Amenajarea unui birou acasă în bucătărie: este posibil acest tip de amenajare?

Se întâmplă ca suprafața limitată din apartament să te oblige să îl amenajezi într-un mod neobișnuit, iar anumite soluții care măresc confortul funcționării zilnice sunt acceptabile. Te afli în situație de a nu putea organiza un colț de lucru în dormitor sau sufragerie? Nici o problemă, căci poți organiza biroul de acasă în bucătărie!

Biroul de acasă în bucătărie: cum și unde poate fi amenajat?

În apartamentele de bloc, bucătăriile sunt de obicei destul de mici  și există anumite standarde de amenajare. Uneori însă, atunci când nu există o altă posibilitate, iar situația nu îți dă de ales, trebuie să te adaptezi și să creezi un spațiu de birou creativ în această zonă a casei – bucătăria.

Dacă nu ai posibilitatea de a pune mobilier suplimentar în bucătărie, folosește potențialul celor care sunt incluse în aceasta. De fapt, tot ce ai nevoie pentru a-ți organiza aici biroul este o parte din blatul bucătăriei sau poți opta pentru o masă birou auxiliară care, datorită roților, poate fi manevrată ușor.

Atunci când alegi locația pentru un birou în bucătărie, încearcă să stai deoparte de căile de trafic sau locurile cele mai frecventate de membrii familiei. În acest fel, nu le vei bloca accesul în bucătărie și nu vei avea dificultăți în a te concentra asupra sarcinilor.

Care masă birou va funcționa cel mai bine? Alege un model fără dulapuri, căci spațiul mare de dedesubt îți va permite să îți poziționezi liber picioarele. O soluție convenabilă este un raft sub blatul mesei, pe care poți glisa un laptop și un sertar, unde poți depozita diverse accesorii. Acest model nu te va ispiti să amesteci cele două zone și, de exemplu, să depozitezi o oală sau o tigaie în dulapul interior al biroului.

Ce altceva va fi de folos în biroul din bucătărie? 

Când lucrezi de acasă, iluminarea adecvată este importantă și vei avea nevoie de o lampă de dimensiunile potrivite. Aceasta trebuie să aibă o bază mică, pentru a nu ocupa mult spațiu și un braț mobil, ce permite direcționarea fasciculului de lumină.

Lucrezi mult pe laptop? Atunci vei avea nevoie de o masă portabilă de răcire, echipată cu ventilatoare, pentru a proteja computerul de supraîncălzire.

Pentru toate acele documente pe care trebuie să le ai la îndemână, este recomandat un suport de ziare, cu ajutorul căruia vei menține biroul din bucătărie organizat, dar și decorat cu stil. 

Dacă ai spațiu liber pe peretele de deasupra biroului din bucătărie, poți monta rafturi mici pe el. Pe acestea vei putea depozita diverse lucruri, nu neapărat cele legate de muncă. O floare într-un ghiveci sau o vază drăguță te vor ajuta să te relaxezi în timpul unei pauze scurte.

Sursa imagine: Marina April / Shutterstock.com

- Advertisement -

RECENTE