Cum incarci un video pe Youtube pas cu pas

YouTube este, fara indoiala, o platforma vedeta pentru incarcarea si promovarea continutului dvs. Cu milioane de oameni vizionand videoclipuri zilnic, potentialul pe care il are este imens.

Desi incarcarea clipurilor video pe Youtube este un proces simplu, poate fi destul de confuz la inceput, asa ca va vom explica pas cu pas si cu imagini cum sa incarcati in mod corect videoclipuri pe Youtube.

Odata ce ai invatat cum sa faci un canal YouTube, acum ramane doar sa incepeti incarcarea videoclipurilor. La ce bun sa creati un canal YouTube si sa nu incarcati videoclipuri?

Cum incarci un video pe Youtube pas cu pas

Pentru a face acest lucru, localizati butonul „Incarca” din partea dreapta sus, langa fotografia de profil sau pe emblema canalului.

Cand faceti clic, va aparea o caseta pentru a incarca sau selecta videoclipul pe care doriti sa-l incarcati. Puteti sa il faceti public, ascuns sau privat.

 • Public inseamna ca toata lumea il poate vedea
 • Privat inseamna ca vad numai utilizatorii care au un cont Google
 • Ascuns inseamna ca vad numai persoanele carora le trimiteti linkul.
video youtube

In timp ce incarcati, profitati si completati informatiile din videoclipul dvs., urmand aceste sfaturi:

Creati un titlu bun

Desi poate parea evident, un titlu bun este cel mai bun mod de a atrage oamenii. Titlul este primul lucru pe care un utilizator il va citi inainte de a decide daca va va viziona videoclipul. Prin urmare, trebuie sa creati titluri bune care sa atraga atentia, sa aiba lipici la public si sa genereze curiozitate.

In plus, trebuie sa includeti cuvinte cheie, astfel incat YouTube sa poata pozitiona videoclipul in mod corect si sa fie gasit de publicul vizat. Asigurati-va ca lungimea este de aproximativ 70 de caractere si include o majuscula pentru a evidentia ceea ce este important.

Optimizati descrierile videoclipurilor dvs.

Aceasta este o sectiune foarte importanta si determina pozitia si vizibilitatea pe care videoclipul dvs. le merita in comparatie cu cele ale concurentilor dvs. In cazul in care nu stiati, descrierea este ceea cea pe care o citesc robotii YouTube pentru a va cunoaste si clasifica continutul in functie de tema sa.

Aici trebuie sa faceti un rezumat a mai mult de 300 de cuvinte din ceea ce ati spus in videoclip, inclusiv cuvintele cheie pe care credeti ca le cauta publicul pe YouTube pentru a gasi continut precum al dvs. De asemenea, daca aveti un blog sau un site, este locul unde puteti plasa linkul dvs. pentru a redirectiona traficul catre acestea.

youtube

Creati serii cand incarcati videoclipurile pe canalul dvs. YouTube

Este foarte important ca atunci cand faceti un canal YouTube sa incarcati videoclipuri bune care au titluri atractive si descrieri optimizate. Cu toate acestea, un alt truc de a castiga vizualizari si abonati pentru canalul dvs. , este crearea unei serii de videoclipuri.

Cand deschideti un canal YouTube cu o serie de videoclipuri, veti primi doua lucruri:

 • Generati asteptari vizitatorului ca veti incarca mai multe videoclipuri din acel subiect specific. Prin urmare, daca utilizatorului i-a placut vreun videoclip din serie, vor exista sanse mari sa se aboneze la canalul dvs.
 • Veti creste vizibilitatea fiecarui videoclip. Retineti ca pe YouTube, daca creati o lista de redare cu mai multe videoclipuri, atunci cand se termina unul, incepe automat redarea celuilalt. Astfel, utilizatorii vor vedea de obicei mai mult de unul.

Importanta etichetelor

Stiati ca daca alegeti corect etichetele videoclipurilor dvs., puteti aparea ca si continut inrudit cu alte materiale mai populare?

