Cum alegi cel mai bun test de sarcina | Teste de sarcina 2022

Testele de sarcina ajuta la clarificarea indoielilor de indata ce femeia are cea mai mica suspiciune de sarcina pana la confirmarea medicala. In plus, sunt foarte usor de utilizat, dar nu toate sunt la fel de fiabile. Va vom spune, dintre toate cele de pe piata, care este cel mai bun test de sarcina si care ofera cel mai mic procent de eroare.

Cele mai bune teste de sarcina de pe piata in 2022

Pentru a lua o decizie buna si, in special, pentru o problema atat de importanta, este esential sa intelegem pe deplin diferitele optiuni disponibile pe piata.

Test de sarcina Sure Check

Test sarcina Shure check Streamer

🛒Test sarcina, Shurecheck Streamer

Testele de sarcina Surecheck sunt dezvoltate cu tehnologie speciala de aur coloidal care garanteaza o precizie de peste 99% din prima zi a menstruatiei ratate. Dar cum este atat de precis? Un test de sarcina Sure Check functioneaza prin inregistrarea prezentei hCG (Human Chorionic Gonadotropin Hormone) in urina. hCG incepe sa apara treptat la aproximativ o saptamana dupa conceptie. Testele de sarcina Sure Check sunt usor de utilizat in orice moment al zilei, oferindu-va libertatea de a face testul oricand preferati. Vezi test de sarcina Sure Check prospect aici.

Test de sarcina Barza

Acest test de sarcina rapid, usor de utilizat, este destinat sa fie folosit acasa. Testul de sarcina cu ultrasunete Barza este un test rapid care detecteaza prezenta hCG (gonadotropina corionica umana) in urina, in primele zile de sarcina. Testul poate fi efectuat cu 5 zile inainte de intarzierea ciclului menstrual, in orice moment al zilei. Poti opta si pentru un test de sarcina barza ultrasensibil pentru o precizie mai mare de 99%.

Test de sarcina ultrasensibil Barza

test de sarcina ultrasensibil Barza

🛒Test de sarcina de tip stilou ultrasensibil, 1 bucata, Barza

Test de sarcina stilou, Barza

Test de sarcina stilou, Barza

🛒Test de sarcina stilou, Barza

Test de sarcina banda Barza

Test de sarcina stilou Barza

🛒Test de sarcina banda, Barza

Test de sarcina Barza stilou cu determinarea saptamanii

Test de sarcina Barza

🛒Test de sarcina stilou cu determinarea saptamanii, 1 test, Barza

Test de ovulatie Barza

Test de ovulatie Barza

🛒Test de ovulatie, 5 benzi, Barza

Ce este un test de sarcina?

Testul de sarcina este un test care detecteaza prezenta in urina a hormonului Gonadotropina corionica umana (hCG), un hormon pe care organismul il produce doar atunci cand o femeie este insarcinata.

Acest produs este foarte fiabil si puteti verifica daca exista sau nu sarcina in orice moment al zilei, prima ora a diminetii fiind cea mai potrivita. Si, desi se poate face din prima zi de intarziere a menstruatiei, este mai indicat sa o faceti din a zecea.

Pentru a va asigura ca testul de sarcina nu va da un rezultat eronat, este esential sa se ia in considerare o serie de aspecte precum fiabilitatea, usurinta in utilizare sau claritatea cu care acestea raporteaza daca sunteti sau nu gravida inainte de a cumpara respectivul produs.

Ce tipuri de teste de sarcina exista si cand se recomanda utilizarea fiecaruia?

In primul rand, trebuie sa avem in vedere ca tipul de teste de sarcina despre care vorbim sunt de casa, adica cele care obtin rezultatele prin urina. Odata ce acest lucru este clar, putem gasi 3 tipuri diferite de teste:

Test de sarcina banda – 10 mlU / ml – Doua dungi daca sunteti gravida, una daca nu – Colectati urina intr-un recipient – 99% sigur
Daca doriti sa ramaneti insarcinata, puteti obtine un numar mare de teste de sarcina la un pret redus si puteti face testul in mod repetat.

