Ce este istoricul creditar și cum se formează

Societățile financiare cum sunt băncile și instituțiile financiare nebancare vor verifica istoricul creditar înainte de a lua decizia de acordare a creditului. Istoricul creditar conține informații despre solicitant al împrumutului ce țin de asistența financiară acordată de către bănci, cum ar fi:

  • credite de consum;
  • micro și macro împrumuturi;
  • asistența financiară în formă de credit ipotecar.

Istoricul creditar conține informații complete despre credit, inclusiv suma acestuia, termenul de rambursare, întârzieri de plată, penalități calculate. Istoricul creditar se păstrează în registrele anumitor instituții, cum este Biroul Istoriilor de Credite. Există câteva tipuri de BIC. Instituțiile bancare și cele de microfinanțare aleg în mod individual biroul unde vor transmite informațiile despre solicitant.

Atunci când solicitantul are un istoric creditar ”negativ”, băncile cu siguranță îi vor refuza acordarea de credit. Dar nevoia de bani este acută. Ce facem? Soluția este să apelăm la instituția financiară nebancară. Compania oferă împrumuturi solicitanților de credite cu istoric negativ – https://creditprime.ro/credit-cu-istoric-negativ/. Întrucât filiale fizice nu există, împrumutul poate fi obținut ușor, doar accesând website-ul companiei.

Cum se formează istoricul creditar?

Istoricul creditar îl formează solicitantul, adică istoricul va fi cu atât mai ”curat” cu cât creditul se plătește în termenii stabiliți. Istoricul creditar primar se formează odată cu aplicarea la primul împrumut. În contractul de credit există punctul în care se stipulează consimțământul subiectului istoricului creditar de a fi acord să ofere informații BIC. În cazul în care solicitantul refuză consimțământul, creditul nu va fi acordat.

De asemenea, istoricul creditar poate conține informații despre plata serviciilor comunale. Se întâmplă atunci când instanța de judecată a emis o hotărâre corespunzătoare de încasare a datoriilor în caz de neachitare.

Cine este responsabil pentru formarea unui credit istoric:

  • băncile și instituțiile financiare nebancare;
  • companii de microfinanțare;
  • alte companii, care oferă asistență financiară.

Aveți un credit cu istoric negativ? Aveți nevoie urgentă de bani? Atunci contactați compania https://creditprime.ro/cum-primesti-banii/pe-card/ și veți primi garantat un credit online rapid pe card până la 10 mii lei la condiții avantajoase.

- Advertisement -

RECENTE