Cum să alegi canapeaua perfectă?

Canapeaua reprezintă elementul central al încăperii respective. Canapeaua trebuie să se plieze pe nevoile personale ale utilizatorului cât mai mult timp, motiv pentru care devine o investiție importantă, un demers care necesită o documentare temeinică înainte de a se lua o decizie.

Canapeaua, elementul care îmbină cu succes rolul decorativ și cel practic

Stilul locuinței și al mobilei din living sunt elemente care influențează alegerea canapelei. Pentru amenajări moderne, investește într-o canapea cu linii reliefate și culori puternice. Dacă preferi amenajările clasice, un model din piele naturală va rezona incredibil cu restul elementelor decorative. Înainte de a selecta canapeaua este recomandat să fi achiziționat mobilă living, așa stilul predominant este deja creionat. 

Canapeaua trebuie să aibă o culoare care să îi placă mulți ani de acum încolo, nu doar când o cumperi. Pentru living, cumpără o canapea în nuanțe neutre și adaugă perne și accesorii intense pentru o pată de culoare. Pentru a crea o continuitate cromatică, trebuie să ai în vedere ca nuanța canapelei să se regăsească inclusiv în draperii, scaune și covor. Pentru un dinning room, ai grijă să armonizezi cromatic, draperiile, covorul, scaunele de la masă și canapeaua.

Alegerea canapelei în funcție de particularitățile camerei

Un living mic are nevoie de o canapea compactă,  fără colțar și eventual cu un spațiu de depozitare. Camerele de dimensiuni medii pot fi completate cu ajutorul unei canapele rotunde.

Dacă ai un living generos, te poți limita la o canapea mare care să suplinească spațiul disponibil, sau poți aduce două canapele cu două locuri și eventual câteva scaune sau fotolii orientate către o măsuță de cafea. De asemenea, tot aici se potrivesc modele de canapele în formă de L sau canapele extensibile, care vor putea găzdui mai mulți oaspeți veniți în vizită.

Detaliile ‘’must-have’’ ale canapelelor care definesc nivelul de confort

Tapițeria joacă un rol important în estetica spațiului, dar alegerea sa trebuie respecte și stilul tău de viață. Pielea imprimă un aer elegant întregului spațiu și dacă este întreținută corespunzător, atunci garantează rezistență anti-uzură multă vreme. Canapelele din material textil sunt geniale mai ales pentru camera copiilor sau pentru proprietarii animalelor de companie. Te poți orienta către modele din bumbac, poliester sau catifea.

În privința șezutului, cele mai apreciate modele sunt cele dotate cu arcuri sau cele cu perne și șezut din burete. Canapelele cu șezut din spumă respectă forma corpului și reduc punctele de presiune din corp.

Adaugă perne pentru confort extra. Pernele din spumă au capacitatea de a reveni la forma naturală după fiecare utilizare. Acest material garantează susținere fermă și rezistență în timp. Pernele pufoase sunt ideale pentru zonele de relaxare și odihnă, în care ai chef să te întinzi cu o carte bună sau să tragi câte un pui sănătos de somn.

Dacă ai nevoie de o sursă care să te inspire, descoperă pe kondela.ro varietatea de canapele dedicată tuturor stilurilor de amenajare!

Sursa imagine: Photographee.eu / Shutterstock.com

- Advertisement -

RECENTE