Top 10 filme IMDB, conform recenziilor publicului

Clasarea celor mai bune filme realizate vreodata este o sarcina destul de dificila. In primul rand, nimeni pe lume nu a vazut toate filmele care s-au facut vreodata. Filmele sunt foarte subiective si ceea ce o persoana crede ca este un film grozav, ar putea sa nu fie atat de apreciat de altcineva. Cea mai apropiata pentru a realiza un clasament definitiv in acest sens, este o lista bazata pe evaluarile publicului. In acest sens, lista IMDB cu cele mai bune filme din toate timpurile ar putea fi printre cele mai bune de acest gen.

IMDB ramane unul dintre cele mai populare site-uri de informatii cinematografice de pe internet. Lista lor cu filme de top este compilata din filme care au fost evaluate de milioane de spectatori. Desi lista se schimba intotdeauna, primele 10 filme au ramas destul de neschimbate de cativa ani. Vezi cele mai bune 10 filme din toate timpurile, conform IMDB.

1.THE SHAWSHANK REDEMPTION, unul dintre cele mai populare filme

Nu e de mirare ca cel mai bine clasat film din toate timpurile este, de asemenea, unul dintre cele mai placute filme ale tuturor timpurilor. V-ati gandi ca o poveste care a luat nastere intr-o inchisoare de securitate maxima nu ar avea multe momente placute, dar Shawshank Redemption reuseste sa fie o poveste surprinzator de inaltatoare.

Bazat pe povestea lui Stephen King, filmul se axeaza pe prietenia dintre doi detinuti. Relatia dintre cei doi barbati este una dintre cele mai inovatoare prietenii pe care le-am vazut vreodata pe ecran. Filmul aduce acele momente frumoase care au dus la unul din cele mai mari finaluri din istoria filmului.

film

2. THE GODFATHER (NASUL)

Ei bine, daca Stanley Kubrick l-a descris drept „cel mai mare film facut vreodata”, cine il poate contrazice? Adaptarea lui Mario Francos Ford Coppola in filmul „Mafia” al lui Mario Puzo este unul dintre cele mai apreciate, si dintr-un motiv foarte bun. Se afla chiar la intersectia dintre cinematografia „clasica” si „moderna”.

Aceasta este povestea familiei Corleone, o familie mafiota italiano-americana care se lupta cu mentinerea puterii dupa ce patriarhul lor este asasinat. Filmul este violent, amuzant, intens, emotional si mult mai mult. Exista nenumarate linii cotate si secvente de neuitat. Nu e de mirare ca este privit ca un film inspirational pentru atat de multi dintre cei mai buni producatori de film de astazi.

film Nasul

Vezi si: 10 cele mai vandute carti din istorie – Ghici, care e pe primul loc!

3. DARK KNIGHT

Chiar inainte de 12 Angry Men, care este cel mai vechi film din aceasta lista, Dark Knight vine ca cel mai nou. Al doilea film Batman al lui Christopher Nolan a demonstrat ca poate oferi filme inteligente, epice si palpitante.

Filmul detaliaza incercarea disperata a lui Batman de a-l opri Joker de la distrugerea lui Gotham, in timp ce cauta pe cineva sa preia rolul protectorului orasului. Filmul pare un episod de crima, cu niste scene uimitoare si rasturnari imprevizibile. Cu toate acestea, filmul este cel mai amintit pentru performanta fermecatoare a lui Heath Leger, jokerul anarhist.

film

4. 12 ANGRY MEN

In timp ce majoritatea filmelor de pe aceasta lista sunt epice, 12 Angry Men este, comparativ, mult mai mic. Cu toate acestea, acest lucru nu diminueaza impactul sau. Filmul este plasat aproape in intregime in camera de jurati, in timp ce, cei doisprezece barbati dezbat un caz de crima. Cu o singura voce insistand ca acuzatul este nevinovat, filmul detaliaza dezbaterea pe viata si pe moarte care apare.

In timp ce platoul ar putea parea plictisitor, acest lucru ajuta la crearea unui sentiment de intensitate. Filmul face ca incaperea sa para din ce in ce mai ingusta pe masura ce dezbaterea se rasfrange. Sentimentul claustrofobic adauga atmosfera. Este o dovada uluitoare ca filmele de dimensiuni mici pot crea un impact mare.

filme

5. LISTA LUI SCHINDLER, pe lista celor mai bune filme ale tuturor timpurilor

Nu e de mirare ca numele lui Steven Spielberg apare pe lista celor mai bune filme ale tuturor timpurilor. Avand in vedere inclinatia sa de a crea filme pretioase, a existat un numar care ar putea fi, probabil, in top 10.

