Black Friday 2022 va bate noi recorduri în comerțul online?

Cu mai puțin de o lună rămasă până la Black Friday 2022, comercianții se pregătesc cu oferte prin care să atragă cât mai mulți cumpărători.

Anul acesta black friday internațional va fi 25 noiembrie 2022. Aceasta este data oficială la care americanii, cei care au și inventat această sărbătoare a reducerilor, vor organiza black friday. De regulă, campania se desfășoară la nivel internațional în ultima vineri din luna noiembrie. Cu toate acestea, comercianții din țara noastră au adaptat campania la obiceiurile românilor și au mutat-o cu două săptămâni mai repede. 

Când are loc black friday 2022

Astfel, black friday 2022 va avea loc în România pe 11 noiembrie. Comercianții urmează să anunțe în perioada următoare și ce promoții vor fi disponibile. Analizând ofertele din anii precedenți, ne așteptăm ca și în 2022 să fie aplicate reduceri la telefoane, televizoare, laptopuri și calculatoare, electrocasnice și electronice. 

Ba mai mult, unii comercianți au prelungi perioada reducerilor de black friday de la câteva zile până la o lună. Așa s-a întâmplat și anul trecut, când black friday Altex s-a desfășurat pe parcursul a 28 de zile, de la sfârșitul lunii octombrie până în a doua parte a lunii noiembrie. 

De altfel, Altex este lider pe piața de retail din România, cu peste 125 de magazine deschise. După succesul înregistrat anul trecut, este de așteptat ca și în 2022 campania să se desfășoare pe parcursul mai multor zile. 

În schimb, alți comercianți se mulțumesc se rezumă la o singură zi de reduceri. Anul trecut, în perioada de black friday au fost realizate peste 2 milioane de comenzi online. Ca și o noutate, o bună parte dintre colete au fost livrate prin intermediul EasyBox. Potrivit statisticilor, circa 20% dintre comenzile plasate au fost distribuite în „lockere”. În plus, clienții adoptă plata online cu cardul tot mai mult, astfel că mai mult de jumătate din totalul comenzilor au fost achitate online. Din punct de vedere al dispozitivului se înregistrează o creștere și a comenzilor lansate direct de pe telefonul mobil. 

În urma analizei realizate pe campania din 2021 reiese că cele mai multe produse comandate sunt din categoria beauty și îngrijire personală, urmate de cele din categoria produse de casă și îngrijirea locuinței. Electrocasnicele mici, televizoare și sisteme audio, telefoane și ceasuri smart au ocupat. În obiceiurile cumpărătorilor din ultimul an s-a putut observa o creștere a interesului pentru produsele de zi cu zi. Astfel, tot mai mulți români aleg să cumpere produsele alimentare online, fără a se mai deplasa la supermarket. 

Cert este că black friday 2022 se anunță a fi o nouă zi cu reduceri mari la toate categoriile de produse. Din experiența acumulată în ultimii ani, ne așteptăm ca diversitatea reducerilor să fie tot mai mare. Deoarece putem spune că pandemia Covid-19 s-a încheiat, ne așteptăm să se înregistreze o creștere a ofertelor din turism. Fie că vorbim de oferte de Crăciun 2022, Revelion 2022-2023 sau un sejur estival pentru anul 2023, oferta vacanțelor va fi mai bogată decât în anul precedent. 

- Advertisement -

RECENTE