă reflectorizantă, o trusă de prim-ajutor și un extinctor de incendiu.
 • În Bulgaria, limita de alcoolemie în sânge este de 0,05%. Orice depășire a acestei limite vă va aduce o amendă și vă puteți chiar pierde permisul de conducere pentru o perioadă cuprinsă între șase luni și un an. Pentru o cantitate mai mare de alcool în sânge, puteți ajunge la închisoare.
 • Majoritatea indicatoarelor rutiere din Bulgaria sunt scrise atât în alfabet chirilic, cât și în alfabet latin.
 • Bulgaria recomandă un permis de conducere internațional.
 • Echipamentul necesar pentru a conduce un vehicul în Bulgaria include: trusă de prim ajutor, extinctor de incendiu, roată de rezervă, unealtă de ridicare, veste reflectorizantă/de siguranță, triunghi de pericol.
 • Există multe opțiuni de parcare în Bulgaria și toate trebuie explorate dacă doriți să vă lăsați mașina într-un loc sigur. Deși ar putea fi în regulă să vă parcați mașina oriunde în mediul rural, ar trebui să vă limitați la parcări sau locuri de parcare pe străzile principale din oraș pentru siguranță. Parcarea este destul de ieftină, costând de la 2 leva pe oră până la 6 leva pe zi. Locurile de parcare pe termen lung pot fi închiriate pentru aproximativ 60 Leva pe lună.

După ce te-ai pus la punct cu privire la tot ce ai nevoie pentru o experiență de condus fără probleme în Bulgaria, este timpul să te urci la volan și să începi aventura ta de călătorie. Îți dorim un concediu cât mai plăcut!

- Advertisement -

RECENTE