Mobilul – cel mai popular mod modern de relaxare de astăzi!

Citește și află în ce măsură telefonul mobil s-a transformat într-unul dintre cele mai populare moduri de distracție a omului modern.

Anul 2022 a marcat momentul în care peste 83, 89% din populația Globului deține un dispozitiv din categoria smartphone (6, 64 miliarde de persoane). Numărul persoanelor care au un proprietate un telefon mobil este de 7, 26 miliarde de persoane (aproximativ 91, 62% din populația Terrei). Aproape 55% din traficul global este efectuat de pe terminalele mobile, ceea ce poziționează telefonul mobil pe primul loc în topul celor mai populare modalități de relaxare a omului modern.

Smartphone-ul – portalul de distracție la îndemâna tuturor!

Astăzi, peste 2, 65 de miliarde de oameni utilizează telefonul mobil pentru a se conecta la aplicațiile de gaming, de i-gambling, așa cum sunt platformele de casino cu rotiri gratuite fără depunere, la site-urile care oferă jocuri de socializare sau pentru a urmări canale dedicate jocurilor video, așa cum este Twitch. Asia este zona cu cel mai ridicat număr de jucători pe mobil, cu peste 1, 29 de miliarde de persoane.

Europa este pe locul second în topul celor care se relaxează cu jocuri pe spmartphone (551 de milioane de jucători). America Latină (309, 2 milioane de jucători) și America de Nord (207, 7 milioane de persoane) completează acest top. Zona MENA (Orientul Mijlociu și Africa de Nord) înregistrează 145, 8 milioane de jucători de pe dispozitivele portabile, în timp ce restul țărilor din zona Africii a raportat un număr de 126, 2 milioane de jucători.

Telefonul mobil s-a transformat într-una dintre principalele modalități de a face cumpărături online în special în rândul generațiilor mai tinere. În timp ce reprezentanții generației Baby Boomers (persoanele născute între anii 1946-1964) folosesc într-un procent de numai 27% smartphone-ul pentru cumpărături, cei din Generația X (anii 1961-1980) au optat într-un procent de 54% pentru achiziții de pe telefon.

Reprezentanții Generației Y (anii 1980 – 1995) și cei ai Generației Z (anii 1995-2010) își fac cumpărăturile cu preponderență de pe smartphone. Astfel, 79% dintre mileniali (Generația Y) și 70% dintre cei din Gen Z au ales acest dispozitiv ca mod de a plasa comenzi pentru achiziționarea produselor care ii interesează.

Însă, mobilul poate fi considerat mai înainte de toate cea mai populară modalitate de a intra în contact cu persoanele dragi prin intermediul rețelelor de socializare, a apelurilor video și sms-urilor. De asemenea, mulți oameni utilizează smartphone-ul pe funcția de aparat de fotografiat. În acest moment, iată care sunt cele mai des întâlnite activități care au în centrul atenției telefonul mobil:

·      Expedierea de mesaje text (SMS) – 88%

·      Trimiterea de emailuri – 70%

·      Accesarea rețelelor de socializare, în special Meta Facebook – 62%

·      Pentru fotografii – 61%

·      Citit de știri – 58%

·      Cumpărături online – 56%

·      Verificarea condițiilor meteo – 54%

·      Whats App – 51%

·      Vizionarea de videoclipuri pe YouTube – 42%

În acest moment, 70% din timpul petrecut pe rețelele de media (streaming video – Netflix, Youtube, etc, de socializare, precum Facebook, Instagram sau Snapchat) are loc de pe telefonul mobil. Oamenii își verifică dispozitivul mobil de cel puțin 58 de ori într-o zi, în medie. Se poate spune că mobilul a devenit un accesoriu esențial pentru omul modern, iar în sprijinul acestei informații vine și faptul că 66% dintre utilizatori se consideră dependenți de acest dispozitiv.

Reprezentanții fiecărei generații acordă o importanță mai mare sau mai redusă telefonului mobil, în prima categoria numărându-se Generația Z (78%) și Generația Y (74%), iar la polul opus aflându-se cei din Generația Baby Boomers (37%). Persoanele care fac parte din Generația X consideră telefonul mobil ca fiind important într-o proporție de 61%.

Indiferent că este apreciat de către oamenii din întreaga lume pentru relaxarea oferită de jocurile și aplicațiile distractive sau că este utilizat pentru comunicare, trimiterea și primirea de emailuri sau pentru cumpărături, telefonul mobil poate fi considerat cel mai important dispozitiv de care are nevoie

- Advertisement -

RECENTE