Tipuri de rame pentru ochelari și cum alegi ce ți se potrivește

Chiar dacă îți place un anumit model de ochelari, este important ca produsul respectiv să pună în evidență o serie de caracteristici definitorii pentru imaginea ta: trăsăturile feței, nuanța părului sau hainele pe care le porți cu diferite ocazii. Pentru că există o mulțime de rame pentru ochelari disponibile acum pe piață, o alegere raportată la astfel de criterii poate fi dificilă. 

De aceea, ne-am propus să construim împreună astăzi o clasificare a ramelor de ochelari, pentru a alege ce ți se potrivește:

Tipuri de rame în funcție de material

Ramele din plastic sunt disponibile într-o gamă variată de nuanțe, forme și dimensiuni, datorită simplității cu care se pot manipula materiile prime utilizate în proces. Sunt o alegere foarte bună pentru persoanele cu un buget limitat, sau care își doresc să achiziționeze nu una, ci mai multe perechi de ochelari, în diferite stiluri, datorită prețului de achiziție avantajos. 

Ramele din metal sunt elegante și deosebit de rezistente. Suportă mult mai bine decât ramele din plastic șocuri de natură mecanică și își pot păstra același aspect pentru intervale mari de timp, dacă sunt întreținute corespunzător. Din punct de vedere al cromaticii, metalul este un material de ramă compatibil cu o gama variată de lentile: bleu, galbene, verzi-albăstrui etc.

Ramele din titan pentru ochelarii de vedere sunt foarte rezistente și se comportă excelent în fața unei expuneri de durată la agenți corozivi. Materialul este hipoalergenic, de aceea, modelele cu rame din titan sunt recomandate persoanelor cu piele sensibilă.

Ramele din inox (oțel inoxidabil) sunt ideale pentru persoanele care transpiră abundent, sau care locuiesc în zone cu valori ridicate ale umidității atmosferice. Inoxul este flexibil, dar deosebit de rezistent la uzură, temperaturi ridicate sau coroziune. 

Ramele din silicon sunt ideale pentru copiii care poartă ochelari de vedere, datorită nivelurilor ridicate de confort și rezistență pe care le asigură. La fel ca ramele din plastic, cele realizate din silicon sunt foarte ușoare, fiind ideale pentru orele de joacă nesfârșite. 

Tipuri de rame în funcție de model 

Pe Lensa.ro, sau în showroom-urile din întreaga țară, găsești rame pentru ochelarii de soare în diferite modele. Iată care sunt modelele pe care ți le recomandăm, în funcție de nevoile și preferințele tale. Ramele de tip Clip-On sunt deosebit de practice, mai ales dacă porți deja ochelari de vedere și îți dorești protecție UV sporită. Află mai multe despre rama pentru ochelari de vedere de bărbați Emporio Armani Clip-On EA4115 58011W

Mai mult decât atât, modelele Clip-On îți permit să vezi clar în aer liber, în condiții de luminozitate puternică. Alt model popular este Cat-Eye, devenit celebru în lumea modei, dar si în cinematografie, începând cu anii ’50-’60. Modelele de ramă pentru ochelari Browline sunt deosebit de versatile, fiind ideale pentru persoanele cu față rotundă, pătrată sau în formă de diamant.  

Pe Lensa.ro mai poți găsi modele de rame pentru ochelari cu un design sport, cu forme ovale, rectangulare, pătrate, sau alte modele care au făcut istorie, așa cum este celebrul Ray-Ban Aviator. Dacă ești un pasionat al produselor de marcă, descoperă gama de rame pentru ochelari Armani și utilizează filtrele din pagină, pentru o alegere bazată pe nevoile și preferințele tale. 

Tipuri de rame în funcție de culoare 

Gama variată de culori ale ramelor pentru ochelarii de soare și vedere îți permite să găsești rapid pe Lensa.ro modelele preferate. Însă nu orice alegere poate fi și una inspirată, daca nu o raportezi la o serie de factori-cheie. Așadar, programează-te pentru o consultație optometrică într-un showroom Lensa și cere sfatul optometristului, privind cele mai potrivite culori de ramă pentru tine. 

Aspectul tenului, ochii și nuanța părului sunt criteriile importante pentru alegerea unui produs ce poate scoate în evidență atuurile fizionomiei tale. Dacă ai un ten rece, descris de subtonuri albastre sau rozalii, ramele potrivite sunt cele negre, argintii sau maroniu-roze. Pentru un ton cald, în nuanțe gălbui sau oranj, optează pentru rame de ochelari kaki, aurii sau corai. 

Dacă ai ochii de un albastru deschis sau verzi, poți miza pe ramele de ochelari în nuanțe calde, precum auriul sau roșul-aprins. Ramele negre pot fi o recomandare inspirată, dacă ai ochii închiși la culoare, sau chiar în tonuri variate de hazzle. Comandă online din oferta Lensa rama pentru ochelari de vedere de bărbați Emporio Armani Clip-on EA4115 50421W

Pentru persoanele cu părul blond, ramele de ochelari în nuanțe de kaki, auriu, bej sau oranj-piersică sunt cele mai indicate. În cazul celor care au părul castaniu, negru sau grizonat, ramele argintii sau gri-albăstrui pot sublinia aspectul podoabei capilare. 

Acum îți poți face mult mai simplu o idee despre cum ar trebui să arate ramele de ochelari potrivite pentru tine. Fă o vizită în cel mai apropiat magazin din rețeaua Lensa, pentru a solicita suportul specialiștilor în alegerea unui model ideal. Tonurile tenului, forma feței, culoarea părului sau preferințele pentru un anumit material sunt extrem de importante pentru decizia finală. 

- Advertisement -

RECENTE