Îți plănuiești prima ta vizită la un cazinou? Iată ce trebuie să iei cu tine

În ultimii ani, jocurile de noroc au devenit foarte accesibile datorită dezvoltării continue a cazinourilor online. În momentul de față, oricine are peste 18 ani și dorește să încerce un joc de noroc poate să facă acest lucru fără să aibă cel mai mic impediment. Are nevoie doar de un device, acces la internet și câțiva bani.

Cazinourile online oferă clienților mai multe avantaje, ceea ce le face să aibă și foarte mare succes. Iată o parte din atuurile pe care le au cazinourile online în comparație cu cele fizice, tradiționale: sunt foarte accesibile, jucătorii poate juca de oriunde și oricând, nu este nevoie de o anumită ținută vestimentară sau oferă promoții de tipul rotiri gratuite.

Potrivit unor studii, piața globală a cazinourilor online avea, în 2023, o valoare estimată de aproximativ 65 de miliarde de dolari și se așteaptă să crească până la 105 miliarde de dolari până în 2032.

Cazinourile tradiționale sunt afaceri mai greu de întreținut, nu sunt atât de răspândite ca și cazinourile online, dar au totuși au încă succes și sunt căutate de un număr mare de jucători.

Dacă nu ai fost niciodată într-un cazinou terestru, dar intenționezi să o faci, iată câteva elemente de care trebuie să ții cont și pe care trebuie să le ai cu tine:

Un act de identitate

În funcție de țara unde mergi să joci în cazinouri, vârsta minimă care îți permite accesul este 18 ani, respectiv 21 de ani în SUA.

În mod normal, angajații cazinourilor nu solicită clienților cartea de identitate pentru a le permite accesul în clădire. Vor cere un act doar dacă pari mult mai tânăr decât vârsta ta.

O să mai ai nevoie de actul de identitate în cazul în care câștigi o sumă mare la jocuri. De exemplu, în SUA dacă reușești să câștigi mai mult de 1200 de dolari, suma va fi impozitată de stat, așa că este nevoie să completezi anumite formulare și să arăți angajaților cazinoului cartea ta de identitate. Dacă refuzi să arăți actul de identitate, nu vei primi câștigul.

Cazinourile acceptă ca și act de identitate un permis de conducere, o carte de identitate sau un pașaport. Actele trebuie să fie valabile, bineînțeles.

Un cheatsheet (diagramă) pentru blackjack

Blackjack este unul dintre cele mai populare jocuri de cazino, dar este și un joc complex. Deși aparent regulile sunt simple, pentru a fi un jucător bun și implicit pentru a-ți crește șansele de câștig este nevoie să înveți strategii de joc și sisteme de pariere. Numărarea cărților, deși nu este acceptată de cazinouri, este una dintre cele mai populare tehnici de joc folosite în blackjack pentru a învinge casa și pentru a reduce avantajul casei.

Pentru a pune în practică strategiile și sistemele de joc ar trebui să memorezi o mulțime de combinații de mâini, dar din fericire nu este nevoie să faci acest lucru din start. Cazinourile acceptă diagrame cu aceste combinații de cărți (cheatsheets) așa că le poți lua cu tine fie în format electronic, fie pe hârtie. Trebuie să fii, totuși, destul de rapid atunci când consulți o diagramă pentru că ritmul de joc este alert, iar dealerul nu te va aștepta să iei decizia dorită într-un timp prea îndelungat.

O ținută corespunzătoare

Este bine de luat în calcul și faptul că majoritatea cazinourilor care se respectă au un cod vestimentar. În general, se cere o ținută semi-formală, adică nici foarte elegant și sofisticat, dar nici sport. Cu alte cuvinte, când mergi la cazinou trebuie să te îmbraci frumos și decent.

Pentru bărbați, ținuta de cazinou poate fi formată dintr-o cămașă cu guler, pantaloni și pantofi sau costum și cravată.

Pentru femei, există variante precum rochie sau fustă și bluză sau pantaloni și bluză.

Nu se recomandă și este bine să se evite, atât de către femei cât și de către bărbați, pantalonii scurți, sandalele, îmbrăcămintea sport, hainele prea casual sau prea indecente, care lasă să se vadă prea multă piele.

Este foarte important să respecți codul vestimentar. În caz contrar, riști să nu ți se permită accesul în clădire. Pentru a fi sigur ce fel de cod vestimentar se aplică acelui cazinou în care vrei să mergi, poți afla informații de pe site-ul cazinoului, din articole pe această temă sau de pe forumuri cu discuții pe marginea acestui subiect.

Unele cazinouri sunt mai pretențioase, altele pot fi mai permisive în ceea ce privește codul vestimentar, de aceea este recomandat să te informezi bine înainte pentru a evita orice dezamăgire. 

Pentru a te bucura de o primă experiență plăcută într-un cazinou, ai grijă să ai la tine toate lucrurile descrise mai sus.

Nu uita să fii bine pregătit și la capitolul jocuri – joacă ce știi cel mai bine, aplică strategii de joc unde este cazul și evită jocurile bazate strict pe noroc dacă vrei să închei seara și cu un câștig. 

De asemenea, este foarte important să joci responsabil, adică să respecți bugetul pe care ți l-ai stabilit anterior, să nu încerci să recuperezi câștigurile și să iei pauze între sesiunile de joc.

- Advertisement -

RECENTE