Care e diferenta intre a arde grasimi si a arde calorii?

In fiecare zi, intr-o societate extrem de preocupata de aspectul fizic si obsedata de a pierde in greutate, este foarte obisnuit sa auzim despre a arde calorii si a arde grasimi atunci cand subiectul de conversatie se invarte in jurul activitatii fizice. Doua concepte strans legate, dar foarte diferite.

In primul rand, corpul nostru arde calorii si grasimi pentru a obtine energia necesara pentru a functiona corespunzator. Ardem calorii cand respiram, cand ne facem digestia sau cand dam cu aspiratorul.

Dar cum ajung in corpul nostru? Prin mancarea pe care o mancam. Ele pot proveni din carbohidrati, proteine ​​si, de asemenea, grasimi. Ceea ce nu consumam, adica cele ramase, sunt stocate sub forma grasimilor care provoaca atat de multe probleme.

Daca in timpul zilei consumul caloric nu este suficient pentru a oferi corpului nostru energia de care are nevoie, acesta se va baza pe rezervele de grasime, o sursa suplimentara de energie. Si in acest moment incepem sa ardem depozitele de grasimi, sa reducem volumul si sa incepem sa pierdem in greutate.

Aparent, procesul pare simplu. Pur si simplu consumam mai putine calorii sau efectuam exercitii suficiente pentru a le arde pe toate, si incepem sa ardem grasime. Si totusi, multi oameni nu pot sa piarda in greutate. Motivul? Consuma atat de multe calorii, incat le furnizeaza suficienta energie pentru a acoperi toate nevoile organismului. Prin urmare, nu ajung niciodata in stadiul de ardere a grasimilor. Chiar daca fac sport. Ceea ce poate fi destul de frustrant.

calorii

Cum putem sa ardem calorii si grasimi

Deci, inainte de a va pierde toata speranta, sa o luam logic. Pentru a obtine un deficit de calorii, adica sa ardeti toate caloriile consumate, este necesar sa reduceti aportul, sa cresteti nivelul activitatii fizice, sau ambele in acelasi timp.

Pentru a ne da o idee, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda ca un mascul adult ar trebui sa consume zilnic intre 2.000 si 2.500 kilocalorii / zi, si o femeie intre 1.500 si 2.000 de kilocalorii / zi. Cifrele pot varia in functie de greutatea si inaltimea persoanei in cauza.

Daca suntem capabili sa ingeram acele calorii zilnice si sa le consumam – fie prin exercitii fizice, fie prin treburi zilnice – corpul nostru va cauta mai multa energie si o va gasi in grasimi. Obiectiv indeplinit!

mersul pe bicicleta

Dieta si sportul, aliatii consumului de grasimi

In mod ideal, daca vrem sa dam o viata sanatoasa, trebuie sa combinam exercitiile fizice cu un mic control al alimentelor pe care le consumam. Un sfat, se recomanda ca 25% din calorii sa fie luate la micul dejun; 35%, in produsele alimentare; 15%, in gustare; iar restul de 25% la cina.

Odata cu sosirea verii, optiunile pentru sporturi sunt multiple. Saizeci de minute de mers pe jos ne permit sa ardem cu aproximativ 250 de calorii. Daca alegem sa mergem pe bicicleta, cifra se ridica la 350 de calorii. Daca alegem sa inotam o ora, ardem 400 de calorii, 500 daca ceea ce ne place este snorkeling.

Alte informatii Un kilogram de grasime este de aproximativ 7,716 calorii. Deci, ar trebui sa ardeti in jur de 1100 de calorii in fiecare zi pentru a pierde un kilogram pe saptamana sau sa ardeti aproximativ 600 pentru a obtine acelasi rezultat in doua saptamani. Asta ar insemna sa alergati 20 de kilometri pe zi sau sa mergeti 10 kilometri pe zi.

- Advertisement -

RECENTE