3 motive stiintifice pentru care esti muscat de tantari mai mult decat altii

Esti un magnet pentru tantari? Sa intelegem ce atrage aceste insecte enervante poate fi util in evitarea lor.

Exista dovezi stiintifice care explica de ce tantarii prefera unele „victime” in loc de altele. Motivele variaza de la caracteristicile celulelor rosii din sange, pana la bacteriile de pe piele sau hainele pe care le purtam.

Iata motivele pentru care unii oameni sunt muscati de tantari mai mult decat altii!

Tantarii ne inteapa pentru a extrage proteine ​​din sangele nostru, deci nu este surprinzator faptul ca acest lucru influenteaza alegerea lor. In acest sens, un studiu al oamenilor de stiinta japonezi a constatat ca tantarii prefera persoanele cu tip de sange 0. In plus, expertii estimeaza ca genetica influenteaza in 85% din cazuri. Cu toate acestea, este inca necunoscut ce gene cauzeaza o astfel de atractie.

Compusii chimici ai corpului nostru

O alta cauza este legata de cantitatea de dioxid de carbon pe care o expiram. Cercetarile au aratat ca tantarii sunt mai atrasi de oamenii care emit mai mult CO2, crezand ca vor suge mai mult sange proaspat. De aceea, oamenii mai corpolenti au un risc mai ridicat decat, de exemplu, copiii.

Tantarii par sa prezinte o preferinta clara pentru femei in anumite stadii ale ciclului menstrual; in special in procesul de ovulatie. De asemenea, femeile insarcinate sunt o tinta pentru acestia. Motivul? Expira pana la 21% mai mult CO2 si temperatura lor este mai mare decat media. O alta caracteristica care atrage tantarii.

Pe scurt, metabolismul si chimia corpului joaca un rol important atunci cand o persoana atrage mai mult sau mai putin tantarii.

Vezi si: Cum sa castigam razboiul cu puricii si capusele

tantari

Transpiratia este, de asemenea, o atractie pentru tantari

De aceea, in timpul antrenamentului sau imediat dupa aceea, vor exista mai multe sanse de a fi muscati. Acelasi lucru se intampla daca ati baut o cutie de bere. Potrivit cercetatorilor japonezi, acest lucru se poate datora atractiei pentru etanolul expulzat prin transpiratie si cresterii temperaturii corpului.

Culorile, o atractie pentru tantari

Pe de alta parte, tantarii folosesc vederea pentru a se ghida. Astfel, prin utilizarea culorilor care ies in evidenta, suntem mai vulnerabili. Si in ceea ce priveste partile corpului nostru, ei tind sa fie mai atrasi de cele pe care se acumuleaza mai multe bacterii. Acestea sunt gleznele si picioarele.

- Advertisement -

RECENTE