Test de sarcina stilou 25 mlU / m – Doua dungi daca sunteti gravida, una daca nu – Colectati urina sau urinati pe test – 99% sigur
Daca aveti una sau mai multe zile de absenta cu suspiciune de sarcina si doriti sa stiti daca sunteti cu adevarat insarcinata sau este o simpla intarziere a menstruatiei.

Test de sarcina digital – 25 mlU / ml – Apare un mesaj: „gravida” sau „nu” – Colectati urina sau urinati pe test – 99% sigur
Daca ati facut deja un test de sarcina, dar nu sunteti sigura daca ati interpretat corect rezultatul oferit, deoarece testul digital nu lasa loc de indoiala.

Cand ar trebui sa fac testul de sarcina?

Cand dorim sa fim mame, aflarea vestii bune este ceva interesant, care ne poate determina sa ne grabim si sa facem testul mai devreme decat este recomandat. Acesta este motivul pentru care idealul, urmand recomandarile, este sa asteptati intre 2 si 5 zile dupa amenoree (absenta menstruatiei).

In acest fel, ne asiguram ca cantitatea de hCG este suficient de mare pentru a fi detectata. Dar este de asemenea adevarat ca in prezent exista pe piata teste de sarcina care permit obtinerea rezultatelor cu zile inainte de lipsa menstruatiei. Prin urmare, daca sunteti una dintre acele femei nerabdatoare care doresc sa stie daca este sau nu gravida cat mai curand posibil, alegeti un test de sarcina ultrasensibil, dar fiti constiente ca probabil va trebui sa repetati testul cateva zile mai tarziu.

O alta intrebare frecventa este la ce ora a zilei este cel mai eficient sa efectuati testul. In acest sens, se recomanda efectuarea testului cu prima urina a zilei, deoarece hormonul sarcinii este mai concentrat. Cu toate acestea, daca asteptati zilele potrivite pentru a-l efectua, timpul nu va conta, sensibilitatea va fi aceeasi.

Cum se face un test de sarcina?

Procedura nu este prea complicata. Aceasta va varia in functie de tipul de test pe care l-ati selectat, dar va fi intotdeauna un sistem simplu.

Desigur, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti inainte de a efectua testul este sa cititi instructiunile care apar pe prospect. In acest fel va asigurati ca o faceti corect, fara a face nicio greseala.

Apoi, urina trebuie sa intre in contact cu partea absorbanta a testului, fie prin introducerea ambelor parti intr-un recipient, fie direct.

Odata ce etapa anterioara a fost efectuata, testul trebuie lasat sa se aseze pe o suprafata plana.

In cele din urma, trebuie doar sa asteptati timpul necesar (de la 3 la 4 minute in functie de marca).

Sursa video: Mama Stie Tot

Ce rezultate pot iesi la testul de sarcina?

Dupa efectuarea testului de sarcina, timpul necesar pentru obtinerea rezultatelor poate fi interesant sau stresant, deci este important sa fiti sigure ca acestea sunt interpretate corect. De fapt, exista studii care arata ca, in functie de testul ales, va fi mai mult sau mai putin usor sa se descifreze rezolutia testului.

In continuare, va prezentam diferitele rezultate care pot aparea dupa efectuarea testului de sarcina si modul in care acestea ar trebui interpretate.

Test de sarcina pozitiv: daca apar ambele linii, un semn plus (+) sau un mesaj care anunta ca sunteti gravida. Nu exista nicio indoiala ca sunteti gravida, deoarece testele de sarcina nu dau de obicei rezultate false pozitive, desi la fel ca in toate, exista exceptii.

Poze cu test de sarcina pozitiv:

Poze cu test de sarcina pozitiv
test de sarcina pozitiv

Test de sarcina negativ: Daca, dimpotriva, apare doar o linie, care va informeaza ca nu sunteti insarcinata, exista inca loc pentru erori. Daca rezultatul testului dvs. este negativ, acesta poate duce la asa-numitele teste false negative, de aceea, se recomanda efectuarea unui al doilea test cateva zile mai tarziu. Acestea pot aparea din urmatoarele cauze:

  • Ati facut testul inainte ca nivelurile dvs. de hCG sa creasca.
  • Ati citit rezultatele inainte de expirarea timpului necesar.
  • Ati folosit urina foarte diluata.
  • Nu ati utilizat urina imediat dupa ce a fost colectata.

