Cum previi căderea părului cu remedii naturale

Sunt mai multe metode ce pot fi urmate pentru a stimula creșterea rapidă a părului şi le vom explica pe cele pe care le ai la îndemână.

Soluţiile pentru creşterea părului eficientă sunt căutate de un număr din ce în ce mai mare de persoane, deoarece problemele cu căderea părului generează o stimă de sine scăzută şi poate afecta calitatea vieţii, în general. Menţine o bună igienă a părului şi scalpului

Atunci când îţi speli părul şi scalpul la timp, sebumul nu are timp să sufoce foliculii piloşi. O piele curată lasă loc firelor de păr să crească. Este recomandat însă să nu îţi speli părul în exces deoarece poţi elimina acele uleiuri de care părul tău are nevoie pentru a fi sănătos. Totodată, una dintre cele mai importante recomandări este să te piepteni des şi temeinic pentru că şi perierea ajută firele de păr. Tot ce trebuie să faci este să ai grijă să nu rupi firele şi să alegi peria potrivită.

Utilizează produse cu ingrediente naturale care previn căderea părului

Atunci când te confrunţi cu căderea părului rapid este recomandat să apelezi la tratamente în acest sens. Tratamentele pentru creşterea părului sunt sub formă de şampoane, fiole, seruri şi capsule, iar atunci când le alegi este recomandat să ţii cont de compoziţia lor. Nu alege produse în care ponderea substanţelor chimice este foarte mare pentru că nu vor face decât să îţi încarce în mod inutil părul.

Stimularea circulaţiei pe scalp

Stimularea circulaţiei se face cu ajutorul pieptănului. Nu este necesar să utilizezi peria foarte des, însă dacă îţi piepteni părul corect dimineaţa şi seara, acest lucru ajută la stimularea circulaţiei, care va aduce la viaţă foliculii. De asemenea, se recomandă ca părul să nu fie pieptănat atunci când este ud pentru că se poate rupe sau se poate deteriora. Specialiştii recomandă utilizarea unui pieptăn în locul periilor, indiferent de formă. Totodată se recomandă şi un masaj periodic al scalpului.

Ajustarea alimentaţiei pentru creşterea părului

Alimentele ingerate pot să afecteze modul în care părul creşte. Persoanele care consumă alimente cu un conţinut bogat de proteină vor vedea îmbunătăţiri în calitatea părului precum şi creşterea mult mai rapidă a firelor de păr. Alimentele afectează sănătatea în general, dar şi modul în care părul arăta. Un organism care dispune de vitaminele şi mineralele de care are nevoie, poate să producă un păr sănătos şi puternic. Fierul joacă în sensul acesta un rol foarte important, fiind urmat de proteine, vitamine, biotină şi acizi graşi. Atunci când îţi ajustezi corect dieta te vei bucura de un păr sănătos.

Sursa de imagine:
ShotPrime Studio / Shutterstock.com

- Advertisement -

RECENTE