Croitoria, hobby-ul care i-a ajutat pe oameni să treacă mai ușor de pandemie

Pandemia de Coronavirus ne-a făcut să revedem modul de derulare a activităților cotidiene.

În perioadă lungă petrecută mai mult timp în locuința multe persoane au reușit să descopere şi să exploateze abilități pe care fie nu știau că le au, fie nu aveau timp să le valorifice. Una dintre acestea a fost croitoria. Dacă în primele luni ale anului, lucrurile au fost timide şi pasiunile reușeau să ia locul activităților de zi cu zi, spre sfârşitul anului, au apărut tot mai multe afaceri în acest domeniu. 

De la obiecte decorative casnice la afaceri promițătoare

Cei mai mulți antreprenori care şi-au descoperit drumul în acest ultim an au fost ghidați de pasiune. În contextul în care timpul a devenit generos şi presiunea socială inexistentă, au luat naștere din materiale textile prețioase mici decorațiuni pentru casa. O faţă de masa nouă cu imprimeu vibrant și flori primăvăratice sau un runner cu ciucuri pentru măsuţa de cafea din living au fost, poate primele încercări timide de a alunga plictiseala. Acolo unde talentul şi-a pus amprentă, lucrurile au evoluat şi de a  la decoraţiunile simple care înfrumuseţau casa au luat naştere idei…

Nu mică îţi este mirarea când dai un search pe Google şi cauți decorațiuni pentru casa. Pe lângă tablourile şi ceasurile obișnuite vei vedea un număr mare de huse pentru canapele realizate din material impermeabil înflorat sau lavete moi şi fețe de pernă atent realizate. Dacă în trecut astfel de accesorii şi-au pierdut din popularitate, acum, perioadă îndelungată petrecută în confortul locuinței le-a readus în atenție. Şi trebuie să recunoaştem că sunt mulţi oameni cu spirit antreprenorial care îndrăznesc să creeze lucruri frumoase care aduc un strop de bucurie şi confort. 

Croitoria este una dintre cele mai vechi îndeletniciri. În ţara noastră pentru o perioadă îndelungată a fost cumva asuprita, însă pandemia ne-a învăţat să o apreciem din nou. Așa ca materialele textile fine, cu imprimeuri, dense, rezistente sau catifelate sunt iar transformate în diferite elemente drăguţe care îmbunătăţesc viaţa, în articole vestimentare cu personalitate sau în lenjerii de pat care îmbracă trupul şi atrag somn odihnitor. 

De ce este croitoria altfel percepută după pandemie?

Motivele pentru care este alt fel văzută sunt numeroase. Poate am început să apreciem lucrurile bine făcute. Poate am început să vedem că din pasiune ies lucruri frumoase de calitate sau poate am avut probleme cu achiziţionarea anumitor obiecte în pandemie…

Sursa de imagine:
Reshetnikov_art / Shutterstock.com

- Advertisement -

RECENTE