Iată tipurile liniilor de plată la sloturi – tu le ştiai?

Când joci un slot observi doar că ai parte de combinaţii câştigătoare sau nu. Rolele sunt destul de multe, rotirea lor este una destul de rapidă aşa că nu ai timp să vizualizezi cum se formează liniile de plată care duc în final la câştigul care îţi intră în cont.

Tocmai de aceea ne-am propus ca în acest articol să explicăm ce înseamnă de fapt liniile de plată şi tipurile în care ele sunt prezente în sloturi. Dacă ştii, îţi vei verifica în acest fel informaţiile, dacă nu, este o oportunitate de a înţelege cum funcţionează sloturile şi care în final îţi va îmbunătăţi experienţa de jucător.

O linie de plată

Dacă eşti un cunoscător în materie de păcănele ştii cu certitudine că sloturile de început ale industriei abordau această caracteristică de joc. Erau disponibile doar 3 role care se învârteau şi afişau în final simbolurile pe o singură linie mediană de câştig.

În funcţie de acestea ştiai dacă ai câştigat sau nu, era simplu să identifici 3 simboluri de acelaşi fel pe o singură linie de plată. Şi chiar mai târziu, când sloturile trecuseră la o arhitectură de 5 role, linia de plată s-a păstrat în aceeaşi manieră, una singură.

Ca să observi mai bine acest lucru intră pe păcănele gratis şi accesează de acolo un slot care să îţi dea voie să selectezi liniile de plată. Bifează doar una şi iniţiază rotirea pentru a vedea cum se realizează câştigul în acest fel.

O să fie simplu de urmărit, o linie de plată este poziţionată pe centrul slotului aşa că o să îţi fie uşor să o urmăreşti. Este acea linie dreaptă exact pe mijloc, aşa că nu ai cum să o ratezi nici dacă ai vrea acest lucru.

10-50 de linii de plată

Sloturile moderne oferă această funcţie, o să le găseşti pe majoritatea dintre ele oferind linii de plată în această formă. Ca să nu ai o problemă în a le identifica, intră întotdeauna înainte de a iniţia prima rotire în tabela de plăţi a aparatului.

O identifici apăsând butonul de informaţii al slotului, moment în care producătorul afişează şi această caracteristică funcţională. O să vezi publicate numărul de linii câştigătoare pe care slotul le oferă şi modul geometric în care acestea se formează, acele linii drepte, în diagonală, în zig-zag sau în alte forme geometrice.

În acest fel ştii cam ce posibilităţi de plată ţi se oferă şi alegi să joci sau nu un asemenea slot. Butonul de info detaliază numărul şi modul în care se formează aceste linii de plată pe ecranul slotului, dar mai ai o cale simplistă de a le afla.

La accesarea oricărui slot producătorii au obligaţia să ataşeze pe părţile laterale ale ecranului de joc şi numărul de linii de plată oferite. Pur şi simplu deschizi slotul, vezi care este numărul de linii de plată afişate lângă ecran şi alegi dacă să îl joci sau nu!

243 linii de plată

Asemenea sloturi sunt cunoscute sub denumirea de sloturi de tip megaways tocmai pentru numărul mare de linii de plată oferite. În principiu nimic nu se schimbă în arhitectura unui slot cu atâtea linii de plată, câştigurile trebuie să cuprindă minim primele 3 role.

Ideea acestor sloturi este că în momentul în care simbolurile de acelaşi fel depăşesc aceste prime 3 role, intra în acţiune liniile suplimentare. Dacă un câştig generat de primele 3 role aduna 10 linii de plată, un ecran complet de simboluri formează toate cele 243 linii de plată pe care slotul le oferă.

Nimic complicat de înţeles, un asemenea slot este identic până la un punct cu unul care oferă doar 10 linii de plată. Numai că de această dată cu cât vei ocupa cu aceleaşi simboluri cât mai multe role cu atât numărul de linii de plată vor creşte.

Există chiar şi sloturi care depăşesc lejer 1000 de linii de plată, dar în acest caz structura se schimbă pentru a putea suporta atâtea linii de plată. Soluţia adoptată în acest caz de producători este una simplă, se adăugă role suplimentare, în funcţie de numărul de linii de câştig oferite.

Linii de plată cluster

Într-un asemenea slot uită de modul tradiţional în care se formează câştigurile. Funcţia cluster poate să fie folosită şi pe un slot cu o arhitectură clasică de 5X3 dar şi pe alte structuri inovative de joc.

Acest lucru nu trebuie să te sperie, nu vei mai avea pe slot liniile de plată pe care le ştiai, acele forme geometrice în diverse forme. Funcţia cluster este una care permite formarea de câştiguri doar pentru simplu fapt că ai simboluri identice adiacente pe cel puţin 3 role şi într-un anumit număr.

Să fim mai expliciţi, obţii câştiguri pe un astfel de slot numai dacă pe primele 3 role se poziţionează un număr minim de acelaşi simboluri impus de slot. Dacă pe primele 3 role ai 7 simboluri de acelaşi fel adiacente, ai obţinut un câştig, dacă sunt sub 7, nu câştigi nimic.

Cu cât simbolurile de acelaşi fel se întind şi pe celelalte role cu atât câştigurile înregistrate sunt mai mari. De obicei funcţia cluster este însoţită de o altă funcţie plătitoare, cea de re-spin, care eliberează de pe ecran câştigul obţinut şi iniţiază o nouă rotire gratuită care poate aduce câştiguri suplimentare.

Aşa cum uşor se poate observa există o largă varietate linii de plată într-un slot. De la cele cu o singură linie de plată până la cele care oferă sute şi mii de linii de plată dar şi funcţia cluster, toate sunt disponibile în oferta cazinourilor online. În fond este vorba despre decizia personală a jucătorului aşa că alege slotul cu liniile de plată care se potrivesc stilului tău şi învârte-le rolele cât mă profitabil. Succes!

- Advertisement -

RECENTE