Complex de vitamine si minerale pentru femei: De ce ai nevoie pentru un regim alimentar variat?

Similar felului în care corpul trece prin schimbări în timpul diferitelor etape ale vieții, la fel se întâmplă și cu nevoile tale nutriționale. De exemplu, femeile au nevoie de mai mult fier în timpul sarcinii și al menopauzei și de calciu suplimentar pe măsură ce înaintează în vârstă.

Pentru a satisface aceste nevoi în schimbare, este necesar să înțelegi că aportul de minerale pentru femei joacă un rol important în stabilirea unui echilibru interior, care să poată fi vizibil și la exterior. Suplimentele alimentare de tipul unei vitamine sau minerale administrate în timpul mesei pot avea un rol vital în formarea celulelor de apărare a organismului tău.

Și, totuși, de ce se face distincția între minerale pentru femei și alte tipuri de substanțe nutritive potrivite și pentru bărbați? Răspunsul vine din simplul fapt că fiecare organism este construit în mod diferit. Mai mult decât atât, femeile au nevoi nutritive unice și cerințe specifice pe care și le pot satisface prin complexul potrivit.

În cele ce urmează, împreună cu specialiștii Orfilame.ro, ne-am propus să discutăm mai multe despre mineralele pentru femei și rolul lor specific în stimularea sistemului osos, cât și a sistemului imunitar.

Minerale pentru femei și rolul lor în organism

proteine pentru femei

Există câteva tipuri de minerale pentru femei care contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar, dar nu numai. Fierul, magneziul, zincul și calciul joacă un rol vital în buna funcționare a organismului.

Fierul este un mineral important pentru corpul uman. Se găsește în proteinele hemoglobină și mioglobină, care sunt esențiale pentru transportul oxigenului în sânge și cu impact asupra sistemului muscular. Fără fier, organismul nu ar putea funcționa corect, iar deficitul de fier poate duce la oboseală, dificultăți de respirație și alte probleme de sănătate.

Calciul este cel mai abundent mineral din organism și este necesar pentru funcționarea sănătoasă a sistemului osos și a sistemului muscular, transmiterea nervoasă, semnalizarea intracelulară și secreția hormonală. Aproape tot calciul din organism este stocat în oase și dinți, unde este important pentru susținerea și structura acestora.

Magneziul este la fel de important precum calciul în dezvoltarea și menținerea sănătății oaselor. Împreună cu calciul sunt două minerale pentru femei implicate în producția de energie, în reglarea zahărului din sânge și în controlul tensiunii arteriale. Femeile au nevoie de mai mult magneziu decât bărbații din cauza pierderii de magneziu în perioada menstruației.

Zincul este un mineral important pentru toți oamenii, dar este deosebit de important pentru femei. O mică deficiență de zinc poate provoca o scădere a imunității, făcând mai dificilă lupta organismului împotriva infecțiilor, grație capacității sale de a preveni și scurta durata răcelilor. Acest lucru se datorează faptului că zincul întărește sistemul imunitar și sporește producerea globulelor albe din sânge.

Tipuri de minerale pentru femei care contribuie la metabolismul energetic normal

minerale pentru femei

Un metabolism mai rapid înseamnă că organismul tău arde mai repede caloriile, pe care le consumi zilnic. Și cum principala preocupare a doamnelor este să poată mânca liniștite, fără să depună grăsimi nedorite, devine din ce în ce mai pregnantă dorința doamnelor de a-și stimula rata metabolică lentă.

Și, din fericire, există unele vitamine și minerale pentru femei care pot ajuta la menținerea metabolismului să funcționeze eficient. În timp ce alimentele integrale sunt surse eficiente pentru acumularea substanțelor nutritive necesare bunei funcționări a metabolismului, complexul de minerale pentru femei poate fi de ajutor.

Printre principalele minerale pentru femei pe care să le pui pe lista ta se numără iodul, magneziul, fierul și calciul. Toate aceste minerale pentru femei facilitează metabolizarea normală a energiei din organismul tău și favorizează un ritm mai alert de ardere a grăsimilor.

Calciul și rolul acestei minerale pentru femei asupra sistemului osos

minerale pentru femei

Puține minerale pentru femei sunt la fel de importante pentru corpul uman precum este doza optimă de calciu. Necesarul de calciu din organism este asociat cu oase și dinți puternici și, într-adevăr, acesta este crucial pentru un sistem osos sănătos.

Cu toate acestea, aportul de calciu joacă, de asemenea, un rol deosebit în coagularea sângelui, ajutând mușchii să se contracte și reglând ritmul normal al inimii și funcțiile nervoase. Acest lucru înseamnă că obținerea unei cantități suficiente de calciu este vitală pentru menținerea unei bune stări de sănătate. În special pentru femei, un aport adecvat de calciu este esențial pentru prevenirea osteoporozei.

Minerale pentru femei cu rol important în reducerea oboselii: fier și zinc

Perioadele stresante își pot spune cuvântul asupra organismului, cât și asupra felului în care reacționează psihicul tău în diferite situații limită. Este foarte important să îți găsești timpul necesar pentru odihnă ori de câte ori simți că te afli în pragul unei perioade aglomerate, care te-a obosit peste măsură.

Un somn odihnitor poate fi întocmai răspunsul de care ai nevoie, însă câteodată este posibil să fie nevoie și de elemente adiacente, precum un cumul de vitamine și minerale pentru femei care să combată stările de oboseală. În acest sens, cumulul de fier și zinc în organism poate reduce oboseala resimțită de organism prin combaterea efectelor de moleșeală.

Mineralele pentru femei din gama Welness by Oriflame.ro!

Vitaminele și mineralele sunt esențiale pentru o sănătate optimă. Cu toate acestea, multe femei se confruntă cu deficiențe de micronutrienți în dieta lor zilnică. Acest lucru poate avea consecințe negative asupra imunității, metabolismului și sănătății pielii.

Selecția Oriflame.ro de minerale pentru femei vine în ajutorul tău cu soluția optimă pentru rezolvarea acestei probleme. Pachetul Wellness by Oriflame.ro este conceput din 22 de vitamine și minerale pentru femei cu rol esențial în susținerea nevoilor nutriționale.

Atunci când sunt luate împreună cu o dietă echilibrată, aceste substanțe nutritive pot ajuta la susținerea imunității, a nivelului de energie și a metabolismului, promovând în același timp o piele sănătoasă.

Descoperă vitamine și mineralele potrivite pentru tine pe Oriflame.ro!

Ești în căutarea unei modalități prin care să îți poți ajuta sistemul imunitar să funcționeze în parametri optimi? Deschide-ți un cont Oriflame și descoperă selecția de vitamine și minerale pentru femei care te vor ajuta să îți completezi aportul zilnic de substanțe nutritive pe care nu le asimilezi în cadrul dietei tale alimentare. 

- Advertisement -

RECENTE