Acest lucru se va realiza prin alegerea corecta a etichetelor.

Ce trebuie sa faceti este sa incercati sa aflati ce etichete au cele mai populare videoclipuri similare cu ale dvs. Cum? Mergeti la un videoclip care discuta despre acelasi lucru si are multe vizite, faceti clic dreapta oriunde in pagina si faceti clic pe „Vizualizati codul sursa”.

Acum, apasati simultan tasta CONTROL si litera F.

Veti obtine o fereastra mica in partea dreapta sus daca folositi Chrome sau mai jos si in stanga daca utilizati Firefox. Introduceti „cuvinte cheie”, iar browserul va va afisa cuvintele cheie si etichetele pe care le-a utilizat persoana respectiva la incarcarea videoclipului.

Prin urmare, pe langa faptul ca puneti propriile dvs. etichete, este intotdeauna convenabil sa copiati unele ale celorlalte videoclipuri cu multe vizualizari.

Extensia VidIQ Vision pentru YouTube

Este o extensie pentru Chrome care ofera o multime de statistici si analize pentru a imbunatati vizionarile si abonatii.

Pentru a o instala, trebuie doar sa mergeti la magazinul gratuit pentru extensiile Chrome, dati clic pe Adaugati la Chrome. Dupa aceasta, va incepe automat sa functioneze.

Acum, trebuie doar sa mergeti la orice videoclip YouTube si in dreapta extensia VidIQ va afisa o colectie de date si statistici rapide dar foarte utile. Ideea este sa folositi aceste date din cele mai populare videoclipuri din aceeasi categorie si sa le aplicati pe ale dvs.

Scorul obtinut estimeaza succesul videoclipului din inregistrarile obtinute de la vidIQ. Extensia VidIQ va va afisa, de asemenea, date referitoare la domeniul de aplicare al videoclipului pe care il analizati.

Extensia VidIQ va va arata, de asemenea, date privind impactul pe care acest videoclip pe care il analizati, l-a avut pe retelele sociale:

 • Numar de like-uri pe Facebook.
 • Numarul de like-uri pe YouTube.
 • Articole Google+.
 • Actiunile Linkedin.

Datele ramase au legatura cu SEO-ul videoclipului. Apar numarul de cuvinte si link-uri in descriere, tag-uri care sunt incluse, pozitia ocupata de video atunci cand se cauta mai multe dintre acestea si multe alte date care vor fi foarte utile pentru a imbunatati videoclipurile.

Daca doriti ca videoclipurile dvs. sa apara ca fiind corelate, incercati sa utilizati etichete similare atunci cand le incarcati pe canalul dvs. YouTube.

video youtube

Creati miniaturi atractive

Ultimul sfat pe care il voi da in acest ghid despre cum sa faceti un canal YouTube este sa faceti o miniatura buna pentru toate videoclipurile dvs.

Miniatura este imaginea de pe coperta care apare in videoclipuri inainte de a incepe redarea. Alaturi de titlu, este cel mai important factor atunci cand utilizatorii aleg sa vizioneze videoclipul dvs. si nu altul.

Aceasta imagine trebuie sa atraga atentia, astfel incat utilizatorii sa poata vedea videoclipul dvs. si sa creasca vizualizarile. Cu cat e mai atractiva si cu cat va diferentiati de restul, cu atat este mai probabil ca oamenii sa faca clic pe continutul dvs.

Pentru a crea o miniatura buna, trebuie sa urmati aceste sfaturi:

 • Utilizati culori puternice si creati contrast
 • Includeti un cuvant mare
 • Includeti sageti sau elemente care directioneaza vederea oamenilor
 • Adaugati o fotografie a dvs. pentru a da o nota de apropiere

Daca ati ajuns la aceasta sectiune a ghidului, ati creat deja canalul dvs. si sunteti gata. Nu aveti nevoie de mijloace costisitoare pentru a incepe sa inregistrati videoclipuri, cu un smartphone este mai mult decat suficient.

- Advertisement -

RECENTE