Ai auzit de tanzanit? E obligatoriu pentru pasionații de bijuterii!

Pe lângă pietrele prețioase consacrate și cunoscute de toată lumea, există și o categorie de nestemate mai tinere și mai puțin cunoscute la noi în țară. Deși este deja trecut la categoria superioară în statele vestice, reputația tanzanitului abia se construiește printre români. Pentru că vrem ca cititoarele noastre să fie printre primele care află despre această piatră prețioasă! De aceea, i-am rugat pe partenerii noștri de la Bijuterii TV să ne spună de ce tanzanitul este alegerea preferată a iubitorilor de bijuterii. Iată prin ce se remarcă această nestemată!

De ce să alegi tanzanitul?

Descoperită în 1967, această nestemată nu poate fi extrasă decât de la bazele Muntelui Kilimanjaro, din Tanzania. Această proprietate unică o face de 1000 de ori mai rară decât diamantul, iar mulți dintre experți o numesc “rezultatul unui fenomen geologic cu care s-ar putea să nu ne mai întâlnim niciodată în istoria umanității”.

În următorii 30 de ani, există mari șanse ca rezerva globală de tanzanit să se termine, iar valoarea pietrelor prețioase să crească substanțial. Din acest motiv, pe lângă frumusețea nestematei, poți privi investiția în tanzanit ca una financiară pe termen lung.

Tanzanitul a fost și este piatra preferată a celor de la Tiffany & Co.

Unul dintre cei mai mari comercianți și producători de bijuterii de lux, compania Tiffany & Co. este cea care a ales denumirea comercială a tanzanitului, trimițând la originile sale. Tot ei au lansat o amplă campanie de promovare a piatra prețioasă despre care spuneau că este “prima piatră prețioasă transparentă, cu o culoare albastră profundă, descoperită în ultimii 2000 de ani.”

Încrederea pe care acest brand cu renume o oferă tanzanitului ne face să credem cu tărie că nestemata are potențialul să ajungă printre cele mai valoroase din lume.

Cum poți purta tanzanitul?

O altă calitate a tanzanitului este versatilitatea sa, care se datorează în primul rând nuanțelor sale unice. Poate fi perceput ca albastru, violet sau roșu, în funcție de lumină sau unghiul din care este privit. 

De aceea, o astfel de bijuterie poate fi purtată ca element central al unei ținute, dacă alegi haine în culori mai neutre. În același timp, se poate combina și cu nuanțe mai curajoase de portocaliu, verde sau roz, dacă nu vrei neapărat să atragi atenția prin accesoriul tău.

Un pandantiv cu tanzanit se potrivește de minune atât cu aurul, cât și cu argintul, deci și din acest punct de vedere este o nestemată care te poate ajuta să construiești un număr mare de ținute diverse.

Nu e de mirare că doar în câteva decenii, tanzanitul a ajuns printre cele mai iubite pietre prețioase de pe piață. Raritatea și proprietățile sale l-au făcut să reprezinte un simbol al luxului într-un timp extrem de scurt, pentru această industrie.

Dacă vrei să te numeri și tu printre puținii deținători de bijuterii cu tanzanit, ai la dispoziție o ofertă variată pe Bijuterii TV! Intră acum și profită de prețurile promoționale, în limita stocului disponibil.

- Advertisement -

RECENTE