Cum realizezi o manichiura semipermanenta pas cu pas – Ustensile de care ai nevoie

Manichiura semipermanenta a devenit o alegere populara pentru femeile care doresc sa aiba unghii frumoase si rezistente pentru o perioada mai indelungata. Tehnica acestui tip de manichiura ofera o stralucire intensa si o rezistenta crescuta, fara sa necesite intretinere constanta. Daca doresti sa incerci si tu unghii semipermanente, urmeaza acest ghid pas cu pas pentru a obtine rezultate deosebite:

Ce este manichiura semipermanenta si cat dureaza?

Principala diferenta dintre manichiura semipermanenta si manichiura traditionala este durata. In timp ce oja traditionala se desprinde usor dupa cateva zile, manichiura semipermanenta ramane impecabila timp de cel putin doua saptamani.

Unghiile semipermanente sunt rezultatul aplicarii unui lac pe baza de gel care necesita o lampa speciala pentru uscare. Efectul este foarte natural si de lunga durata. Se indeparteaza cu acetona odata ce unghia a crescut suficient.

De ce ai nevoie pentru a realiza o manichiura semipermanenta

Kit Oja Semipermanenta One Step Luxorise Diamond Travel
CUMPARA >>
Kit Oja Semipermanenta
Kit Oja Semipermanenta Glamorous Manicure
CUMPARA>>
Kit oje semipermanente Cupio
Kit 10 culori oje semipermanente Cupio
CUMPARA >>
Kit Oja Semipermanenta cu lampa
Kit Oja Semipermanenta cu Lampa UV LED SensoPRO 10ml
CUMPARA>>
Set Cadou Oje semipermanente Nude
Set Cadou Oje semipermanente Nude Collection
CUMPARA >>
Kit manichiura acasa
Kit manichiura acasa
CUMPARA>>
Kit Oja Semipermanenta cu freza electrica
Kit Oja Semipermanenta cu freza electrica Glamorous PRO
CUMPARA >>
Set 7 Oje Semipermanente
Set 7 Oje Semipermanente Luxorise Evolution, Candy Girl
CUMPARA>>
Kit oja semipermanenta Canni
Kit oja semipermanenta Canni, Ultra Pack, lampa uv led + 10 oje Canni + baza + top
CUMPARA >>
Kit Oja Semipermanenta
Kit Oja Semipermanenta SensoPRO 10ml cu Lampa UV LED
CUMPARA>>

Pentru a realiza o manichiura semipermanenta, veti avea nevoie de urmatoarele:

Buffer sau pila de unghii: Utilizati un buffer sau o pila de unghii pentru a netezi suprafata unghiei si a-i conferi o textura usor abraziva. Acest lucru va ajuta la aderenta mai buna a stratului de baza.

Degresant sau alcool izopropilic: Folositi un degresant special sau alcool izopropilic pentru a curata si degresa unghiile. Aceasta va indeparta uleiurile naturale si alte reziduuri, asigurand o aderenta optima a produselor pentru unghii.

Strat de baza / base coat: Aplicati un strat subtire de baza special conceput pentru manichiura semipermanenta. Acest strat va ajuta la protejarea unghiei naturale si va asigura aderenta optima a lacului de unghii semipermanent.

Lampa UV sau LED: Manichiura semipermanenta necesita utilizarea unei lampi UV sau LED pentru a usca si a intari straturile de lac de unghii. Este important sa verificati specificatiile produsului folosit pentru a determina timpul necesar de uscare si tipul de lampa potrivit.

Oja semipermanenta: Alegeti o gama de culori de lac de unghii semipermanent care va plac. Asigurati-va ca lacul de unghii este special formulat pentru a fi folosit cu lampile UV sau LED.

Strat superior / top coat: Dupa aplicarea culorii dorite, aplicati un strat superior special pentru manichiura semipermanenta. Aceasta va proteja culoarea, va conferi stralucire si va prelungi durabilitatea manichiurii.

Solutie de curatare sau alcool izopropilic: Dupa ce straturile de lac de unghii sunt complet uscate, utilizati o solutie de curatare speciala sau alcool izopropilic pentru a indeparta orice reziduuri lipicioase de pe unghii si pentru a conferi un aspect finit manichiurii.

De asemenea, poti opta pentru un kit oja semipermanenta care iti pune la dispozitie toate elementele de care ai nevoie pentru a obtine manichiura dorita.

