Cum îți alegi crema antirid

Crema antirid este un produs de îngrijire care nu trebuie să lipsească din rutina zilnică a unei femei după vârsta de 25 de ani. Ridurile sunt o consecință a pierderii de colagen din piele, lucru care are loc odată cu înaintarea în vârstă. Deși acest fenomen nu poate fi oprit complet, efectele sale pot fi încetinite, iar aspectul plăcut al pielii poate fi păstrat pentru o perioadă mai îndelungată cu ajutorul unei îngrijiri antirid.

Însă, nu există o variantă universală a cremei antirid pe care oricine o poate folosi. Există câteva criterii de care ar trebui să ții cont în alegerea produsului, astfel încât acesta să ți se potrivească perfect și să te poată ajuta să îți păstrezi tenul cât mai tânăr și luminos.

Tipul de ten

Principalul criteriu în alegerea oricărui produs pe care îl aplici pe față este tipul de ten. Pentru a evita manifestările neplăcute și a asigura o îngrijire optimă, va trebui să alegi o cremă antirid bună pentru tenul tău. Există numeroase formule speciale dedicate tenului normal, gras, uscat sau sensibil.

Este important să verifici și ingredientele înainte de a folosi un produs, mai ales dacă ai pielea sensibilă. Acestea pot conține compuși care pot duce la apariția de iritații, erupții cutanate, mâncărimi sau chiar puncte de grăsime.

Vârsta

Un alt criteriu de bază în alegerea cremei antirid este, desigur, vârsta. Tenul are nevoi diferite la 25 de ani în comparație cu 40 și 50 de ani, iar produsele pe care le folosești trebuie să le poată satisface. Acestea ar trebui să ajute fie la prevenirea ridurilor pe pielea tânără, fie la protecția și hrănirea pielii mature, pentru a putea compensa pierderile de colagen.

Textura

Produsele antirid sunt disponibile de obicei sub mai multe forme. Cremele sunt probabil cele mai populare, însă acestea sunt și cele mai puțin concentrate. Totuși, forma lor este extrem de bine tolerată de către tenul uscat, deoarece textura lor este mai groasă.

Serumurile sunt alte produse antirid populare, cu o textură mai ușoară, care se absoarbe extrem de rapid. Acestea conțin de obicei o formulă mai bogată în ingrediente active anti-îmbătrânire. Fiolele sunt cea de-a treia variantă la care poți apela, acestea fiind varianta cea mai ușoară, dar și cea mai concentrată.

Pentru a alege produsul cu textura potrivită, ține cont de nevoile tenului tău și de concentrația ingredientelor pe care acestea le conțin.

Momentul și locul aplicării

Produsele cu formulă antirid sunt împărțite în două categorii în funcție de momentul în care ar trebui folosite. Cremele de zi ar trebui utilizate dimineața, atunci când îți pregătești tenul pentru o nouă zi, iar cele de seară ar trebui să facă parte din ritualul nocturn, pe care îl realizezi înainte de a merge la culcare. Bineînțeles, ar trebui să folosești ambele tipuri de produse.

Cremele antirid variază și în funcție de zona unde ar trebui să le aplici. Produsele pentru față pot fi folosite pe întregul ten, dar în zona ochilor vei avea nevoie de un produs special, mai ales în cazul tenului matur. Acest lucru este valabil deoarece pielea din jurul ochilor este mult mai subțire și mai sensibilă, iar primele semne ale îmbătrânirii devin vizibile în această zonă.

Produsele antirid trebuie să se potrivească tenului și vârstei tale, pentru a evita apariția manifestărilor neplăcute și a te putea bucura de cea mai bună îngrijire. Ține cont și de celelalte criterii și asigură-te că nu folosești prea multe produse anti-îmbătrânire în același timp, pentru a nu supraîncărca tenul.

Sursa foto: Shutterstock

- Advertisement -

RECENTE