Lista lui Schindler este o poveste ciudata inspirata din viata reala a lui Oskar Schindler si despre incercarile lui de a salva cetatenii evrei in timpul guvernarii naziste din Germania. In timp ce Schindler ar putea fi un erou inspirator, filmul este o relatare oribila a Holocaustului. Filmat in alb si negru, Spielberg a creat un film care va exista in mintea spectatorilor multi ani ce vor veni.

filme

6. STAPANUL INELELOR: INTOARCEREA REGELUI

Putini oameni au crezut ca adaptarea romanului lui J.R.R., Lord of the Rings, pentru marele ecran ar fi posibila. Cu toate acestea, Peter Jackson le-a dovedit ca se inseala. Cu „Intoarcerea regelui”, Jackson a reusit sa incheie una dintre cele mai mari trilogii cinematografice ale tuturor timpurilor, intr-un mod cu adevarat satisfacator.

In timp ce filmul este ridiculizat pentru a-si taragana finalul, Jackson si echipa sa au facut o treaba frumoasa, ducand totul pana la capat in acest spectacol emotionant, care prezinta cateva secvente de lupta cu adevarat uimitoare.

filme imbd

7. PULP FICTION

Quentin Tarantino este unul dintre cei mai cunoscuti producatori de film din toate timpurile. Vocea sa unica, cunoasterea vasta a filmului si pledoaria pentru amestecarea comediei hilare cu violenta brutala au ajutat la inspirarea unei generatii de producatori de film. Pulp Fiction este considerata de multi ca fiind capodopera lui, si este greu de contrazis acest lucru.

Filmul intersecteaza diferite povesti stabilite in lumea interlopa din Los Angeles. Tarantino ia povestile obisnuite despre crime si le da propria lor intorsatura. Filmul este imprevizibil si are un ritm rapid, cu un dialog fara sfarsit, totul sustinut de o coloana sonora uimitoare. Adesea imitat, dar niciodata duplicat.

filme imbd

Vezi si: 9 hobby-uri utile cu care poti castiga bani in plus

8. BUNUL, RAUL SI URATUL

Genul Westerns a fost discontinuu la Hollywood de la bun inceput, dar cand genul a trecut in Italia, a schimbat Vestul pentru totdeauna. Bunul, raul si uratul este intrarea definitiva in acest subgen.

Filmul urmeaza trei barbati intr-o cautare pentru a recupera o comoara ingropata in mijlocul Razboiului Civil. Filmul a ajutat la popularizarea tendintei mexicane Standoff, care este inca folosita astazi in filmele de actiune. De asemenea, l-a facut celebru pe Clint Eastwood si ne-a oferit unul dintre cele mai iconice filme din toate timpurile.

filme imbd

9. FIGHT CLUB

David Fincher ramane unul dintre cei mai talentati regizori si astazi. Proiectele sale sunt adesea intunecate, dar intotdeauna convingatoare, datorita propriei abordari perfectioniste si a stilului vizual unic. „Clubul de lupte” reprezinta cel mai popular film si unul dintre cele mai interesante filme ale anilor ’90.

Filmul spune povestea lui Edward Norton, un om muncitor care se schimba odata ce il intalneste pe Tyler Durden (Brad Pitt). Cei doi infiinteaza un club de lupte. Umorul intunecat, violenta brutala si filozofiile deformate fac din el un film palpitant, iar sfarsitul te face sa doresti sa revezi filmul din nou si din nou.

filme imbd

10. INCEPTION

Se spune ca Christopher Nolan a petrecut zece ani scriind scenariul sau pentru „Inception”. Eroul filmului testeaza un tanar arhitect, provocandu-l sa creeze un labirint. Trebuie sa avem incredere in el ca ne poate conduce, pentru ca de multe ori suntem pierduti si dezorientati. In Inception, Nolan isi imagineaza un nou tip de spionaj corporativ in care un hot intra in creierul unei persoane in timpul stadiului de vis, pentru a fura idei. Acest lucru este realizat de o intreaga echipa de „extractori” care proiecteaza arhitectura visurilor, infiinteaza identitati in vis si chiar ajuta din punct de vedere farmacologic mai multi oameni sa impartaseasca aceste vise.

Leonardo DiCaprio il interpreteaza pe Dom Cobb, un extractor maestru, care, initial din motive vagi, nu se poate intoarce acasa la copiii sai. Apoi, un om de afaceri puternic, Saito (Ken Watanabe),ii ofera lui Dom viata inapoi – daca va efectua o sarcina speciala.

filme
- Advertisement -

RECENTE