Este important sa cititi si sa urmati instructiunile specifice furnizate de producatorul produselor pe care le utilizati, deoarece pot exista diferente in metodele si materialele utilizate in functie de brandul si produsul selectat.

manichiura semipermanenta

Cum sa obtii unghii semipermanente – pasii necesari

Iata un ghid pas cu pas despre cum sa realizati o manichiura semipermanenta:

Pregatiti unghiile:

 • Taiati si dati forma unghiilor folosind o forfecuta sau un clestisor de unghii.
 • Utilizati o pila sau un buffer pentru a netezi suprafata unghiei si a indeparta straturile superficiale.
 • Impingeti cuticulele inapoi cu un instrument special sau cu partea neta a unei pila de unghii.

Degresati unghiile:

 • Folositi un degresant special pentru unghii sau alcool izopropilic pentru a curata si degresa unghiile.
 • Inmuiati o bucata de vata sau un tampon de bumbac in degresant sau alcool izopropilic si stergeti cu atentie fiecare unghie pentru a indeparta orice urma de ulei sau reziduuri.

Aplicati stratul de baza / base coat:

 • Aplicati un strat subtire de baza special conceput pentru manichiura semipermanenta pe fiecare unghie. Asigurati-va ca acoperiti intreaga suprafata a unghiei si ca nu atingeti pielea sau cuticulele.
 • Introduceti mana intr-o lampa UV sau LED conform instructiunilor de utilizare ale produsului pentru a usca stratul de baza. Timpul de uscare poate varia in functie de brandul si tipul de lampa utilizat.

Aplicati oja semipermanenta:

 • Aplicati un strat subtire de lac de unghii semipermanent pe fiecare unghie, incepand de la baza si lucru spre varf. Asigurati-va ca acoperiti intreaga unghie cu culoarea dorita si evitati atingerea pielii sau cuticulelor.
 • Introduceti mana in lampa UV sau LED si uscati lacul de unghii conform instructiunilor de utilizare ale produsului.

Aplicati stratul superior / top coat:

 • Dupa ce lacul de unghii semipermanent este uscat, aplicati un strat subtire de strat superior special pentru manichiura semipermanenta. Acest strat va proteja culoarea si va conferi stralucire.
 • Introduceti mana in lampa UV sau LED si uscati stratul superior conform instructiunilor de utilizare.

Curatarea finala:

Dupa ce stratul superior este uscat, utilizati o solutie de curatare speciala sau alcool izopropilic pe o bucata de vata sau un tampon de bumbac si stergeti fiecare unghie pentru a indeparta reziduurile lipicioase si a conferi un aspect finit manichiurii.

Finalizarea:

Dupa ce ati curatat unghiile, puteti aplica ulei pentru cuticule sau crema hidratanta pentru a ingriji zona din jurul unghiilor. Admirati-va noua manichiura semipermanenta si bucurati-va de aspectul sau rezistent si stralucitor!

In acest video, veti gasi un tutorial privind procesul de aplicare a unei manichiuri semipermanente, pentru a obtine un rezultat rezistent, care va dura saptamani intregi.

Sursa video: Unica

Indepartarea ojei semipermanente

Atunci cand doriti sa indepartati manichiura semipermanenta, este important sa o faceti cu grija pentru a nu deteriora unghiile.

 • Inmuiati o discheta de bumbac in acetona si asezati-o pe fiecare unghie.
 • Infasurati fiecare deget in folie de aluminiu pentru a mentine discheta de bumbac in contact cu unghia si a ajuta la dizolvarea lacului de unghii.
 • Lasati foliile pe unghii timp de aproximativ 10-15 minute pentru ca acetona sa dizolve lacul de unghii semipermanent.
 • Dupa ce lacul de unghii semipermanent s-a dizolvat, utilizati un bastonas de lemn sau o pila de unghii pentru a indeparta cu grija resturile ramase.
 • Dupa indepartarea lacului de unghii semipermanent, puteti hidrata si inmuia unghiile cu ulei pentru cuticule sau crema hidratanta.

Va recomandam sa urmati instructiunile specifice ale produselor pe care le utilizati si sa aveti grija sa lucrati intr-un spatiu bine ventilat. Daca nu sunteti sigura de procesul de aplicare sau indepartare a manichiurii semipermanente, puteti solicita ajutorul unui specialist in unghii sau puteti merge la un salon de infrumusetare pentru a obtine o manichiura semipermanenta realizata de un profesionist.

- Advertisement -

RECENTE