TOP 5 cele mai cunoscute jocuri de societate pentru adolescenți

Adolescența este vârsta marilor transformări, când copilul își începe drumul spre maturitate, de aceea activitățile recreative și educative trebuie să-l ajute pentru trecerea la viața de adult. Totodată, adolescența este perioada socializării și adaptării la trenduri. Iată care sunt cele mai cunoscute jocuri de societate pentru adolescenți, pe care să le oferiți tinerilor din familie, prietenilor și cunoscuților.

Gen7: A Crossroads Game

Ce poate fi mai potrivit la un joc pentru adolescenți decât un scenariu SF, cu o navă spațială ce explorează galaxiile, în căutarea unei planete îndepărtate? Gen7: A Crossroads Game este un board game pentru 3-4 jucători cu vârsta peste 14 ani.  Durează 60-90 de minute și are instrucțiunile în limba engleză, lucru care-i ajută pe tineri la învățarea unor cuvinte și expresii noi.

Jocul Gen7: A Crossroads Game cuprinde 7 episoade, iar în fiecare aventură spațială jucătorii trebuie să atingă diverse obiective, ca să primească stele de ofițer și să câștige reputație. Adolescenții învață astfel să stabilească priorități, să construiască strategii și să colaboreze cu membrii echipajului, pentru a menține nava în bune condiții, chiar dacă pericolele sunt la tot pasul.  

Mystery House

Jocurile inspirate din aventurile escape room sunt foarte apreciate de adolescenți, deoarece le oferă suspans, experiențe noi și aventuri variate. De aceea Mystery House este un board games pentru tineri, potrivit atât la petreceri, cât și în excursii și vacanțe.

Mystery House  reprezintă un joc cooperativ de explorare și rezolvare de enigme în timp real. Adolescenții îl preferă pentru că le oferă o experiență 3D, bazată pe o aplicație de mobil, care furnizează o gamă largă de scenarii originale, pentru toate gusturile.

Terra Mystica

În topul jocurilor pentru adolescenți se află și Terra Mystica, un board game de strategie care aduce mereu ceva nou și reprezintă o lecție de diplomație, negociere și adaptare la schimbări. Este vorba despre o aventură le tărâmul magiei, unde mai multe triburi se întrec pentru resurse, supremație și dezvoltarea unor așezări cât mai bine dezvoltate.

Jocul este pentru 2-5 persoane, vârsta minimă recomandată este de 12 ani, iar instrucțiunile și plăcuțele de joc sunt în limba engleză. Grafica inedită și scenariul incitant sunt argumentele pentru alegerea acestui board game ce dezvoltă imaginația și gândirea strategică.

Newton

Nu putea lipsi din topul celor mai cunoscute jocuri pentru adolescenți un board game de cultură generală. Newton reprezintă jocul invențiilor și al inventatorilor, oferă călătorii în timp și aventuri în lumea descoperirilor care au schimbat lumea.

Tinerii învață prin joc detalii interesante despre istoria științei, își completează cunoștințele de fizică, astronomie, chimie. Newton este un board game pentru adolescenți cu vârste de peste 14 ani și se poate juca solo sau în grupuri de 2, 3 sau 4 participanți. 

Monopoly tematic

Cele mai îndrăgite jocuri pentru adolescenți sunt board games de tip Monopoly tematic. Tinerii pot să aleagă dintr-o gamă largă de jocuri: Monopoly Friends, Monopoly Big Bang Theory, Monopoly Beatles și multe altele. De exemplu, jocul Monopoly România este frumoasă reprezintă un prilej de-a călători prin toată țara și de a-i cunoaște cele mai interesante obiective turistice, locuri inedite și tradiții unice.

Frumusețea acestor board games constă în varietate și diversitate. Chiar dacă scenariul de bază este asemănător pentru fiecare joc de Monopoly, completările tematice aduc un plus de distracție și fac deliciul întâlnirilor cu grupul de amici. 

Alegeți jocul preferat din topul celor mai cunoscute board games pentru adolescenți și distrați-vă alături de familie și prieteni!

Sursa foto: Shutterstock

- Advertisement -

RECENTE