Fotbaliști români celebri. Povești de succes

România se poate mândri cu o istorie interesantă în ceea ce privește fotbalul. Intră aici să afli care au fost top fotbaliști celebri și care este povestea lor.

Acești jucători au concurat în cele mai grele evenimente europene, dovedindu-și abilitățile și talentul în repetate rânduri. România se bucură de o listă interesantă de fotbaliști celebri care au impresionat întreaga Europa. Află din acest articol care sunt top fotbaliști români celebri și care este povestea lor, pe scurt!

După cum probabil știi deja, fotbalul, în România este sportul numărul 1. De aceea, de-a lungul timpului ne putem mândri cu fotbaliști de top care au făcut istorie. Popularitatea fotbalului în țara noastră se poate observa și din complexitatea caselor de pariuri. Conform mightytips, în România există foarte multe case de pariuri în Mightytips cu cote avantajoase și pe foarte multe sporturi, în principal fotbalul.

Pasionații pariurilor sportive pot primi sfaturi și pronosticuri de la experți în domeniu. Unul dintre aceștia este și scriitorul platformei noastre Constantin Mazilescu. Cu ajutorul pronosticurilor oferite de acesta, te asiguri că plasezi pariuri de succes la fotbal la casele de pariuri din România.

Top fotbaliști români

Cei mai buni fotbaliști români au fost superstaruri internaționale și au modificat felul în care se joacă. Pe lângă faptul că este o echipă națională formidabilă pentru Cupele Mondiale, fotbaliștii români au jucat pentru multe cluburi de fotbal de top din întreaga lume.

Dar cine sunt cei mai buni fotbaliști din sportul românesc? Iată mai jos o listă, după care vom detalia povestea lor de succes.

 • Gheorghe Hagi
 • Cristian Chivu
 • Gheorghe Popescu
 • Lucian Sânmărtean
 • Ciprian Tătărușanu
 • Denis Aibec
 • Florin Niță

Gheorghe Hagi

Trei Cupe Mondiale, trei Euro, 125 de selecții, 35 de goluri și o grămadă de pase decisive. Maradona din Carpați a avut de toate, de la genialul fotbalist al anilor 90. Un picior stâng divin, un caracter prost și o gură. Alături de el, fotbalul românesc a trăit cele mai mari ore ale sale, culminând cu un mitic optimi de finală a Cupei Mondiale.

Cristian Chivu

Cristian Eugen Chivu este un fost fotbalist român. A jucat de obicei ca fundaș stânga, dar a fost folosit și ca fundaș central. Și-a început cariera la clubul natal, FCM Reșița, înainte de a se muta la FC Universitatea Craiova în 1998, părăsind România pentru a se alătura clubului olandez Ajax un sezon mai târziu. Performanțele sale ca căpitan la Ajax au inspirat un transfer de 18 milioane de euro la Roma în 2003. 

Gheorghe Popescu

Gheorghe „Gică” Popescu este un fost fundaș profesionist de fotbal român, fost căpitan al FC Barcelona și parte cheie a echipei naționale a României în anii 1990. A jucat pentru o serie de cluburi europene în acea perioadă, inclusiv o perioadă de patru ani la PSV Eindhoven. Cunoștințele sale tactice ca fundaș l-au făcut un membru valoros al echipei în competiții europene de top până când a ajuns la 30 de ani.

Lucian Sânmărtean

Nu este o exagerare să pretindem că Lucian Sânmărtean este unul dintre cei mai talentați fotbaliști români din istorie care a avut un enorm succes la fotbal. Controlul său impresionant al mingii și precizia exactă a paselor sunt legendare, iar talentul său de a crea spațiu a provocat ravagii pentru multe cluburi europene.

Sânmărtean a jucat în peste 350 de meciuri și a marcat 38 de goluri în total, inclusiv 21 de apariții la echipa națională. 

Ciprian Tătărușanu

Ciprian Tătărușanu a câștigat Trofeul Nicolae Dobrin în 2015. A fost, de asemenea, vicecampionul la premiu în 2017, făcându-l unul dintre puținii jucători care au fost nominalizați de mai multe ori.

Tătărușanu joacă în prezent pentru Serie A clubului AC Milan ca portar. Milan este actualul campion al Seriei A. Deși a fost portarul lor de rezervă, Tătărușanu a jucat în mai multe jocuri critice, inclusiv o serie de patru victorii consecutive în octombrie 2021.

Denis Alibec

De-a lungul carierei sale de senior, Denis Alibec a marcat peste 70 de goluri în competițiile din ligă. Adică o medie de aproape zece goluri pe sezon, făcând din Alibec unul dintre cei mai prolifici atacanți din fotbalul românesc.

Florin Niță

Fotbalistul Român al Anului 2021 a fost nimeni altul decât Florin Niță, cel mai recent și cel mai mare portar al României. Niță joacă în prezent pentru Sparta Praga în Prima Liga Cehă, unde a strâns deja aproape 100 de selecții în mai puțin de patru sezoane.

Nicolae Dică

Nicolae Constantin Dică este un fost fotbalist român și în antrenor al FC Argeș Pitești. În primul rând un mijlocaș ofensiv, a fost, de asemenea, trimis ca atacant și a fost cunoscut pentru pasele sale incisive, mingi lungi și finalizări spectaculoase. Dică a jucat profesionist în patru țări, dar și-a petrecut cea mai mare parte a carierei în România, unde a evoluat pentru:

 • Dacia Mioveni
 • Argeș Pitești
 • Steaua București
 • CFR Cluj
 • Viitorul Constanța

Concluzie

Această listă cu cei mai buni fotbaliști din România de mai jos a fost votată de fanii din întreaga lume – inclusiv românii desigur. Aceste nume au avut o poveste de succes și au jucat în cluburi cunoscute din România și din Europa. Sunt jucători care și-au făcut simțită prezența în mai multe campionate de prestigiu.

- Advertisement -

RECENTE