Cum sa faci un canal youtube de la zero

Ca videoclipurile sunt la moda nu este nimic nou. Cu toate acestea, exista inca multi oameni si companii care nu profita de potentialul pe care YouTube il are. Prin urmare, astazi va aduc un ghid astfel incat sa puteti invata cum sa creati un canal YouTube care sa aiba succes.

Dar, inainte de a incepe, trebuie sa stiti ca in acest ghid nu va voi invata doar cum sa creati un canal YouTube. Veti afla, de asemenea, cum sa il configurati intr-un mod optimizat. Va voi spune si cateva dintre trucurile care functioneaza cel mai bine pentru a creste numarul de persoane care vad continutul dvs.

Nu conteaza daca doriti sa deschideti un canal YouTube pentru a incarca videoclipuri personale, daca doriti sa deveniti un „youtuber” sau daca doriti sa il utilizati pentru a crea o strategie de marketing pentru compania dvs. Indiferent de scopul dvs., procedura este aceeasi si va voi arata de la pas cu pas.

canal youtube

Cum sa faci un canal YouTube de la zero

Pentru a deschide sau a crea un canal YouTube si pentru a incarca primul videoclip, trebuie sa aveti un cont Google (este suficienta o adresa de e-mail in Gmail). Puteti crea un unul aici.

Daca nu aveti, cititi urmatoarea sectiune. Daca, pe de alta parte, aveti deja un cont de e-mail Gmail cu care doriti sa creati si sa asociati canalul dvs., puteti merge direct la cazul 2.

Cazul 1: Nu aveti un cont Google sau Gmail

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti pentru a deschide un canal YouTube este sa accesati YouTube. Apoi apasati butonul „Conectati-va” care este in partea dreapta sus.

Va aparea un ecran in care Google va cere sa va conectati.

Pe masura ce creati un nou canal YouTube, faceti clic pe „Creati un cont” si va aparea un formular. Inainte de completare, trebuie sa creati un cont nou. In sectiunea de e-mail, faceti clic pe „Vreau o noua adresa Gmail„. Aici introduceti adresa de e-mail pe care doriti sa o utilizati.

Finalizati completarea tuturor celorlalte date, inclusiv telefon si e-mail alternativ. Acest lucru este util pentru ca YouTube sa va confirme canalul si va va ajuta, de asemenea, daca in orice moment va veti pierde parola.

Acum faceti clic pe «Urmatorul pas«, apoi pe «Inapoi la YouTube» si apoi pe sectiunea numita «Canalul meu» aflat in zona din stanga sus.

Daca doriti sa deschideti un canal YouTube cu numele si prenumele dvs., dati clic pe butonul „Creati canalul„.

Daca doriti sa creati un canal YouTube cu un nume diferit, dati clic pe „Utilizati un nume de companie sau un alt nume„. Aici scrieti numele pe care doriti sa-l dati canalului.

Dupa ce ati facut acest lucru, YouTube va va redirectiona catre panoul principal al canalului. Aici puteti incepe sa il personalizati si sa incarcati videoclipuri. In acest moment, puteti spune ca tocmai ati creat un canal YouTube. Acum ramane doar sa-l personalizati si sa incarcati primele videoclipuri.

canal youtube

Cazul 2: Aveti deja un cont Google sau Gmail

In acest caz, accesati YouTube, faceti clic pe butonul „Conectati-va” din partea dreapta sus si introduceti contul de Gmail si parola.

Apoi mergeti la „Canalul meu” din stanga si creati canalul cu numele pe care il doriti, asa cum am descris mai sus. Tocmai ati facut un canal YouTube propriu. Acum trebuie doar sa-l personalizati.

Configurarea unui canal YouTube

Dupa cum v-am spus de la inceput, in acest ghid nu vreau doar sa va explic cum sa creati un canal YouTube, ci si cum sa il personalizati. Pentru a face acest lucru, va voi arata cum sa incarcati imagini si cum sa adaugati o scurta descriere pentru a informa utilizatorii cu privire la ceea ce va intereseaza.

Profilul imaginii sau logo-ul canalului

Aici trebuie sa atasati o fotografie cu dvs. sau ceva care va identifica. In cazul in care sunteti o companie, plasati logo-ul companiei. Retineti ca aceasta este imaginea care va aparea atunci cand comentati alte videoclipuri sau cand utilizatorii cauta canalul dvs. Dimensiunea optima este de 800 × 800 pixeli, iar formatele acceptate sunt JPG, PNG, GIF sau BMP.

Imaginea antet a unui canal Youtube

In aceasta sectiune vorbim despre imaginea de fundal. Este cea mai mare dintre toate. De aceea, trebuie sa fie de buna calitate si sa reprezinte tipul de continut pe care il incarcati pe canal. De asemenea, va recomand sa includeti numele canalului dvs. de-a lungul antetului. Dimensiunea optima este de 2560 × 1440 pixeli. Formatele acceptate sunt aceleasi ca pentru imaginea de profil sau sigla canalului.

Descrierea canalului

Dupa cum puteti ghici, trebuie sa descrieti ce fel de videoclipuri vor gasi utilizatorii care ajung pe canal. Pentru asta, va recomandam sa includeti cuvinte cheie legate de videoclipurile pe care le veti incarca. De exemplu, daca intentionati sa faceti un canal de gatit, utilizati cuvintele cheie pe care utilizatorii le folosesc pentru a gasi videoclipuri de gatit pe YouTube. De exemplu, „Cum sa invat sa gatesc”, „Retete prajituri” etc.

Urmatorul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa introduceti cele mai recente date pentru a finaliza configurarea. Pentru a face acest lucru, mergeti la fila „Mai multe informatii„. Aici completati informatiile cu tara dvs. de resedinta, e-mail si linkuri catre retelele dvs. sociale si site-ul sau blog-ul dvs., daca aveti unul.

Personalizati culorile canalului dvs.

Urmatorul pas este sa personalizati canalul si sa alegeti propria paleta de culori. Este o caracteristica interesanta, deoarece va puteti mentine coerenta cu imaginea dvs. corporativa, reproducand culorile dvs. si pe canalul dvs. YouTube.

- Advertisement -

RECENTE

top agentii turism romania

Top 10 agentii de turism din Romania

Industria turismului din Romania a cunoscut o crestere semnificativa in ultimii ani. Revenirea calatoriilor dupa pandemie si noile preferinte ale turistilor au...