conde.ro

Stimulati gandirea copiilor cu jocuri puzzle

Probabil ati auzit ca puzzle-urile sunt bune pentru mintea si dezvoltarea cognitiva a copilului dvs. Dar de ce sunt considerate utile aceste jocuri puzzle pentru dezvoltarea mentala a unui copil? Iata cateva motive!

Jocul ocupa in general un rol important in viata copiilor. De aceea, va propunem sa incercati jocuri puzzle de gandire. Este important sa-i ajutam pe copil in satisfacerea nevoii de activitate, sa-i ajutam sa interpreteze diferite roluri, sa interactioneze cu diferite obiecte, reale sau imaginare.

Jocurile puzzle de gandire il ajuta pe copil sa isi fixeze si sa isi consolideze capacitatea de concentrare, si de gasire a solutiilor, pentru diverse probleme. Incercand sa potriveasca piesele unui puzzle, ei invata sa faca alegeri potrivite, pentru a reusi sa realizeze intreaga imagine. Si poate acest aspect le va fi de folos si in alte domenii.

Unde gasesti jocuri puzzle copii


Ce puzzle-uri sunt disponibile in magazinele online:

Puzzle-uri pentru copii:

  • jocuri puzzle copii 3 ani
  • jocuri puzzle copii 4 ani
  • jocuri puzzle copii 5-7+ ani

Jocuri puzzle cu scop educational

Puzzle-urile pot fi utilizate cu scop educational, si antreneaza foarte bine capacitatile creatoare ale copiilor. Jocurile puzzle au grade de dificultate de la foarte usor, pana la foarte greu.

Prin urmare, acestea pot fi jucate atat de copii mici, jocuri care au doar 2,3 piese de potrivit, dar si de copii mari, chiar si tineri si adolescenti.

Dezvolta gandirea logica

Sunt jucarii educative, indicate a fi utilizate de la varste cat mai mici posibil, jocuri care le dezvolta capacitatea de a rationa, de a incerca solutiile cele mai bune, intr-un timp foarte scurt. Uneori, aceste jocuri solicita un efort destul de mare de concentrare din partea jucatorului.

Si vorbim aici bineinteles de puzzle-urile care au un nivel ridicat de dificultate, cu zeci si sute de pisese.

Cu ajutorul jocurilor puzzle putem sa le demonstram copiilor ca invatarea se poate face si intr-un mod placut. Exista jocuri puzzle cu numere, cifre, litere, cuvinte, animale, si la finalul potrivirii pieselor, copii pot exersa , invata si repeta toate obiectele existente in acea imagine.

Abilitati sociale

Tot prin intermediul unui puzzle, copii timizi isi pot depasi aceasta stare, pot deveni mai activi, mai increzatori in sine, aspect care este foarte important. Recomandam jocurile puzzle de gandire tuturor! Copii, parinti, bunici, toti impreuna putem avea parte de un moment de relaxare, in care fiecare sa contribuie cu cateva ceva, pentru realizarea unei imagini. De asemenea, populare printre copii sunt jocurile puzzle cu personaje Disney si supereroi.

Jocuri puzzle care dezvolta creativitatea

Jocurile puzzle de gandire pot stimula la maximum potentialul creativitatii pe care un copil il are si de asemenea, isi pot varia oricand activitatile pe care acestia le au in timpul liber.

Mediul online este suprasaturat de astfel de jocuri puzzle copii. Asadar, in functie de varsta copilului, putem alege cele mai frumoase imagini, pe care, cu ajutorul creativitatii si imaginatiei, jucatorii sa le recreeze. Fiind printre cele mai accesate jocuri, se bucura de un success enorm. Tocmai de aceea, mereu apar variante noi, din ce in ce mai interesante!

CELE MAI NOI

Cele mai utile accesorii si haine pentru caini 2020

Una dintre eternele controverse este daca cainele nostru ar trebui sa poarte haine sau nu. Acest subiect este inca sursa principala de...

Cele mai populare 20 de marci de ceasuri

Cand spui arta preciziei, nu ai cum sa nu te gandesti la ceasuri. Aceste accesorii clasice sunt unul dintre cele mai pretioase...

Genti dama – ce modele se poarta

Geanta a fost dintotdeauna accesoriul care a aratat puterea si independenta femeii. Multe dintre piesele de rezistenta ale garderobei feminine au fost...

Cadouri de Craciun pentru cei dragi

Perioada Craciunului este una dintre cele mai asteptate perioade din an. Craciunul este extrem de special deoarece chiar cu cateva saptamani inainte,...

Moda ultimilor 80 de ani

Chiar daca oamenii erau epuizati de Primul Razboi Mondial si au fost nevoiti sa renunte pentru o perioada la designul personalizat din...