Poze cu test de sarcina negativ:

Poze cu test de sarcina negativ
test de sarcina negativ

Ce este un test de sarcina fals pozitiv?

Un fals pozitiv la un test de sarcina inseamna ca testul a detectat hormonul hCG in urina atunci cand intr-adevar nu exista hCG in urina. Testele de sarcina timpurie mai noi si mai sensibile detecteaza de obicei cantitati mai mici de hCG in urina, facandu-le mai sensibile. Desi exista motive pentru care este posibil sa aveti un fals pozitiv.

Cauze: Pentru ca un test pozitiv fals sa fie prezentat la testul de sarcina, fie aveti hCG in corpul dvs. din alte motive medicale, fie testul nu functioneaza corect. Cealalta posibilitate este ca ati avut un pozitiv corect, in care s-a gasit hCG, dar ca nivelurile de hCG scad. Acesta nu este din punct de vedere tehnic un fals pozitiv in sensul ca a detectat hCG, dar este fals in sensul ca este posibil sa nu aveti o sarcina viabila. Acest hCG mai mic poate fi un semn al unui avort spontan.

Pentru ca rezultatul sa fie fiabil, este esential sa alegeti foarte bine atunci cand faceti testul de sarcina. Desi hormonul hCG incepe sa se produca la aproximativ sase zile dupa fertilizarea ovulului, la majoritatea femeilor este detectat doar dupa cincisprezece zile de la acea data.

Dupa cat timp se face un test de sarcina

Cand se face un test de sarcina? In mod ideal, ar trebui sa asteptati cel putin 5 zile dupa intarzierea menstruala, astfel incat nivelurile hormonale sa fie suficient de ridicate si rezultatul testului sa fie fiabil.

Daca sustineti testul inainte de acea data, cresteti posibilitatea de a obtine un rezultat „fals negativ”, adica testul va spune ca nu sunteti insarcinata, chiar daca sunteti cu adevarat.

Cu toate acestea, nu toate testele au aceeasi sensibilitate, deci daca preferati sa nu asteptati, este mai bine sa alegeti unul cu sensibilitate ridicata. Retineti ca cel mai scump nu este intotdeauna cel mai sensibil. Testele au de obicei o sensibilitate de 10 mIU / ml, ceea ce inseamna ca acest test este capabil sa detecteze concentratii de cel putin 10 miliunitati internationale pentru fiecare mililitru de urina. Daca sunteti gravida, cu cat trec mai multe zile, cu atat este mai mare concentratia hormonului.

Sunt fiabile rezultatele oferite de testul de sarcina?

Astazi, testele de sarcina sunt de inalta calitate si foarte fiabile. De fapt, in marea majoritate a cazurilor, fiabilitatea este de 99%. Desigur, atata timp cat testul se efectueaza in ziua corespunzatoare. Cu toate acestea, in functie de marca, sensibilitatea produsului poate varia, ceea ce face ca unele sa fie mai precise decat altele atunci cand vine vorba de detectarea hCG in urina.

Medicamentele pot interfera cu rezultatul testului de sarcina?

Exista medicamente care interfereaza cu rezultatele testelor de sarcina la domiciliu si exista altele care nu. Majoritatea acestora, inclusiv antibiotice si pilule contraceptive, nu afecteaza acuratetea testului. Cu toate acestea, cele destinate fertilitatii sau cele care contin hormonul hCG pot provoca o eroare.

Cum alegi cel mai bun test de sarcina?

Deoarece este un subiect delicat si destul de important, iata diferitele criterii de care ar trebui sa tineti cont pentru a alege testul de sarcina care se potriveste cel mai bine nevoilor dumneavoastra.

Fiabilitate

Evident, acesta este cel mai important criteriu de luat in considerare, in special pentru a evita sperieturile inutile. Si, desi aceste teste devin din ce in ce mai fiabile, mai riguroase si mai rapide, cunoasterea gradului de fiabilitate al fiecarui test de sarcina este esentiala inainte de a decide una sau alta.

Si, desi adevarul este ca singurul test 100% fiabil este testul de sange, intrucat in ​​acest fel cantitatea de hormon hCG va fi cunoscuta cu exactitate, astazi testele de sarcina sunt efectuate corect acasa, de obicei nu sunt mai putin de 99 % fiabile, indiferent daca sunt benzi, termometre sau digitale.

