Cum amenajezi camera copilului în funcție de vârstă

Dacă ești novice în ale părințelii, cu certitudine, problemele legate de amenajarea camerei încă nu îţi sunt familiare.

Pentru că siguranța și confortul celui mic sunt aspecte foarte importante, am cerut sfatul specialiştilor, şi am descoperit cum pot fii amenajate camerele copiilor în funcție de vârstă.

Camera copilului – 0-3 ani

În primii ani din viaţa cele mai importante detalii sunt cele legate de siguranţa bebeluşului şi confortul mamei. Din cameră nu trebuie să lipsească: pătuţul, masa de schimbare a scutecelor, fotoliul tapiţat ergonomic şi dulăpiorul de haine. Dacă pătuţul este pentru confortul bebeluşului, masa de înfăşat şi fotoliul sunt accesorii necesare care asigură starea de bine a proaspetei mămici. Trebuie să ţii seamă că mămica va petrece mult timp în această încăpere alături de cel mic. Dulăpiorul trebuie să fie stabil, şi să fie prevăzute cu sisteme de închidere riguroase. Mica mogâldeaţă va creşte şi după vârsta de un an va începe să exploreze împrejurările.

Camera copilului – 3-6 ani

Perioade 3-6 ani este perioada energiei. La vârsta preşcolara copii sunt curioși, dornici să de descopere, fac cunoştinţă cu jucăriile şi le place să se joace. Pătuţul de bebeluş trebui înlocuit cu un pat adecvat care să asigure necesarul de spaţiu piticului. Ai numeroase paturi de o persoană cu aspect dinamic din care să selectezi. În camera poate fi adăugat un centru de activităţi, un cort sau un corp de mobilier stabil, care să îi permită celui mic să îşi organizeze jucăriile.

Camera copilului școlar

Odată cu vârsta de 6 ani, începe o nouă etapă. Celui mic trebuie să i se asigure spațiu de studiu, însă nu trebuie să se treacă cu vederea peste necesitatea acestuia de joacă. Camera copilului școlar nu trebuie să fie una monotonă, dar nici una foarte încărcate. Se pot selecta decorațiuni pentru camera copiilor sau materiale didactice care să asigure o pată de culoare şi o atmosferă energizantă. Autocolantele cu harta lumii, copaci cu frunze fluorescente şi instrumentele de măsurare a înălţimii pot stârni interesul şcolarilor.

Camera copilului adolescent

Adolescenții sunt  omuleţi cu personalitate, ce manifestă  schimbări de temperament rapid. În această perioadă încearcă să se descopere şi construiască identitatea, deci este bine ca încăperea să fie decorată după placul personal. Este indicat să se ceară sfatul adolescentului când vine vorba de amenajare, sau chiar să şi se lase mâna liberă.

Sursa de imagine:
Photographee.eu / Shutterstock.com

- Advertisement -

RECENTE