Sensibilitate

Acest criteriu este legat de cel anterior. Este necesar sa achizitionati un test de sarcina online care are o sensibilitate ridicata la hormonul hCG, cu cat este mai sensibil, cu atat rezultatele vor fi mai fiabile. Nivelurile de sensibilitate variaza de la 10 la 50 mlU / ml si, desi le putem gasi la 10mIU / ml, majoritatea efectueaza masuratori de la 20 mIU / ml.

Ultrasensibilul, adica 10 mIU / ml, raporteaza sarcina in primele zile dupa fertilizare, chiar si atunci cand nu exista inca absenta menstruatiei. Cu toate acestea, atunci cand sensibilitatea este de 20 mIU / ml sau mai mult, este necesar sa treaca cateva zile de la conceptie pentru a fi detectata o posibila sarcina.

Claritatea rezultatelor

Odata ce stim ca testul este fiabil, va trebui sa fim atenti la modul in care ne ofera rezultatele. Sunt cele care arata doua linii cand sunteti gravida si doar una cand nu sunteti. Cu toate acestea, uneori aceasta metoda face dificila interpretarea rezultatelor, deoarece a doua linie poate parea slaba sau nu foarte marcata.

De aceea, au aparut diferite sisteme pentru a oferi rezolutia testului si in prezent exista diferite metode. Cand testul este pozitiv, poate aparea inca una, liniile traditionale sau un mesaj explicit, cum ar fi „da” sau „gravida”. Aceste texte nu dau nastere la indoieli, rezultatul testului fiind clar exprimat.

Cantitate

In functie de tipul de test, veti gasi o cantitate mai mare sau mai mica de teste in interiorul cutiei. Daca ceea ce doriti este sa efectuati diferite teste de sarcina in timpul celor doua saptamani de asteptare, idealul este sa decideti asupra unui produs in care, cu o singura achizitie, va puteti indeplini obiectivul pana cand veti cunoaste noutatile.

Dar daca, dimpotriva, ceea ce doriti este sa stiti rapid si precis daca sunteti gravida sau pur si simplu aveti o intarziere a menstruatiei cauzata de alti factori, odata cu obtinerea unui produs in care vine un singur test, va fi suficient. Prin urmare, este important sa luam in considerare pentru ce alegem un test.

Limba si instructiuni de utilizare test de sarcina

Poate parea un criteriu de bun simt, dar are mai mult sens decat credeti. Asa cum am discutat in criteriul anterior, utilizarea unui test de sarcina este un proces foarte stresant, in special pentru adolescenti. Atunci cand nu este de asteptata o sarcina, stiind daca o femeie este insarcinata poate provoca mult stres si ingrijorare.

Din acest motiv, este important ca testul sa aiba instructiuni de utilizare simple si usor de inteles. Pentru ca atunci cand o femeie incearca sa faca un test de sarcina are multe alte lucruri de care sa-si faca griji. Daca instructiunile de utilizare sunt lungi si complicate, ele vor creste stresul. Asigurati-va ca alegeti un test cu instructiuni, intr-o limba pe care o intelegeti, care este usor de urmat.

Test de sarcina pret

Cat costa un test de sarcina acasa? Departe de ceea ce am putea crede, viitoarele mame nu cauta cele mai sofisticate teste de pe piata, ci cele mai ieftine. In farmacii puteti gasi cele mai variate marci al caror pret variaza intre 8 si 17 euro.

Dar daca sunt mai ieftine sunt mai putin eficiente? Raspunsul este nu. In general, sau cel putin asa s-a intamplat pana de curand, potrivit profesionistilor. Eficienta este aceeasi la un test de sarcina ieftin sau mai scump; cele mai scumpe ofera informatii suplimentare, dar sa stii daca esti sau nu gravida, oricare dintre cele care exista astazi pe piata sunt la fel de fiabile.

Concluzie

Un test de sarcina este un test care ne permite sa stim daca suntem gravide sau nu, deoarece detecteaza nivelurile de hCG in urina. Acest lucru il face un produs foarte recurent pentru toate acele femei care sufera o intarziere menstruala, indiferent daca este din cauza ca doresc sa fie mame sau din cauza unei neatentii.

- Advertisement -

RECENTE